Stor tejpbit tack!

Orkar inte uppdatera om dagen just nu.. Det blir ett konsigt inlägg med massa tankar..

Jag önskar att jag kunde lära mig att vara tyst ibland.. För så fort jag öppnar munnen så blir det fel. Klantarsel!
Kanske skulle ha en stor tejpbit över munnen så kanske jag kan hålla tyst..

Eller så skulle jag låsa dörren om mig i några dagar och hålla mun. Då kanske allting skulle bli rätt igen..

Vet, det har ingen samhörighet med någonting men det är dessa tankar som går genom min hjärna nu.. Ni får ha överseende.

INLÄGGET BORTA!!??

Hade skrivit ett låååångt inlägg om min dag och så försvinner det.. Gaaaah!!!!

Orkar inte skriva ett så långt inlägg igen så jag får uppdatera er imorgon istället för nu behöver jag SOVA!!

Lååång dag!

Morgonen började med att jag fick åka med pappa till Floda för att kunna låna bilen. Var tvungen att åka till Borlänge idag igen för att uträtta lite ärenden så :P

Åkte direkt till stallet sen för att fodra och släppa ut hästarna. När alla var på plats och fått mat tog jag in Coddan och tog ut honom på en liten körtur i solskenet. Gud, vad jag har saknat att köra den hästen! Corazon är självklart mysig han med men Coddan har något speciellt :D
Efter honom kom Ann-Sofi förbi och pratade strunt en stund innan jag kunde ta in Corazon och köra honom. Även han skötte sig utmärkt ute så nöjd styrde jag hemåt ;)

Gjorde klart det sista i stallet innan jag åkte hem för att byta om innan det blev färd till Borlänge. Måste också passa på att tacka Lindas föräldrars granne som nu har kommit till stallet 3 morgonar i rad för att packa påsarna! Tusen, tusen tack!

Eftermiddagen har spenderats i Borlänge med diverse ärenden. Blev även några fina inköp som jag tänkte visa vid tillfälle :P

Var i stallet på kvällen och myste med hästarna. Ställde Edic på gången och borstade igenom honom ordentligt. Han njöt i solskenet utifrån. Fina häst! :)
När Mia slutade jobba så kom även hon till stallet, det var dags att ta över Bonnie till ridklubben. Vi skulle kolla hur hon såg ut och om hon eventuellt kan starta på lördag. Och tur nog, hon såg ren ut på banan! :)
När hon och Pilos sen var nattade åkte jag mot Lindbyn för att byta batteri hos Dijon och Biffen innan jag kom hem och hamnade här!

Nu blir det att krypa ned under täcket! Imorgon är det en ny dag tillsammans med hästarna! :)

Små lätta moln

Japp! Idag är det en blå himmel som syns utanför mitt fönster. Underbart!
Så idag ska jag försöka hinna köra grabbarna varsin sväng innan det kommer in något nytt regnoväder som verkar vilja dyka upp så fort jag planerar körning..Så det får bli fodring, utsläpp och promenad med Unico. SEN körning av grabbarna.
Tror ni jag hinner?
Den som lever får se ;)

Sista dagen som hingst för Unico! Och....

Idag har det varit en intensiv dag! Jag har inte varit hemma så jag har inte kunnat blogga något!

Mycket tankar igår gjorde det svårt att sova och det gjorde även att jag öppnade mina blå när klockan var typ 4 (???) helt sjukt!
När klockan hade passerat 5 utan sömn så gav jag upp och gick upp för att äta frukost och göra mig i ordning.
Idag var planen att släppa ut och fodra hästarna innan det var lastning av Unico klockan 7. Edic och kompani tyckte att jag knäpp som väckte dem så tidigt!
Fick hjälp av Lindas pappa att lasta in Unico i transporten.
Alltså det är verkligen guldvärt när unghästarna bara går rakt in i transporten utan något tjafs!
Åkte sen iväg till kliniken där jag fick ställa in Unico i en box. Sedan blev det lite undersökning och bedövning. När klockan var ungefär halv 10 somnade Unico och kunde läggas ned på operationsbordet. Det var första gången jag såg ned nedläggning och jag lovar att jag kände lite panik när han somnade.

När de skulle påbörja operationen så avvek jag och åkte in till Borlänge en sväng. Står fast vid mitt ord sedan tidigare, jag och Peace & Love går INTE ihop! Alldeles för mycket konstigt folk för min smak!

Fick hämta Unico vid 1 ungefär så jag fick hjälp att lasta, än en gång han gick rakt in! :) Och sen började vi rulla hemåt.

Väl hemma så började jag fixa i stallet. Planen var sen att köra Coddan och Corazon på varsin tur när jag var klar. Corazon skulle vara första man ut men...
Precis när jag fått på sele och ska sätta för vagnen så brakar det loss!
Han där uppe tyckte inte att jag skulle köra så han släppte loss både åska och spöregn! Så grabbarna fick sova inne i boxarna en stund istället..
Satt kvar i stallet och lyssnade medan Unico, Coddan och Corazon åt hö. Det är verkligen avkopplande och underbart! <3

Framåt kvällen blev det skifte i stallet, de grå fick gå ut i sin hage och Edic fick komma in i sin box. Efter fodring av storhingstarna tog jag ut Unico på en liten promenad. Nu efter kastrationen ska han promeneras två gånger om dagen i några veckor så det var lika bra att börja nu!
När jag nattat hästarna åkte jag över med Lindas bil till verkstaden där den ska kollas imorgon. Mia var snäll och hämtade upp mig där så jag slapp gå! Tack Mia! :)

Kvällen i övrigt har bestått av middag i form av en sallad från pizzerian i sällskap av Mia.. Jag orkade inte laga mat :P

Imorgon då? Då måste grabbarna ut i skogen en stund så det får vara nästan vilket väder som helst men ut måste de ;) Blir lite för mycket energi annars! :P
Mer då? En ganska lugn dag vad jag vet nu. Promenader med Unico såklart och mys med hästarna.. Underbara djur! <3

Hmm.. Har jag glömt något?? Ja, det har jag!
Som ni säkert läst så har jag gjort stallsysslorna på egen hand idag.. Anledning?
Linda åkte i morse in till BB för att göra ett kejsarsnitt.. Och efter vad som antagligen var många timmars väntan så hände det! Linda blev mamma till en liten pojke! :D
Grattis till både Linda och Pelle! All lycka till er!

De närmaste dagarna har jag ansvar för stall och hästar så nu kommer jag säkert vara extra nojig över dem. Funderar nästan på övernattning i sadelkammaren ;) haha! Nej då, inte riktigt än i alla fall!

Nä, nu blir det en snabb dusch och sen i säng. Imorgon är en ny, underbar dag i stallet! :)

Nyduschad!

Kom precis ut efter en varm dusch, Anna skickade på facebook och frågade om vi skulle ta en promenad såhär på kvällskvisten och jag var inte sen att tacka ja!
Och hör och häpna! När vi började gå vad händer då? Jo det slutar regna!! Det var ju förvisso bra men det kunde ju ha slutat tidigare tycker jag ;)
Vi gick i alla fall den vanliga rundan till färmsnäs och sen upp till högberget innan vi gick hemåt igen! Det var skönt att gå och prata ur sig lite faktiskt. Både Anna och jag behövde spy lite galla tror jag :P haha!

Nu då? Jag ska renskriva skolarbetet som jag gjorde klart igår kväll och maila in det till läraren. Duktigt eller hur? ;)
Imorgon så blir det tidig uppstigning! Klockan 7 bär det av för mig och Unico till kliniken igen. Få se om kastrationen kan genomföras denna gång. Jag är mera orolig för att ta mig genom Borlänge än klinikbesöket. Peace & Love är den här veckan så det är FULLT med folk i Borlänge! Jag är INTE avundsjuk på de som kör lastbil och budbil i Borlänge den här veckan!

Och samtidigt som Unico ska läggas på operationsbordet är det någon mer som ska det. Imorgon kommer det ske förändringar på Stall Högberget för Linda ska bli mamma! Ni som följer hennes sida och blogg har säkert läst det redan! Spännande! Så imorgon får man gå och vänta på uppdatering från henne eller Pelle om hur det har gått. Och självklart vad det blev! :D

Nä, nu måste jag fixa skolarbetet och sen SOVA!

Blött!

Idag kan man verkligen säga att regnat har öst ned!
Cyklade från jobbet i morse bort till stallet, var lite lätt blöt när jag kom fram kan jag lova :P Där var den nya hovslagaren på plats för att sko hästarna så Linda satt på en höpåse och kikade..
Han hade skott Corazon innan och höll på med Edic när jag kom. Så när han var klar var det Coddans tur.
Medan han skodde Coddan så åkte jag och Linda hem till henne för att hämta Pilos och samtidigt springa med Bonnie för att se om hon blivit bättre.. Dessvärre visade hon fortfarande en liten hälta så vi får se om det blir någon tävling till helgen. Vi ställde in henne i boxen och sen gick jag iväg med Pilos till stora stallet för han skulle också skos.. Linda stannade hemma för att sen åka iväg till Falun..
Jag stannade kvar med hovslagaren och väntade tills han var klar med Pilos innan jag gick tillbaka med honom..

Planen var att jag skulle ut och köra Corazon och Coddan men eftersom regnet inte ville upphöra så gjorde jag klart i stallet och hoppades på att det skulle ge sig tills jag var klar..
Men där misstog jag mig..
Jag åkte hem för att äta något och hoppas på att regnet skulle ge upp för att kunna åka tillbaka och köra..
Håller tummarna för att det ger sig snart!!

En kopp te i handen och tankarna går..

Du gjorde mig illa och sårade mig under tiden det var du och jag
När det var över
Skyllde du allt på mig
Känslor som du påstått dig haft hade aldrig funnits
Du gjorde mig illa även efter

Du tog kontakt på nytt
Bad om att få förklara
Varför du betett dig som du gjort
Jag gav dig den chansen
Du skyllde på allt mellan himmel och jord

Du bad om en ny chans
Att bli vi två igen
Senast för en månad sen
Jag gav dig aldrig den chansen
Och tur var det

Du behövde tydligen inte mig
Jag vet
Jag behöver inte dig
Jag mår bättre
Lev lyckligt
För det kommer jag göra
Utan dig...
 


Kärlek är något som alla en gång ska hitta.. Kan man hitta "den rätta" efter bara ett litet kort tag eller är det bara fejk?
 

Men kan en sådan person hitta kärlek så måste jag också kunna det..


Tankar..

Varför har jag så svårt att se förändringen som sker?
Alla säger till mig att skillnaden är så stor men när jag tittar i spegeln så ser jag samma berg som jag alltid sett. Känslan?
Det händer ingenting hur mycket jag än försöker så varför prova?

Vet att detta inte är något glatt inlägg men mina tankar har snurrat de senaste dagarna och nu måste jag skriva av mig. Om ni tycker det är fel så behöver ni inte läsa mer!

Önskan om att kunna rida igen finns ju hela tiden och så fort jag ser någon rida blir önskan högre.. Men kommer det slå in? Det känns som att viktminskningen går långsammare nu än tidigare vilket säkert är vanligt men ändå.. Jag längtar för mycket..
Det finns många saker som jag vill och förhoppningsvis kommer kunna göra om jag blir "normal". Handla kläder i bra storlekar utan att behöva köpa de största jämt, gå ut med vänner och bekanta utan att skämmas för hur jag ser ut, köpa ridkläder, rida och tävla..

Jag vet inte, ibland känns det bara så meningslöst allting. Men samtidigt så vet jag att om jag inte hade påbörjat den här långa resan mot ett lättare jag så hade jag antagligen inte stått upp idag för min kropp skulle inte ha klarat av det. Men när man ändå inte ser förändringen så känns det fel..
Det finns mycket annat som far genom huvudet på mig nu men jag har svårt att skriva ned det. Det är tankar som inte vill ned på papper.. Kanske kan skriva ned dem senare när jag fått ordning på huvudet..

Sova?

Hade en liten plan på att sova lite nu när jag inte skulle till stallet men det kunde ju jag glömma! När klockan var 6 slog jag upp mina blå och sen har jag vart vaken.. Har förvisso legat kvar i sängen någon timme och kikat på film innan jag började plugga..

Dagens planer? Ska försöka tvätta undan lite innan eftermiddagen då jobb med natt väntar. Ska försöka göra några blogg inlägg i eftermiddag hade jag tänkt med lite blandat innehåll ;)

Nu åter till pluggningen!

Lugn lördagskväll

God kväll mina läsare!
Blev en promenad på kvällen. Stannade och kollade Dijon och Biffen på vägen ut.
Började sen min vanliga runda bort mot Färmsnäs och sen mot Högsveden. Där mötte Helene upp med mig så vi fortsatte mot Högberget ihop. Vid Högberget mötte vi Kattis så vi tog sällskap med henne också :P Snygg liten grupp som var på promenad ;)
Helene vände hemåt efter en stund medan jag & Kattis fortsatte till Björntänge.

Efter att Kattis fodrat så knatade vi hemåt igen. Rasmus plockade upp oss när vi nästan var hemma så fick vi skjutsa honom till en polare innan vi landade hos Kattis & Rasmus. Blev kvar där till typ halv 11 då Kattis skulle hämta Mia för att skjutsa henne och jag skulle hem.

Ska tugga i mig en smörgås och sen blir det sängen för min del! Är trött!!

Imorgon då? Blir inte stallet som vanligt! Linda skickade ett sms och sa att hon skulle fixa stallet själv så jag behövde inte komma.. Ovant men då får jag lite mer tid för pluggningen så jag hinner jobba bort något arebete till. Den här kvällen försvann ju så ;)

Projekt skola!

Nu har jag varhemma en liten stund från stallet.. Hade en mysig morgon där med hästarna. Medan jag mockade och gjorde allting så hade jag lurarna i öronen med musik. Jag känner mig väldigt lugn när jag hör på musik och jobbar samtidigt, det är skönt!
Enda nackdelen är att jag inte hör något alls! När jag var på väg in med skottkärran så ser jag något i ögonvrån och hoppar till. Där står Lindas pappa och skrattar åt mig. Det är nackdelen, man hör inte när folk kommer ;)

Men nu är jag som sagt hemma igen och ska peta i mig något att äta. Sen är det dags att dra fram skolböckerna en stund igen.
Ikväll har jag bestämt att jag ska ut och gå en stund med en tjej här i byn! Roligt med sällskap :)
Slänger in en bild på min roliga syssla så ni alla blir avundsjuka ;)

Ska vädret bli sämre igen? :(

Hoppas inte det!!
Jag i alla fall vaken nu och har precis ätit frukost! Så nu ska jag klä på mig och sätta upp håret för att åka till stallet,
Linda skickade nyss ett sms och frågade om jag kunde fixa hästarna så att hon fick sovmorgon. Och självklart gör jag det! :)

Om vädret håller uppe så ger jag dammen ett nytt försök. Jag måste ju bada någon gång ;) haha!

Ljummen midsommarkväll

Blev en tur hem till Floda som planerat. Jag cyklade bort till stallet för att pappa skulle hämta mig där. Underlättade lite eftersom jag skulle tillbaka och kvällsfodra hästarna sen :)
Cyklade förbi Corazon och Coddans hage och kunde intë låta bli att ta kort på de två utslagna hjältarna ;)

Hemma i Floda blev det matlagning och grillning. Eftersom inte resten av familjen äter LCHF så hade de lagat potatisgratäng.. Men det löstes lätt genom att jag slängde ihop en broccoligratäng. Den blev lyckad, till och med så lillebrors polare som ALDRIG äter grönsaker tog en ordentlig portion! :D
Ibland lyckas man ;)

Efter kvällsfodringen och mysningen med hästarna åkte jag upp till Högbergsdammen för att ta ett kvällsdopp men skippade det när det blåste så väldigt :P Får bli en annan dag ;)

Resten av kvällen har spenderats här vid datorn där jag skriver skolarbeten.. Tråkig? Ja, men jag har lyckats få ett klart och kommit en bit på nummer 2. Känns bra! Hoppas att jag kommer en liten bit till innan det blir sängen ;)

Folk tycker säkert att jag är världens tråkigaste som inte är ute och festar och så.. Men det är sån jag är.. Jag tror att mycket har med min osäkerhet på mig själv att göra.. Hur jag har sett ut osv.. Men jag hoppas att det blir bättre i takt med att jag börjar tycka bättre om mig själv.. Hoppas!
 
 
Utslagna hjältar! Corazon närmast, Coddan längst bort!

Vargar?

När jag kom bort till stallet fodrade jag innan Linda och lilla Vilda kom. Domino och Altanero fick komma in från hagen och Domino skulle ut på tur. Linda och Vilda körde iväg så jag stannade kvar och fortsatte fixa i stallet..

Näste på tur var de grå. Jag körde Corazon och Linda Coddan. När vi kommer en bit på västerforsvägen så ser vi en bit stå parkerad och personerna står upp genom dörrarna.
Linda frågade om det var något fel på bilen för dem.. "Nej, vi lyssnar på vargyl"
Tydligen så har det kommit in nya vargar som har slagit sig ihop med de som fanns sedan tidigare runt Mockfjärd. Så nu ska man vara lite på sin vakt när man ger sig ut i skogen. För er som har hundar så kanske ni ska hålla dem kopplade..

Nu på eftermiddagen har jag vart hemma.. Jag kom nyss ut ur duschen och ska klä på mig lite. Planen är att åka upp till mamma och pappa en sväng nu på eftermiddagen. Till kvällen så ska jag ta in och fodra hästarna, Linda firar midsommar i Tansen.. Få se om jag ska passa på att ta ett dopp i dammen också, beror på värmen ;)

Hoppas kunna visa lite bilder sen!

Glad Midsommar!

Godmorgon & Glad midsommar till er alla!
Planerna för dagen ser ganska lika ut som de brukar göra.. Ska strax cykla iväg till stallet och släppa ut lite hästar. Tror vi ska ut och köra Coddan och Corazon en vända också, vi får se!

Vad dagen bjuder på för övrigt? Lugnt tror jag. Har inget planerat utan det blir väl säkert en hemmadag..

Nu, klä på sig och iväg till stallet :)

Bilder som kommer förfölja mig..

När jag har berättat för folk hur mycket jag har vägt som mest så tror de inte att de är sant..

Det jag vägt som mest någon gång är 175 kg. Jag vet, det är helt otroligt men sant..
När jag berättat det tror folk att jag skämtar för alla tror att jag vägt som mest 150 kg.. Men så är inte fallet.

MEN nu är förändring påväg!
Men bilder som dessa kommer alltid att förfölja mig, såhär vill jag ALDRIG se ut igen!!
 
 
 
 
 
 
 
ALDRIG MER!!
 
 
 

Sommar!

Nu känns det verkligen som att det är sommar! Solen lyser tidigt och det är varmt! Underbart!

Var i stallet och släppte ut hästarna i morse. Linda kom förbi och plockade upp mig sen för vi skulle iväg och ta ett blodprov på Unico för att se om vi kan genomföra kastrationen på tisdag eller inte.. När det var taget åkte hon till kliniken med det och jag fixade klart stallet.
Planen var sen att longera Bonnie på ridklubben så jag gick iväg och plockade in henne och Pilos för att göra i ordning dem,. Tyvärr så visade Bonnie hälta så det blev ingen longering utan det blev våtomslag istället efter misstanke om hovböld.. Hoppas det visar sig snart!

Edic fick istället komma iväg till ridklubben. Linda ville se hur han verkade nu och han har svarat på behandlingen! :D Så nu hoppas vi att han ska vara okej när Linda kommer igång igen! Hoppas hoppas!

Nu sitter jag hemma i min lilla stuga och slappnar av lite. Väntar på att min lunch ska bli klar..
Vet att många funderar på vad en LCHFare äter om dagarna. Funderar på om jag ska börja skriva ett inlägg om dagen där jag redovisar var jag ätit.. Vad tror ni om det?? :)

Resten av dagen? Blir lugn så vitt jag vet nu. Eventuellt letar jag upp sällskap och går ut och går i eftermiddag, vi får se ;)

Upp & Hoppa!

Inatt har jag sovit ganska bra tror jag :P Inser att jag måste köpa en mörkläggningsgardin till mitt köksfönster för det blir lika ljust i rummet nu som om jag inte hade någon gardin alls i fönstret.
Men nu ska jag i alla fall klä på mig och sen cykla iväg till stallet i det fina vädret! Få se vad dagen har att bjuda på ;)

Dags att spräcka ryktet!

Ursäkta att detta inlägg kommer men jag känner att jag måste få förklara detta för vissa!
 
Många av er som träffar/träffar mig ser säkert att någonting har hänt med mig och jag bli mindre och mindre. Meningen är ju att jag ska komma ned i normalvikt igen innan jag är klar.

När jag var hemma i Floda för ett tag sen så fick jag höra att även personer i Floda har sett att jag har tappat en del i vikt. Men vad sägs där?
Jo, folk tror att jag har opererat mig. Med andra ord att jag har gjort en gastric bypass operation som gör att man förminskar magsäcken och därmed inte kan äta lika mycket och då minska i vikt.
Vill ni veta sanningen?
 
Planen var att jag skulle göra en operation för att minska ned magsäcken genom viktenheten Skönvikt i Säter. Från början ville jag inte genomföra operationen men efter att ha haft den här övervikten i hela mitt liv så jag kände till sist att det var nödvändigt. Möten med psykologer och läkare tog fart och planering började..
 
Men sen fick det hela en ny vändning. I oktober förra året så började jag hjälpa Linda i hennes stall om dagarna. Efter några veckor så kom hon och sa att jag verkade börja tappa vikt. Jag hade själv märkt att jag orkade lite mer efter ett tag. Så berättade hon och dieten LCHF och lite om vad den innebar. Så jag fortsatte att läsa på om den och tyckte att den verkade vettig så jag bestämde mig för att prova.
 
Så från november 2011 har jag ätit enligt LCHF! Genom det och även att jag håller igång i stallet VARJE dag med mockning, utsläpp och en massa annat så har jag rasat iväg i vikt. Jag trivs med det livet och kan jag tappa vikt också så är det underbart!

Så för alla er som fått höra att jag gjort en operation, DET STÄMMER INTE!!
Däremot så kommer jag i framtiden att få göra en hudoperation för att ta bort den överflödiga huden som kommer vara kvar. Det är den enda anledningen som jag lägger mig på operationsbordet för, inget annat!

Så om någon hör någon påstå nåt annat så kan ni ju svara att det inte är så. Blir lite less när människor som tror sig veta mer än vad de gör uttalar sig i saker som de inte har något att göra med!!
 
Jag är enormt tacksam att jag fått den här chansen till att tappa vikt för ärligt talat så hade jag snudd på gett upp. Jag hade antagligen låtit de fortsätta att skena iväg om det inte hade varit för att Linda frågade mig om jag ville hjälpa henne med någon körning av häst i hennes stall.
Så Linda, jag är dig evigt tacksam för att du räddat mig från att i princip ta död på mig själv!
 

Sommarkväll i Lindbyn!

Solen skiner så jag passar på att sitta ute på trappan och blogga lite.
Pluggningen gick väl inte så jättebra i eftermiddag :( Var extremt seg så jag utförde lite hushållssysslor istället.

Nu på kvällen blev det hagbygge här uppe. Pilos och Bonnie kommer att flytta upp på bete här efter dressyrtävlingen nästa helg. Så då kommer 4 av hästarna att stå i närheten så jag har riktigt kort gångavstånd :P

Jag passade sen på att åka bort till Biffen och Dijon för att kolla till dem. Lyckades till och med få ett kort på Biffen :P

Nu ska jag göra ett nytt försök att ta tag i pluggningen innan det är dags att sova!
 
 
Proud's Bullseye "Biffen"

Ny Sökning!

Finns det någon som är bra på det här med design på bloggen? Jag skulle behöva lite assistans att få ordning på min för den vill inte som jag vill..
Kommentera inlägget om du har möjlighet/kan hjälpa mig!:)

Domino - Den otrolige!

Åkte till stallet till halv 9 i morse. Fick sällskap av lilla Vilda innan Linda kom. Idag var det en stor dag. Idag skulle lilla Domino få prova att agera ridponny. Tror ni han flög?? Han rörde inte en milimeter med lilla Vilda på ryggen. Duktiga ponny!!
Frågade Linda lite på skämt om inte vi skulle försöka ha honom till barnridning på marknaden i Dala-Floda för att tjäna in någon krona till att köpa honom. Så vi får se ;) Haha!

Näste mannar ut på tur var de grå. Coddan har körts i några dagar och idag var första gången efter semestern som Corazon fick följa med. Jag körde Corazon och Linda körde Coddan. De såg riktiga fina ut grabbarna! Kommer se fina ut på Championatet i Augusti! :)

Efter körningen gjorde vi klart det sista i stallet innan vi åkte hem.
Jag har vart hemma och plockat lite nu på eftermiddagen. Ska snart sätta mig och ta tag i lite skolarbete innan det blir hagbygge. Smidigt när hästarna ska gå på bete precis bredvid där jag bor. Då kan jag hålla koll på dem när Linda är borta! :)

Nä, nu måste jag öppna skolböckerna!

SOL! :D

God morgon allihop!
Solen skiner & jag har precis ätit frukost. Snart ska jag borsta tänderna och sen blir det att cykla iväg till stallet :) Idag kommer lilla Vilda och ska prova att rida Domino :P Bilder kommer sen!
Sen i eftermiddag blir det hagbygge igen! :D

Altanero & Domino

Kunde bara ladda upp en bild så den här kommer i ett nytt inlägg! :)

Hemma!

Blev en ordentlig promenad. Gick min långa runda runt Färmsnäs och sen bort till Högberget. Bestämde mig för att hämta cykeln så :P
Skickade ett sms till Linda och frågade om jag skulle kvällsfodra och de fick jag gärna göra. Kollade även till Domino och Altanero i sin hage innan jag skulle cykla hem och där blev jag kvar en stund. De är såå mysiga! Jag satt på en sten och Domino la sitt huvud i mitt knä då..
När jag skulle gå så kommer Altanero och lägger sitt huvud i famnen på mig och somnar nästan. Underbara hästar!

Nu sitter jag hemma och ska äta lite middag innan jag ska hoppa in i duschen. Slänger in några bilder från min lilla tur också ;)
 
Vägen som jag gick i skogen
 

Trött? ALDRIG

Trodde jag skulle vara trött som sagt men jag börjar snarare bli rastlös!
Så nu drar jag på mig skorna och går ut ett tag. Kanske går förbi stallet och hämtar cykeln på vägen ;)

Sökning avslutad!

Skrev ju ett inlägg igår om att jag letade efter någon med kamera som kunde hjälpa mig.
Men tyvärr så fick jag ingen svar på det utropet så idag när Linda och jag satt och åt frågade jag henne om hjälp. Självklart kunde hon ställa upp! Hon fick också en idé om att vi ska kika igenom de bilder som jag har från förr och försöka återskapa hur jag står osv för att kunna visa skillnaden. Kan bli riktigt roligt detta ;) Haha!Solen lyser = Hagbygge!

Hade lite svårt att sova igår efter den underbara upptäckten att jag kunde ha mina ridbyxor igen!

Drog på mig dem i morse för att kolla så det inte var en dröm men det var de inte! :D Hade kvar dem under arbetsbyxorna när jag drog till stallet för att kunna visa Linda. Hon blev självklart glad för mig och sa också:

" Nu måste det väl vara värt det! Nu är du väl glad att du tog tag i det igen!" Hade ju en period då allting var jobbigt så det var svårt att hålla igång med ätandet..
Men det är självklart värt det nu! Målet kommer närmare och närmare!

Vaknade tidigt i morse som sagt och cyklade iväg till stallet. Linda och jag släppte ut hästarna och började fixa stallet. Linda skulle sen ut och köra Domino och Coddan varsin tur och började med Domino. Hon har nu fått erbjudande om att köpa Domino så vi stod och försökte komma på olika sätt att få ihop pengar till honom :P Någon som vill skänka en slant till Domino-fonden? ;) Haha!

Efter att hon kört Domino tog hon ut Coddan på sin andra tur sedan skadan. Käken har nu läkt så vi fick klartecken av sätta igång honom :D Så nu ska Linda köra några dagar och få ur honom lite energi så att jag kan köra när hon är på BB och sen ska vara hemma och vila om jag så måste låsa in henne :P

Efter körningen packade vi in hagmaterial i bilen och åkte upp till Lindbyn. Vädret var så fint så vi skulle bygga nya hagar åt Dijon och Biffen som ätit upp sitt bete. Och vi hade med oss en extra liten hjälpreda i form av Lindas lilla granne Vilja. Hon var så söt! :)
Så vi byggde två små hagar som vi ledde Dijon och Biffen till medan vi rev de gamla hagarna och byggde nya. När en hage var byggd så blev Linda trött så hon satt i vagnen till fyrhjulingen som hennes pappa körde och så fick jag hamra ned stolp och sen sätta tråd. Men det är bra med motion ;)

Efter att hagarna var klara och hästarna utsläppta åkte vi tillbaka till Linda för att lämna Vilja och sen åka och äta. Fick sen skjuts av Linda hem för jag orkade verkligen INTE cykla nu :P

Så nu sitter jag hemma och ska nog lägga mig och vila en timme så får vi se vad som händer sen :P Jag är lite lätt sliten känner jag ;)


TÅRAR AV LYCKA!

Blir många inlägg nu men så kan det vara!

Måste bara berätta!
Jag provade nu mina ridbyxor som jag köpte men aldrig kunnat ha.. Förrän nu!
JAG KOMMER ÄNTLIGEN I MINA RIDBYXOR!!
Tårarna rinner nerför kinderna av lycka!!
Snart kommer jag kunna rida igen!! :'D

Sökes!

Jag har ju lovat att jag skulle lägga ut bilder på hur jag ser ut nu här på bloggen. Nu söker jag efter någon med kamera som kan hjälpa mig med detta? :) Kommentera i så fall det här inlägget :)

Specialkock, Javisst!

Vaknade i NORMAL tid i morse, vad riktigt skönt att få sova lite längre än halv 6 kan jag tala om ;)

Var i stallet vid halv 9 och fodrade hästarna innan Linda kom. Vi släppte ut dem och började fixa i stallet. Det blev inte någon racertempo idag! Jag kände mig nästan bakfull men jag misstänker att det beror på att jag knappt sovit något under helgen :P

Linda åkte sen iväg till jobbet och jag åkte till Djurås för att handla lite. Stannade till vid coop för att prata med Kattis som var på sitt sommarjobb, som jordgubbsförsäljare :P

Åkte sen hem för att fixa lite hemma innan jag gav mig iväg på mitt lilla specialuppdrag. Jag skulle hem till Jolin och Åsa för att laga LCHF mat åt Jolins pappa. Gjorde en broccoligratäng som blev VÄLDIGT uppskattad så nu ska han börja äta enligt LCHF! :D
Har lovat att hjälpa Åsa med lite matlagning och matlådor senare under veckan för att förbereda. Hoppas att det går bra nu men jag ser inga hinder för det! :P

Nu sitter jag hemma och smsar lite med Kattis. Ska eventuellt hem till henne och Rasmus och kolla på tv med henne :P Visas ett program på 3an som jag vill se men jag har inte 3an.. Vi får se hur det blir! ;)


Tidning??

Lovade ju att jag skulle berätta vad som blev sagt med lokalreportern igår ju!

Igår var sista dagen på våra tävlingar och en reporter för en av lokaltidningarna kom förbi för att fråga lite om helgen och fota lite. Detta är en person som jag känner sedan tidigare så hennes kommentar var att jag höll på att försvinna.

Då började vi prata om min viktnedgång och om att jag äter enligt LCHF. Så frågade hon om jag börjat rida igen.

Jag svarade då att jag inte nått dit riktigt än men är på god väg. Sa även på skämt att jag kunde ringa henne när det var dags att sitta upp igen så kunde hon få komma och ta kort.

Svaret? Jaa! Ringer du någon dag i förväg så är jag på plats!

Som sagt, hade menat de hela som ett skämt :P Men så blev det bestämt i alla fall.

Pratade med Linda om det i morse så jag sa att det måste vara ett schabrack med "Stall Högberget" på när jag ska sitta upp för att göra reklam ;) Haha!

Känns konstigt men ändå så är tanken väldigt god! Jag hoppas att jag kan inspirera fler till att börja med LCHF när de ser att det verkligen funkar bara man vill! :)

Fortsättning följer! ;)


Tävlingar på Gagnefs Ridklubb

Insåg att jag måste vänta in min tvättmaskin innan jag kan gå och sova. Arbetsbyxorna ligger däri efter en blöt och lerig helg på Gagnefs Ridklubb.

Torsdagen började med att jag och Linda gav oss iväg till kliniken för veterinärbesök med Jubon. Han har gått emot högerskänkeln under en tid så det var dags att kolla. Kan lova att det blev ett antal springturer för mig på den gången. Först bara fram och tillbaka, efter böjprov och sedan med apparaten. Utan att se någon riktig hälta blev det bedövning av knä och kota, springning efter varje bedövning men inget syntes. Röntgen blev nästa alternativ men även här visades inget.

Så behandling genomfördes efter diskussion med veterinären och order och skrittning i 3 veckor för Jubon.

Allt detta tog ju en del tid och denna dag var det dags för ryttarna att anlända till tävlingarna. Vid två gav vi oss iväg från klinken och landade hemma vid 3, min telefon gick varm hela dagen med ryttare som hade önskemål och medarbetare som var nervösa över att jag inte var där men ryttarna kom. Men allting löste sig och jag fick kasta mig ur bilen när vi stannade vid stallet och åka till ridklubben. Eftermiddagen & kvällen blev med mottagning av ryttarna. Sista ryttaren anlände efter klockan 12, då var både jag och Marit (ridskolechefen) ganska trötta. Och till råga på allt så lyckades denna sista ryttare köra in i taket på vårt privatstall och skrapa både sin lastbil och dra bort en bit plåt för oss. Suck! Sov kvar på ridklubben denna natt som ansvarig för hästarna.

Fredagen kan sammanfattas med ett ord: KAOS!! Uppstigning halv 6 efter ungefär 2,3 timmars sömn och sen drog vi igång tävlingarna klockan 9. Då hade jag redan jobbat och stressat i 3 timmar. Det fattades funktionärer överallt och paniken steg! Gaah!

Men som tur är finns det underbara människor som kommer till undsättning och sitter kvar längre fast deras pass är slut eller till och med i ens är medlem men ändå stannar de från 10 till halv 8 på kvällen. Behöver inte skriva namnen här utan ni som känner er träffade ska göra det ;P Kvällen här blev också lång med krångel av uppstallningen och sömnen fick intas på ridklubbens soffa en natt till!

Igår hade jag utökat sömnen med någon timme och denna dag började också klockan halv 6 med start 8. Men funktionärsantalet var betydligt högre så trots att vädergubbjäveln där uppe ansåg att vi skulle bli dyngsura så jobbade vi på! På kvällen anordnades det en grillfest för ryttare och funktionärer. Jag för min del skippade den och satsade på någon mer timmes sömn ;)

Idag har vädret varit lite bättre under tidiga dagen. Funktionärerna kom på sina pass och tävlingarna flöt på. Och vad händer? Himlen öppnar den lilla kranen igen! SUCK!
Ett uppehåll mitt på dagen ökade förhoppningarna om ett fint avslut på våra tävlingar. Men där misstog vi oss. Precis innan vi skulle starta sista klassen brakade helvetet lös i form av åska och HÄLLREGN! Turligt nog var det kort så tävlingen kunde snart fortsätta med tävlingens sista klass.

Efter sista prisutdelningen plockade vi ihop de vi kunde innan jag skjutsade hem Åsa, Jolins mamma till dem. Åkte sen vidare till Lindas stall där jag mötte upp med Mia för att hjälpa henne att göra i ordning Edic för ridning. Innan hon kom stod jag och borstade på Edic i min ensamhet och det var sååå skönt! Det var tyst runtomkring och det enda som krävde mig uppmärksamhet var fina Edic som gillade att bli kliad! :P

Fodrade och nattade hästarna när Mia kom tillbaka innan jag åkte hemåt. Har känt mig ganska trött och död under kvällen så det blev inte många knop!

Nu tror jag att tvättmaskinen blev tyst så nu kan jag hänga tvätten och sen sova :P

Imorgon ska jag berätta om mitt lilla "möte" med en lokalreporter som kom för att skriva om tävlingarna men som också fick en annan idé som ska verkställas längre fram ;)


Uppdatering dålig!

Jag vet att uppdatering varit DÅLIG de senaste dagarna men jag har bott på ridklubben där vi anordnat Nationella hopptävlingar för storhästar från fredag till söndag.
Min status just nu? Riktigt, riktigt trött så jag sitter i soffan och har inte rört mig många meter den senaste stunden ;)
Uppdatering om helgen kommer imorgon när jag fått sova lite grann!

Sleeptime!

Kort dag!

I morse hade jag stallet själv, Linda fick lite sovmorgon innan hon skulle på personalmöte :)

Var hem och väckte Jolin för att åka till ridklubben. Där är förberedelserna inför tävlingarna i full gång! Idag blev det utplockning av hinder och ordna med boxlistorna.
Sen fick jag skynda mig iväg på utbildning. Det var delegationsutbildning för jobbet som man måste gå så det blev 2 och en halv timme att lyssna i princip :P

Nu på kvällen blev det banbygge inför tävlingarna så nu börjar det kännas som att det är på gång igen! Hela förra veckan och börjar av den här veckan så har det känts så overkligt att tävlingarna är i helgen. Men det blir nog bra ;)

Nu sitter jag hemma och ska strax sova. Stallet imorgon igen ;)

Veterinärbesök

Idag blev det uppstigning riktigt tidigt. Var i stallet halv 7 för att släppa ut hästarna och fodra. Tog in Unico och borstade av honom. Linda kom vid 7 tiden så vi lastade in Unico i transporten för idag skulle jag åka med honom till kliniken. Men det var inget vanligt besök utan det var dags för kastration. Lilla Unico!
Och eftersom Linda jobbade så skulle jag åka ensam.

Kom fram till klinken och ställde in Unico i en box. Men efter lite småkrångel så fick vi ställa in operationen av olika anledningar och flytta fram den.
Så jag lastade in Unico och åkte hemåt igen, han får vara hingst ett litet tag till!
Väl hemma så hade himlen öppnat sig så jag skyndade mig att ta in Edic så han fick torka lite. Lilla gubben! Unico fick också stå inne en stund för att inte bli blöt.
Gjorde klart det sista i stallet, hämtade sen spån på ridklubben som vart packat igår. Spånet skulle hem till Linda för att användas i ligghallarna.
Jag skulle sen parkera transporten och jag kan ärligt säga att jag är URUSEL på att backa med släp! Men efter lite pyssel så stod den perfekt enligt mig i alla fall ;)
Hämtade upp Linda så hon skjutsade tillbaka mig till min cykel så jag kunde cykla hem efter att vi släppt ut hästarna igen :P
Jag hann inte ens hem innan det började regna igen. SUCK!

Så nu sitter jag hemma och ska strax hoppa in i duschen för att värma mig.
Resten av dagen? Blir sista uppstallningsplanering med Jolin och sen plocka lite här hemma. Rätt väder för det i alla fall :P

Baka, baka liten kaka

Har vart i stallet på morgonen. Linda jobbade så jag fodrade, släppte ut och fixade stallet. Kom hem för ett litet tag sen men jag ska strax ta cykeln till affären tänkte jag. Idag känns det som en perfekt bakdag och lite pysseldag :P Så vi får se vad jag hittar på ;)

God natt!

Blir ett sent inlägg idag! Har suttit med Jolin och försökt fixa till uppstallningslistorna inför tävlingarna. Det blir nog bra efter lite plock ;)

Var till kliniken med Edic i morse. Blev några springturer för min del på gången och en ny behandling för Edic. Väl hemma så fixade Linda och jag stallet innan jag cyklade till ridklubben,
Hade avslutningsteori idag med mina elever så det blev fika för deras del :P
Under tiden var jag hundvakt åt Åsas lilla valp Isa som fick hänga med i stallet. Hon är såå söt!! :) Hoppas det blir fler gånger ;)

Upptäckte att jag hade fått ett lite roligt mail nu på kvällen. Jag är en av många här på blogg.se som får prova den nya layouten för bloggning, Så det är den jag bloggar från nu och än så länge är allt lugnt;) Få se hur det blir sen när man ska göra lite mer :P

Nu blir det sova för min del. Hästarna vill ha frukost imorgon också ;)

Lycka!

God morgon!!
Vaknade och kikade ut genom fönstret och blev såå glad! Solen skiner från en klarblå himmel! Underbart!

Jag ska snart cykla iväg till stalllet och fodra hästarna. Idag far vi iväg till veterinären med Edic för återbesök.
Men innan jag cyklar till stora stallet ska jag ta mig en tur ned till Biffen och Dijon och se så de har det bra :)

Hagbygge. se!

God eftermiddag!
Idag har det varit en fin dag! Solen sken i morse så det var härligt att komma ut. Cyklade iväg till stallet för att fodra hästarna och sen när Linda kom börja fixa i stallet.
Hennes pappa kom lite senare, det var dags att hämta ned Biffen och Dijon från sitt gamla bete. Där uppe började vi sen riva hagarna för att flytta dem hit till Lindbyn. Efter några timmar var allt klart och vi åkte tillbaka för att hämta hästarna.

Eftersom det är hingstar så kunde vi inte köra båda samtidigt utan vi började med Dijon eftersom vi trodde att
han kunde tveka lite. Han har inte åkte transport på senaste tiden. Han stod utanför transporten någon minut och sen var han inne! Duktig häst!
I Lindbyn lastade vi ut honom och så fick jag stanna kvar här med honom medan Linda hämtade Biffen. Med båda hästarna på plats så kunde de få gå ut i sina nya beteshagar. Lycka? JAA!

När vi kom tillbaka passade vi på att ordna hagen för Pilos och Bonnie så att de kunde få tugga lite gräs. Lycka även där ;)
Tillbaka i stallet gjorde vi klart allting innan vi åkte hem. Totalslut båda två tror jag! :P

Kom nyss ut ur duschen här hemma. Ska försöka komma iväg på skolavslutning för 9orna nu på kvällen. Dels går några av de finaste tjejerna ut 9an och även mina tvillingkusiner, Emma och Markus. De fina tjejerna jag pratar om är självklart Ida, Elin & Emma. Även Anna går ut 9an men tyvärr går hon ut i en annan del av kommunen. Lite tråkigt med så är det!
Ska försöka ta några fina kort om vädret blir lite bättre som man kan lägga ut på bloggen! :)

Det är min kväll i alla fall! :) Hur ser er kväll ut?
Innan jag ska iväg ska jag äta lite snabb middag bestående av rester. Mums!Kasslergryta

Hade en massa ingredienser hemma så jag provade att göra en egen gryta som blev riktigt lyckad. Måtten stämmer säkert INTE men jag mätte aldrig!

Kasslergryta

200 gram kassler
Smör att steka i
1 gul lök
1 röd paprika
100 gram champinjoner
2 dl grädde
3,5 dl matlagningsgrädde
1 äggula
Salt
Peppar

Börja med att skära allt i lagom stor bitar efter eget tycke!
Värm stekpannan och lägg i en klick smör, när det smält lägger du i kasslern och steker den.
Värm samtidigt en kastrull med en klick smör. När det smält lägger du i löken, låt den stekas innan du blandar i svampen och paprikan. Låt allting steka i någon minut.
Häll i grädden och matlagningsgrädden i kastrullen och låt det koka upp.
Häll i den stekta kasslern och äggula, rör runt.
Smaka av med salt och peppar.
Låt småkoka i några minuter tills blandningen blivit lite tjock.

Kan säga att grytan blir rinnig med jag hade en broccoligratäng till så den tog åt sig en del av vätskan.Eget recept men som sagt, gott var det ;)


Hovslagare, möte, pluggning

Åkte till stallet tidigare i morse. Jubons ägare hade kommit för att sko hästarna och för att hinna med så släppte vi ut de andra lite tidigare.
Medan Åsa skodde Jubon så packade jag påsar och Linda skulle mocka i Edics hage. Efter en skottkärra insåg vi båda att vi fick byta arbetsuppgifter :P Men det var inga problem! Fick då undan lite och mer blir det innan det är rent :P

Dagen fortsatte med skoningar av de andra hästarna. Linda åkte iväg vid halv 12 för hämta Malin och hennes häst. Det skulle bli programträning på ridklubben för Anki Brink. Så jag stannade kvar och hjälpte Åsa innan det var dags att göra i ordning Jubon, Carina skulle rida honom på programträningen.
Åkte med Linda till ridklubben där jag passade på att gå på US-möte. Passade bra med tiden när vi var där ;)
Vi kommer hålla en "Fångarna på stallet" tävling på söndag. Kul kul! :)

Efter träningen åkte Linda och jag tillbaka till stallet för att göra klart innan det var dags för hemgång.

När jag kom hem så mötte jag min hyresvärd Mats. Han meddelade att de skulle ha middag med goda vänner under kvällen. Men om de vart för högljudda så fick jag säga till. Tror den risken är minimal ;) Haha!

Ska sätta mig och försöka plugga lite social omsorg nu, får se om Mia kommer förbi. Skulle hjälpa henne att plugga i så fall :)

Imorgon blir det hagbygge och hästflytt. Unghingstarna ska få komma ut på nytt bete precis bakom där jag bor! Så då kan jag kika till hästarna innan jag går till stallet på morgonen. Mys! :)


Svampsås

Vissa gånger när Mia har ätit här så har hon frågat om jag inte har någon sås till maten.
Jag är inte så mycket för bearnaise-sås och sådär så jag har aldrig något sånt hemma. Men så en kväll tänkte jag prova att göra en egen sås. Och nu har Mia tjatat ett tag så här kommer receptet ;)

Svampsås

ca 125 gram färska champinoner
Smör att steka i
3 dl matlagningsgrädde
1,5 dl grädde
1 äggula
Salt
Peppar

Börja med att skära svampen i lagom stora bitar enligt ditt eget tycke! Hetta upp en stekpanna, lägg i smöret och sedan svampen. Stek svampen ordentligt.
Under tiden som svampn steks så värmer du upp en kastrull som du häller i den stekta svampen i. Häll på grädden och matlagningsgrädden. Vispa ned äggulan och fortsätt vispa under tiden som såsen blir varm. Låt den småkoka i någon minut.
Smaka av med salt och peppar efter behag

Kan dock säga att de här måtten är på ett ungefär. Jag brukar göra den här såsen på känsla mer än något annat :P Men hoppas den ska smaka :)


Ostbröd

Många som jag träffar frågar om man kan äta något bröd när man äter enligt LCHF. Dels finns det ett bröd att köpa i affären som det är lågt kolhydratinnehåll i men som man bara kan äta typ 2 skivor av innan det blir för mycket.
Annars så kan man försöka göra eget bröd!
Jag brukar läsa en blogg som en tjej håller i som hållt på med LCHF längre än mig. Det här receptet hittade jag på hennes sida och tänkte nu visa för er! :) Resultatet blir riktigt bra! :)Ni ser även adressen till hennes blogg. Kika gärna in där! :)

Hagbygge, jajamen!

Då har jag äntligen kunnat landa vid datorn så jag passar på att blogga lite.

Cyklade iväg till stallet i morse och släppte ut hästarna. Linda kom så vi hjälptes åt att fixa stallet innan hon skulle iväg till Falun. Lindas pappa och jag skulle då passa på att bygga hage till Pilos och Bonnie. Pilos vandrade fram och tillbaka i hagen när han upptäckte vad vi gjorde. Det var mer han som gick med mig än tvärtom ut till hagen :P Men de var mycket nöjda med att få äta gräs! Söthästar! :P

Efter hagbygget så bestämde sig Lindas pappa för att bjuda mig på maten. Tack än en gång Tommy!

Sen cyklade jag hem, då träffade jag på min gamla omvårdnadslärare från komvux. Jag har ju en ½ undersköterskeutbildning, jag har bara den såkallade fördjupningen kvar och nu tyckte hon det var dags. Så jag åkte hem för att byta kläder och fixa lite hemma innan jag åkte till skolan för att prata med syon om att börja plugga igen. De har byggt om den gamla skolan så jag hade vissa problem att hitta. Till slut var jag tvungen att fråga en som jobbar på expeditionen vart jag kunde hitta henne. Så hon visade mig snällt vart och så gick hon.
Men knappt en minut senare kommer hon tillbaka och säger " Gud vad smal du har blivit! Jag kände inte igen dig först"
Sånt är lite kul att höra tycker jag :P

Resten av eftermiddagen har jag tillbringat på ridklubben, hjälpte Kattis att mocka ur hennes box innan jag skulle på styrelsemöte. Nu sitter jag hemma i soffan och ska snart göra kväll.

Imorgon ska jag upp till stallet tidigt. Jubons ägare är här för att sko så det blir en heldag imorgon :)

Tänkte försöka lägga upp några recept också innan jag loggar ut. Håll till godo! :)

Regn, klippa och klistra, baka?

God förmiddag allihop!
Har vart hemma ett litet tag nu. Var i stallet nu på morgonen och hjälpte Linda fixa stallet.

Sitter i soffan just nu och slöar en stund. Skönt att kunna göra det ibland också :P
Funderar på om jag ska försöka cykla iväg till affären för att handla lite ingredienser till bakning. Ska kanske baka lite ostbröd som en annan tjej som håller på med LCHF har lagt ut på sin blogg. Men vi får se! ;)

Annars idag? Blir ganska lugnt. Har nyss pratat med VC om mitt finger.. Det är hopplöst när man måste ringa 3 gånger för att få prata med en vettig människa! I alla fall så ska jag ringa imorgon bitti och försöka få en akuttid till dem för hon hade inga tider under dagen, men fick jag mer ont och att det blev mer svullet och blått så fick jag åka direkt till Falun.. Suck för sjukvård!
Men jag märker att jag kan röra det mer idag och det är mindre blått så förhoppningsvis så är det ingenting ändå. Men jag har det tejpat fortfarande för säkerthets skull!

Ska också försöka klippa och klistra klart med Jubons film. Lägger kanske upp den här på bloggen när den är klar så får ni säga vad ni tycker! :)

Nu öser det ned utanför fönstret så jag mixtrar lite med filmen först innan jag cyklar tror jag :P

Måste försöka ordna bloggen också så länkarna börjar funka! Pyssel, pyssel!


Regnet bara öser ner!

Det verkar ha regnat konstant inatt och gör så fortfarande..
Är fortfarande på jobbet som sagt, slutar vid 3 idag! Fingret är tyvärr inte mycket bättre idag så vi får se om det blir Falun idag eller om jag ska avvakta och se om man ska åka in till vc imorgon och sen vidare.. Tiden får utvisa!

Det känns konstigt att inte vara i stallet nu på morgonen måste jag säga. Jag är van vid att vakna tidigt och sen iväg till stallet.. Men imorgon blir det som "vanligt" eller vad man ska säga :P

Vädret ute talar för innedag idag. Hoppas hinna med lite pyssel på datorn då! Håller bland annat på med en visningsfilm av Jubon som ska finnas på Lindas hemsida, där kan ni hitta en film för stallet, en för Edic och en för Bonnie som jag har gjort. Och fler kommer ;)

Igår så var jag på affären och såg en tidning som jag var tvungen att köpa! Den heter "Laga LCHF" och följde som bilaga till Aftonbladet. I den finns det massor av recept och tips på frukost, lunch, middag, desserter osv. Det finns som bilaga fram till idag, söndag så skynda dig till affären och köp den du med! Jag rekommenderar den verkligen! :D
Nä, nu ska jag göra lite nytta igen! :)


Handikappade fingrar!

Blev ingen uppdatering som jag tänkte på kvällen. Somnade ganska fort för jag var jättetrött.
Igår hade jag verkligen en otursdag med stort O!

På morgonen skulle jag till stallet för att släppa ut hästarna och mocka. Linda jobbade så jag var ensam i stallet. När alla hästar var ute och jag skulle gå ut efter skottkärran så ser jag Domino stå och beta gräs i sin hage. Verkar ju normalt, bara det att han hade strömtråden MOT manken utan att reagera. Hmm, gjorde en mätning och strömmen visade som den skulle men ändå så gick han på samma sätt igen. Det slutade med att jag fick linda en ännu lägre tråd som gjorde att han inte kom ut med en hov ens. Dominos reaktion på detta? Han gick efter mig när jag ordnade tråden och knuffade och nöp (småbet) i mina byxor! Bushäst!

När jag var klar i stallet skulle jag gå hem för att äta lunch. Fick lift halva vägen av Lindas snälla pappa, Tack!
Gjorde i ordning en räksallad när jag kom hem som lunch, sen lyckades jag slumra på soffan en stund:P

Gick tillbaka till stallet när klockan var runt 3. Linda och jag möttes upp där för att göra i ordning Jubon och åka över till ridklubben. Carina skulle trimma lite dressyr inför tävlingen idag..
När vi kom fram skulle jag kolla så att skorna satt bak på Jubon. Då upptäckte jag att en söm var på väg ur så jag gick och hämtade en tång för att dra ut den. Då hände det som inte fick hända.
Jubon sparkade med det benet och innan jag hann reagera träffade han mitt finger. Svordomarna var inte vackra då! Såg på en gång att en blå strimma kom på nageln och det första man tänkte var en blånagel.
Men smärtan ville inte släppa och fingret blev bara mer blått..

Var hem till Jolin igår kväll och visade det då för hennes mamma Åsa. Hennes gissning var att jag har en spricka. Tanken på att åka in var inte lockande men jag ville avvakta till idag.
Vaknade och fingret var mer blått.. Hmm, åkte förbi vid Lindas stall på väg mot Floda. Hon började hålla med Åsa om att det kunde vara en spricka eller ur led..
Fick hjälp att tejpa långfingret mot det skadade fingret och en linda på handen. Så har jag fått gå idag och tyvärr verkar det inte bli bättre ännu. Känner mig vara väldigt handikappad! Bara att försöka blogga är svårt just nu :(

Så just nu lutar det åt Falun imorgon och ett besök på akuten.. Blää, vill inte!

Just nu sitter jag på jobbet. Har jobbdygn fram till klockan 3 imorgon eftermiddag så jag ska alldeles strax göra kväll här..
Så nu säger jag och mitt blåfinger god natt ;)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus