Solen skiner!

Det känns underbart när man tittar ut genom fönstret och solen lyser. Nu har våren kommit tillbaka igen med full kraft! Nu måste det bara bli torrt i alla hagar efter allt regn! Varken vi eller hästarna tycker om leran!

Nu har jag äntligen ett fungerande internet igen så nu hoppas jag att jag ska bli bättre när det gäller bloggningen.
Nu var det ju några dagar sen jag skrev igen men de har väl varit ganska vanliga. Har vart i Lindas stall och fixat med hästar och stall. Vi har fortsatt att tömköra Domino. Senaste gången gick jag bara med vid sidan av men det är inga problem! Han sköter sig väldigt bra och är ju såå söt!
Just nu letar vi efter en rockard som passar för en shettis så vi kan sätta för honom för vagn. Så om någon vet någon som har en sådan vagn att låna ut så hör gärna av er:)
Sen har dagarna flutit på med lite körning, ridklubben och fotografering. Bilder på hästarna hittar ni på Lindas hemsida www.stallhogberget.se

Idag så åkte jag och släppte ut hästarna och fixade stallet medan Linda jobbade. Solen sken så det var skönt att vara ute. När allting nästan var klart kom Linda förbi så vi passade på att fota Coddan i det fina vädret.
När allting var klart i stallet åkte jag hem för att duscha och byta om, sen for jag till ridklubben för att göra klar tårtan inför barnkalaset som var inbokat för US. Efter några svordomar och så blev den riktigt lyckad tror jag. Ungarna verkade då gilla den och det var det viktiga!

Från eftermiddagen idag fram till imorgon eftermiddag så jobbar jag så nu ska jag försöka avrunda detta och göra lite nytta!

Imorgon kommer nytt inlägg hoppas jag ;)


Svar på kommentar

emma p om Mjölksyra, NOT my friend today!:
Hej, är du nära ditt mål? Närmar du dig? Tycker du är grymt duktig, och kämpa på! :)

Svar: Hej!
Jag kan säga att för att komma upp i sadeln så har jag en del kvar men jag tänker inte ge upp! ;)
Tack så mycket!:)

Trååk väder!!

Dessa dagar har det verkligen varit växlande väder! Ena stunden lyser solen så att man tar av hästarna täckena för att de ska få sola pälsen, sen i nästa stund så står regnet som spön i backen! Suck!

Igår blev det i alla fall en heldag i stallet. Linda och jag pysslade med lite av varje och fick till ett fint resultat utanför stallet, redskapen hängdes undan och stallplanen krattades.
Corazon körde vi över till ridklubben för att Linda skulle longera honom med selen. Han såg riktigt fin ut och jag försökte få Lindas kamera att fungera. Tyvärr blev resultatet sådär på de fotona..
När vi kom tillbaka så bytte vi grimma på honom och ställde upp honom för fotografering. Det tog ett tag men några fina bilder blev det:)

På eftermiddagen passade vi på att åka till Djurås för att hämta en sele till lilla Domino. När vi kom fram så tittade vi på kaninungarna som de har, de var såå söta! Kan ju säga man blev lite sugen på att skaffa en! Men vi får se ;)
När vi kom hem så passade vi på att göra i ordning Domino och Altanero för lite fotografering även de. Domino = Linslus som hellre var uppe i kameran hos Linda än stod en bit ifrån men han är ju såå söt!!
Altanero ställde upp sig och såg riktigt snygg ut! Några av de bilderna kan ni hitta på Lindas hemsida www.stallhogberget.se!
Vi satte även på Domino selen för första gången, han vickade inte ens på örat när Linda drog i ryggstycket! Cool häst!:P

Jubon var näste man ut och han skulle också till ridklubben för att longeras. Efter det åkte vi tillbaka, släppte ut Helan och Halvan (Altanero och Domino) och gjorde klart det sista i stallet innan Linda skjutsade mig till ridklubben där jag skulle på styrelsemöte. Mötet fortlöpte så jag var hemma strax innan 9 och då blev det soffan innan det var dags att sova.

Idag har det också varit en stalldag. Linda och jag hjälptes åt att göra Corazons hage shettissäker så Domino och Altanero ska få gå där på nätterna. Efter att hagen var klar var det dags för oss att flytta hösilagebalen från deras gamla hage till den andra. Linda åkte och hämtade fyrhjulingen och sen gick det undan. Första balen flyttades, badkaret likaså på våran lilla vattenvagn. Sen skulle vi flytta balen som står i de brunas hage högre upp där det var lite torrare. Linda tog fyrhjulingen och drog iväg balen till rätt del av hagen, sen blev det lite för mjukt för fyrhjulingen så då blev det handkraft. Vi var ganska så slut när vi var klara!
Malin skulle sen rida Jubon så vi åkte till ridklubben. När vi kom tillbaka stod hovslagaren utanför, förvånade insåg vi att vi tagit fel på dag så det blev att sätta fart. Unico skulle skos och jag fick iväg för att hämta Pilos som också skulle skos. Efter lite klurande i hagen för att fånga honom joggade jag tillbaka till stallet med Pilos bredvid.
När hovslagaren åkt gick jag tillbaka med Pilos och sen gjorde vi i ordning Domino, idag skulle tränset på och tömkörning skulle provas för första gången. Precis som igår kan man säga, inga problem. Han tog styrningen när Linda använde tömmarna och kunde gå på egen hand utan mig bredvid sig. När vi var på väg hem provade vi att trava med honom och den lilla KAN trava! Trodde man skulle kunna gå bredvid honom men där misstog jag mig :P
Efter tömkörningen blev det lite ärenden gjorda, väl tillbaka så släppte vi ut de bruna i deras hage och sedan Helan och Halvan i deras nya hage. Det blev race genom hela hagen men de hade kul! Linda och jag stod och skrattade åt dem när de kom farande.

Vi gjorde klart i stallet innan vi åkte för att hämta ensilage till lilla Coddan. Han är mycket bättre nu och börjar äta ordentligt så ensilaget går åt mycket fortare nu än tidigare. Men det är bara bra!

Sitter hemma nu och försöker blogga. Telefonen går varm med en rad olika aktiviter som ska planeras och genomföras i sinom tid!
Nu är det dags för dusch och sen sängdags!


Mjölksyra, NOT my friend today!

Idag har varit en intensiv dag, precis som det ska vara!
Har vart i Borlänge under förmiddagen och jobbat. Var inte så roligt när regnet stod som spön i backen och allting var genomBLÖTT! Drygt med aprilväder! Men hästarna skötte sig fint även om de travade på mer idag så mjölksyran efter två var ett faktum! Kommer kännas fint imorgon!

Nu på eftermiddagen åkte jag vidare till Lindas stall där jag fixade klart i stallet. Linda och hennes pappa var till Floda och hämtade spån. Linda frågade om jag ville köra Corazon en sväng för han behövde komma ut efter några dagars vila. Så jag gjorde ordning honom och körde ut. Åkte upp på Västerforsvägen och jag ljuger inte när jag säger att han var pigg! Han travade och galopperade på fint bortåt. Körde med riktigt mot Floda en bit innan det var dags att vända. Skrittade en bit efter vändningen och sen gick det fort! Hörde ett knak i skogen och sen stack Corazon! Han skenade och jag gjorde verkligen allting för att få stopp på honom. Fick till sist stopp på honom och mina armar kändes som gele!
Vägen därifrån gick i lugn takt i både skritt, trav galopp. Då var Corazon som vanligt igen. Vet inte vad som skrämde honom och jag tror inte jag vill veta heller!
Kom tillbaka till stallet, skötte om Corazon innan jag släppte ut honom i hagen. När allting var klart så gick jag hem och nu sitter jag här!

Nu ska jag laga lite mat, ta en dusch och sen krascha i soffan. Orkar verkligen inte mer idag! Imorgon tar vi nya tag igen!

Aktiv, snöig helg!

Fredagen var som vanligt en aktiv dag. Började med att jag jobbade i Borlänge. Vi fick jobba i ett ganska högt tempo för det skulle komma in ett ordentligt oväder så alla hästar skulle köras innan lunch. Och samtidigt hölls det tävlingar på banan med en massa islandshästar. Kan ju säga att vi var allt annat än glada på dem, på morgonen hade vi en liten diskussion med en av arrangörerna som höll på att skrämma våra hästar när vi skulle släppa ut dem.. Irriterande! Skönt att de inte är där imorgon när jag ska jobba kan jag säga!

När jag slutat skyndade jag mig hem till Mockfjärd och till Lindas stall. Det hade ju såklart börjat snöa och hästarna stod ute.. Skyndade mig att mocka och tog in dem så att de skulle slippa stå ute. Fortsatte göra klart i stallet innan Linda kom från jobbet. Vi hjälptes åt med det sista innan jag fick skjuts av henne till ridklubben där jag skulle ha teorilektioner.
Kvällen spenderade jag hemma i lägenheten med tvättmaskinen som trummande sällskap..

Igår hade jag gett Linda sovmorgon så jag tog på mig hörlurarna och gick till stallet i snövädret. Var ganska mysigt att gå faktiskt, synd bara att det blir så halt:P
Lät hästarna stå inne ett tag på grund av snön, blev så tråkigt i hagarna. Efter någon timme så avtog snön så jag passade på att släppa ut hästarna för att kunna mocka. Linda kom till stallet strax innan 11, vi tog in Altanero, Domino, Dijon och Unico så att de skulle få torka. Mia kom så vi gjorde i ordning Unico och Biffen för en liten tur. Linda körde Biffen och Mia red Unico. Jag blev kvar i stallet och fortsatte fixa klart.
Unico skötte sig utmärkt efter Biffen, vore konstigt annars ;)

När stallet var klart fick jag lift av Linda över till affären och sen gick jag hem. Här fick jag ett ryck så det blev storstädning och tvättning. När lägenheten var klar och maskinen jobbade fick jag för mig att ut och gå. Så jag tog stavarna och gav mig ut. Gick från Lindbyn genom skogen ut till Färmsnäs sen upp bakom Högsveden, bort till Högberget förbi stallet sen ner mot älven och tillbaka hem. Tror jag var ute i 1 timme och 10 minuter ungefär, benen kändes som spagetti när jag kom hem men det var skönt att gå! Ska försöka få tid till att gå en liten promenad minst varannan dag för att komma igång!
Gjorde tidigt kväll eftersom det var tidig uppstigning idag..

Idag bar det av till Falun på tävling. Malin skulle starta med Jubon i hoppning. Första klassen var 90 clear round vilket de klarade galant, felfritt och rosett till ekipaget! Sen blev det ganska lång väntan inför nästa klass som var 1 m med två faser. Här blev det 8 fel på hinder men Malin tyckte att Jubon kändes fin och han såg fin ut!
När de kom ut från banan upptäckte vi att Jubon saknade en sko så det blev skojakt. Men den hade försvunnit mystiskt. Ingen såg att den flög men ändå var den borta. Så vi letade över hela anläggningen utan att lyckas.. Konstigt var ordet!

Väl hemma så fixade vi stallet innan det blev hemgång!

Har varit hemma och försökt ordna med lite arbete på datorn nu när jag hade internet.. Pappa var nyss förbi med lite saker till mig. Tack pappa!
Nu ska jag kika på tv en stund innan det är dags för sängen.
Jobb väntar imorgon!

Förlåt för ett konstigt inlägg men det börjar bli rörigt känner jag :P
Ska bättra mig!


Long time! Time for a new start!

Vet att det var ett tag sen jag bloggade nu igen.. Men jag har vart utan internet och med mobilen så blir inläggen väldigt underliga så det är inte så roligt att använda den. Men nu har jag internet för ett tag så jag tänkte passa på att slänga in ett inlägg!

Den senaste tiden har det varit väldigt mycket upp och ned med mig.. Men vardagen har fortsatt med att jag har jobbat i Borlänge och varit i Lindas stall.
Coddan är på bättringsvägen fortfarande! Han har haft någon febertopp men det verkar som att det går åt rätt håll just nu så vi håller alla tummar vi kan! Nu har det bildats en böld utan där så det vätskar ganska mycket men det kommer väl snart ut kan vi hoppas!

Domino, the little huligan står fortfarande kvar i hagen tillsammans med Altanero. Och jag kan inte annat än säga att jag gillar honom mer och mer!
Nu så kanske en av de bruna ska flytta hem så då är tanken att Altanero ska få gå ihop med den andra bruna. Tankarna gick då direkt till vad det skulle bli av Domino. Men eftersom både jag och Linda tycker om honom så ska han få gå tillsammans med stallets andra lilla huligan, Biffen! Det blir nog bra!;)

Gällande det som bloggen verkligen ska handla, att komma upp i sadeln så har det varit lite otydligt ett tag..
Mitt mående och jag skälv har inte varit på samma ställe under en tid nu.. Men jag vill inte må såhär mer utan jag måste försöka ta tag i allting. Vet inte riktigt hur jag ska skriva, det kommer för mycket tankar på en gång så att jag får inte ned det till något bra, det blir mest osammanhängande meningar... Måste försöka avrunda nu..

Kommer ett nytt inlägg om helgen strax..

mobilblogg: Kvällen är snart slut

Precis som jag skrev tidigare så lämnade jag iväg internetstickan så det är därför jag bloggar från mobilen.. Var på möte som sagt och sen iväg till Tottas hästar. Hade Mia och Elin som sällskap, trevligt! Ligger nu hemma i soffan och försöker få huvudet att stanna.. Det är lite för mycket tankar som snurrar just nu.. Jag måste verkligen göra något åt det.. Jag kan inte ha det såhär mer.. Jag orkar inte de.. Ska försöka stänga ned nu.. Bloggar imorgon!

Corazon ute på nya äventyr

Sitter just nu på ridklubben och ska försöka blogga lite snabbt. Pappa kommer snart och hämtar det mobila bredbandet så jag måste passa på nu innan!

Igår kväll hände det inte så mycket. Ida kom förbi så hon, jag och Mia satt och kollade på tv och pratade lite skit. Kollade även det första avsnittet av den nya serien på 4an, Alcatraz. Den verkar riktigt bra måste jag säga! Kollade lite på det andra avsnittet innan jag somnade också ;)

Idag har jag vart i stallet med Linda. Peppar peppar, den lilla huliganen står fortfarande kvar i hagen med Altanero! Men man blir lite svettig när man ska försöka att köra in skottkärran med mat och måste lossa på trådarna. Man ser på honom att han gärna skulle gå under då så man får vara snabb att stänga igen! Busponny!

När allting var klart i stallet skulle Linda åka iväg på möte. Då sa hon att jag kunde få ta ut Corazon på en tur om jag ville. Jag sa självklart ja. Har aldrig kört ut helt ensam men jag hoppades att det skulle gå bra. Gjorde ordning honom och selade på honom innan jag körde ut i regnet. Vägen bortåt gick jättebra, det gick lite segt vissa stunder men han travade och galopperade ändå på när man sa åt honom. Sen när vi vände så fick han lite mer fart i benen. Men då kom Corazon på att det fanns mycket som var läskigt. Så två gånger vart han "skrämd" och hoppade iväg. Och självklart så måste man göra ett skuttelihopp upp i luften också då för det är ju roligt. Men efter att ha morrat lite åt honom så skärpte han sig och travade vidare. Knashäst!
I backarna är det väldigt roligt att galoppera tycker Corazon men det är ännu roligare om man har någon att tävla med så idag fick jag driva mer än vad jag behövt tidigare. Konstigt att vara utan brorsan tyckte Corazon :P

Väl tillbaka i stallet så selade jag av och pysslade lite med Corazon. Släppte ut honom i hagen och traskade över till Dijon och Unico i andra hagen. De kom glatt travande när de såg mig. Jag skulle kolla till dem så att de inte hade några sår eller andra eventuella skador. Och nu verkar det som att när de bara är två så behöver man inte slåss.. Så det fanns inte ett enda sår på dem! Hmm.. Grabbarna kan tydligen inte heller vara 3 att leka. Precis som vi tjejer inte kan vara :P

Nu sitter jag som sagt på ridklubben. Ska vara US möte här vid 4 som jag ska hålla :p Sen ska jag åka upp till Tottas hästar och sköta om dem och även ta in dem ikväll.. Jag tror det var idag i alla fall :P

Kan också nämna en rolig sak! Jag har fått klart med sommarjobb! Linda skickade sms precis när jag släppte ut Corazon i hagen. Jag ska få jobba med den brukare som hon jobbar hos. Jag har försökt ett par gånger att få jobba som vikarie och den brukaren och även hos andra men det har inte blivit av. Men nu till sommaren blir det så!:) Tusen tack Linda för att du hjälpte mig att få sommarjobb där! Du är guldvärd!

Nä, nu ska jag försöka göra lite nytta igen.

Bloggar kanske mer ikväll om jag lyckas ordna ett internet tills dess :P

Djupa andetag

Kom nyss hem från att ha hämtat Mia hos Bonnie. Hon har varit ute och ridit.
Var i stallet med Linda i morse.. Vi hjälptes åt att fixa stallet innan det var dags för henne att åka till jobbet. Coddan fick idag gå ut i en liten hage igen. Han såg ganska nöjd ut med att kunna prata med Biffen vid grinden och få äta mat ute. :P

Åkte hem när allting var klart och umgicks en stund med Mia som sov här inatt igen. Försökte blogga men jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva. Det vet jag egentligen inte nu heller men jag skriver då någonting.
Var iväg till Tottas hästar sen och fixade i ordning där uppe. Blev först lite rädd att Foxtrot hade smitit för jag såg honom inte men som tur var "gömde" han sig i ett hörn. Phu!
Vi åkte sen iväg till Pilos och Bonnie för Mia skulle som sagt rida och fixa i ordning där borta. Jag satt bredvid och hade båda hästarna som sällskap och som försökte klia mig för att jag skulle klia dem. Men tyvärr känner jag att min rygg inte riktigt orkade med deras kliande. Aj aj!

Det är typ vad jag har haft för mig hittills under dagen. Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer..
Eller snarare det finns mycket jag skulle kunna skriva men då blir det mest lösa meningar som egentligen inte har någon betydelse alls.. Måste försöka få ordning på mitt huvud nu känner jag..

Det finns för mycket tankar som arbetar och som jag inte vill börja om med.. Tankar som har tidigare lett in på fel sorters vägar och val.. Men det är bara att dra djupa andetag och försöka samla dem.. Försöka att tänka en gång till innan jag gör någonting dumdristigt..

Jag vet ju också att jag har människor runt omkring mig som jag kan vända mig till när det blir för mycket.
Det betyder ska ni veta! Även om jag inte alltid kanske visar det mot er.

Nä, nu ska jag inte klaga mer inför er. Ska låta Mia låna datorn en stund och jag ska sätta mig och börja laga lite kläder tror jag..


Påsken är snart över för denna gång!

Tänkte passa på att blogga lite nu medan jag väntar på att maten ska bli klar i ugnen!
Måste verkligen försöka bli bättre på det här med bloggning känner jag. Även fast jag vart "ledig" i några dagar så har jag inte hunnit :P

I fredags väckte jag Emma tidigt. Vi åkte iväg till ridklubben där hon skulle ha jour. Och eftersom hon aldrig haft det tidigare så stannade jag kvar en stund och hjälpte till. Men när klockan började närma sig halv 9 satte jag mig i bilen och åkte vidare till Lindas stall. Linda jobbade så jag skulle ta ut hästarna och fixa stallet. Coddan verkade lite piggare men såklart så låg det snö på marken så våra planer om att gå ut och gå just då lades på is, skämt åsido!
Emma fick skjuts till Lindas stall när ridklubbens stall var klart. Så hon hjälpte mig med lite stallsysslor, man ska härdas ;)
När stallet var klart åkte vi vidare till nästa stall, vilket innebar Tottas hästar. Skönt att ha lite hjälp för allt gick så fort :P
Vi åkte sen iväg till Djurås en vända för att handla lite innan det blev matlagning hemma hos mig. Och eftersom Emma inte var särskilt intresserad av LCHF så fick jag även köpa ris till henne. Så hennes lunch blev ris och kyckling. Min blev kycklingsallad. Gott!
Sen gjorde vi oss klara och åkte sen för att lunchfodra lite hästar. Därefter for vi upp till Floda där min lillasyster Frida skulle firas. Grattis i efterskott lillasyster!
När firandet var klart åkte jag tillbaka till Mockfjärd för att promenera med Coddan en stund i kvällsolen. Snön var borta så vi kunde gå!=)
När jag var klar i stallet skickade Mia sms och frågade om jag ville följa med till Annelie. Efter en stunds fundering så sa jag ja. Så vi åkte dit lite senare, träffade lite människor och hade trevligt. Kom hem någongång mitt i natten :P Kan säga att det var SKÖNT att lägga sig.

Upp igår morse för att åka till stallet. Linda och jag hjälptes åt att släppa ut hästarna innan hon red ut på en skrittrunda med Edic och jag promenerade med Coddan. Det var mysigt att gå även om han är lite smådryg när han ska gå och småbita på en. Men det är tur att han är söt.
Efter det började vi göra klart i stallet innan vi skulle åka till Svedjan. Där skulle vi hämta en liten ponny som skulle gå som sällskap till Altanero. Han har varit hackkyckling bland de bruna så nu skulle han få en egen liten ponny att styra över:P Vi hämtade en JÄTTESÖT, svart shettishingst som var 2 år. När vi kom hem så släppte vi ihop hästarna så blev det lek. Men allt verkade gå bra och Altanero såg nöjd ut med sin lilla polare.
Åkte till stallet på kvällen för att promenera med Coddan. Han var mycket piggare så nu börjar man känna igen den gamla Coddan. Dock blev han rädd för en bil som kom körande som en idiot uppför backen vi gick i. Tur att Coddan är snäll säger jag bara!!
Var hemma i stugan med Mia som sällskap. Åt lite kyckling, broccoligratäng och svampsås till middag. Provade även att göra en chokladmousse till efterrätt som passade för LCHF. Riktigt god måste jag säga!
Mia skulle sen iväg till Anna så jag skjutsade iväg henne dit innan det var dags för mig att krypa till sängs!
Halv 3 kom ett sms från Mia som frågade om jag kunde hämta henne. Var snäll så jag åkte och hämtade henne. Tog inte många minuter att somna sen!;P

Idag har varit en intensiv och hektisk dag!
Började morgon med sedvanliga utsläpp av hästar. Linda, jag och Fiia skulle köra ut en sväng med några under förmiddagen. Fiia körde Corazon, Linda körde Biffen och jag körde Unico. Var mysigt att köra i solen, dessvärre så är de bruna grabbarna ganska ömfotade så det var synd om dem!
När Linda och jag var på väg tillbaka med våra hästar så ringde Lindas mobil. Ratata hade smitit ur hagen! Vi skyndade oss tillbaka till stallet där det blev kaos. Linda skyndade iväg för att hämta Altanero och den lilla rymlingen som snällt låtit sig fångas. Jag blev kvar för att sela av Unico och Biffen som var halvt hysteriska av den lilla svarta faran som kom in i stallet :P
Linda gick och fixade hagen medan jag hjälpte Fiia att sela av Corazon. Efter några om och men så lyckades vi återställa ordningen och hade släppt ut huliganen och Altanero igen. När jag stod och blandade mat så ropade Linda.
"Sofia! Ratata ska flytta hem igen!"
För utanför stallet stod den lilla huliganen igen! Så då lastade vi på honom och började rulla mot Svedjan igen. Det var tungt och det var svårt att hålla tårarna borta för oss båda tror jag. Han var ju såå söt!
Med oss hem fick vi en ny svart huligan. Men han var inte alls lika söt som Ratata!
När vi skulle släppa in Altanero och Domino i hagen så upptäckte vi att Domino var en aning mer hingstig av vad Ratata hade varit. Han gav ifrån sig ett vrål och sprang sen mot Altanero och sen drog de igång. Den lilla var enormt tuff och Altanero fick fullt att försöka sätta den lilla på plats. Vet inte vem som var mest biten innan den striden var klar:P 
Efter ett tag lugnade de ned sig så när Linda åkte förbi på vägen hem stod de och betade. Nu hoppas vi att den här stannar i hagen!

Efter att ha vart hemma en stund åkte jag och Mia runt och gjorde lite ärenden innan hon skulle rida Bonnie och jag promenera med Coddan. Linda kom till stallet så vi nattade hästarna och "peppar, peppar" stod Domino kvar i hagen. Håll tummarna för att han står kvar där!

Nu sitter jag och Mia hemma och ska äta lite mat. Eller Mia har redan ätit medan jag skriver. Men nu ska jag också försöka mig på att äta lite middag!;)
Blev ett långt inlägg jag vet! Men jag ska försöka bättra mig med bloggningen så att de inte blir så långa!

Nu, Dinnertime!!


Vad är det för dag idag?

Jo, det är torsdag.. Och hur mycket har jag bloggat? Ingenting som vanligt!
Men nu är jag långledig så nu måste jag skärpa mig med bloggningen!

I måndags så var jag till Borlänge och jobbade. Trodde dock inte jag skulle komma iväg för när jag vaknade så hade jag grymt om i ryggen! Men jag lyckades rulla upp ur sängen och iväg till jobbet. Liftade med Mia hem från Borlänge som slutade runt samma tid i Borlänge. Tack för skjutsen Mia! Hon skjutsade hem mig till Totta där jag skulle hämta en bil. Jag ska nu vara hästvakt i två veckor medan de är i USA. Och då är Totta snäll och lånar ut sin bil också. Det uppskattas!
Under eftermiddagen var jag på ridklubben och gjorde lite nytta. Mycket planering som sker nu!

Tisdagen var det mest innehållsrika på mycket kort tid kan jag säga! Började med att åka till Borlänge och jobba, eller snarare kröp fram eftersom det hade snöat och vägen var svinhal! Tog lång tid att åka till jobbet kan jag säga!
Sen åkte jag direkt till Lindas stall, planen var att gå promenad med Coddan och sen skulle vi köra de bruna en sväng. Men precis när jag stannade bilen så ringde mobilen. Marit frågade om jag ville jobba på ridklubben och ha två lektioner. Jag tackade ja och skulle börja jobba några timmar senare. Packade några höpåsar när jag väntade in Linda. När hon kom så insåg vi att det skulle bli tajt med tid att köra så jag gick istället ut på promenad med Coddan. Vi gick och myste en stund i solen och försökte undvika att halka.. När vi kom tillbaka så skyndade jag mig iväg till Tottas stall för att göra klart till hästarna.
Därefter åkte jag snabbt till ridklubben, in med hästarna och sen börja spola rent de hästar som tillbringat sin dag på spaet i hagen. De hade flitigt använt lerbehandlingen, STÖRSTA nackdelen med våren!
Hade sen två lektioner, det gick över förväntan och alla barnen satt kvar ;)
Åkte sen tillbaka till Lindas stall, tog in hästarna och gick på promenad med Coddan. Mysigt att gå på kvällen, trots att han är lite dryg för han försöker bitas;)
Sa god natt till hästarna och åkte sen vidare för att hämta Lindas transport och skjutsa över Mia med Bonnie till ridklubben för lektion.
Under tiden som Mia red så hjälpte jag Elin med matten.. Efter lektionen körde jag hem Bonnie och sen blev det hem och SOVA!

Igår var det jobb igen! Åkte sen därifrån till Lindas stall. Hjälpte henne att göra klart stallet innan vi gav oss ut för att köra de bruna. Jag körde Unico och Linda körde Biffen. Unico var ganska så ömfotad efter att han blev verkad förra helgen, så vi hade vissa svårigheter att hålla traven. Och tyvärr så var stora, tuffa Biffen feg så han ville inte gå före! De är för roliga!
När vi var klara åkte jag upp till Tottas hästar för att mocka och fixa. Skulle ta in hästarna på kvällen så jag gjorde det innan jag åkte till Coddan för att gå en liten kvällspromenad.. Myshäst!

Idag har vart en omtumlande dag.. Vi åkte till ATG i förmiddags med Coddan. Det skulle bytas en permanentkanyl för att han ska kunna få sina mediciner. Linda ville då också att veterinären skulle kolla i munnen så att allt såg ok ut. Men.. Veterinären tyckte det såg ut som att frakturen hade flyttat sig så han ville röntga för att se hur det verkligen såg ut, eventuellt kunde det bli en tur till Mälarkliniken i Uppsaka för operation. Tur nog så såg det bra ut och efter att han pratat med veterinären på Mälarkliniken så fick vi ta  med oss Coddan hem.. Skönt!
Jubon skulle sen hopptränas. Malin hoppade lite olika serier och kombinationer som jag och Linda byggde upp. Jubon hoppar riktigt bra nu! Kul att se :)

När vi kom tillbaka till stallet ringde Lindas telefon. Brukaren på hennes jobb ringde och frågade om Linda visste vem som skulle jobba. Linda skulle kolla upp det, lagomt för ratt upptäcka att det var hon själv som skulle jobba. Oops! Så jag fixade klart i stallet och gick en liten sväng med Coddan innan jag åkte från stallet.
Tog hand om Tottas hästar innan jag åkte hem för att diska och dona lite.
Kvällspromenaden med Coddan tog en intressant vändning när vi fick sällskap, av Pilos och Gerd! Behöver jag säga att Coddan var mer i det blå än nere hos mig just då?? Förbannade mig själv att jag lät bli att ta kedjan just denna gång kan jag säga! Men så fort Pilos försvunnit ur sikte kunde Coddan fokusera igen och vi kunde fortsätta gå.
Nu sitter jag hemma med min lilla kusin Emma som sällskap. Eller lilla och lilla, hon är 15 år:P Hon är också hästintresserad och ska ha jour imorgon på ridklubben. Och när hon frågade om jag kunde skjutsa henne så erbjöd jag att hon kunde sova här en natt vilket hon tackade ja till!

Så nu ska vi strax sova så vi orkar upp imorgon!
Jag ska då i alla fall sluta blogga nu! :P

Veckan går alldeles för fort!

Nu är veckan slut och hur mycket har jag bloggat? INGENTING! Nu måste jag verkligen skärpa mig!

På torsdagen var jag till Borlänge och jobbade. Hade en sådan dag där man önskade att man hellre hade stannat i sängen! Den avslutades med att jag åkte i backen efter en av hästarna när det var dags för hagbyte mitt på dagen. Ska aldrig mer skämta om att hämta in vissa hästar kan jag säga!
Liftade sen med Linda och Karin hem från Borlänge. Uträttade ärenden på vägen innan det var dags att åka över med Jubon till ridklubben där det skulle hopptränas i form av studs. Han hoppade riktigt bra. 
Linda och jag hjälptes sen åt att göra klart stallet innan vi åkte iväg till Jerusalem för att äta. Det var välbehövligt kan jag säga!
Mia och jag gjorde sen sällskap upp till Floda för att släppa ut familjens hund. Känns konstigt när det bara är en som kommer och skäller nu när man kommer hem. Det är svårt att hålla tårarna tillbaka kan jag säga!

På fredagen var det också jobb i Borlänge. Blev en intensiv förmiddag men det rullar på bra nu när man jobbar så det känns bra :)
Åkte förbi vid Lindas stall på vägen hem för att lämna lite täcken som jag hade passat på att tvätta. Sen var det dags för ett litet sponsorsmöte och sen teorilektioner. Har en ny grupp som börjar nu så det var nya ansikten och namn att lära sig men det ska nog gå bra :P
Kvällen spenderades hemma, hjälpte Mia att färga hennes utväxt. Vi skulle ha lagt i röd färg på mig också men det blev för sent.

Igår åkte jag ganska tidigt till Lindas stall. Släppte ut hästarna innan Linda kom. Vi hjälptes åt att fixa stallet innan Jubons ägare kom för att sko sina hästar. Dagen fortsatte i sitt lugna lunk och hästarna som skulle skos blev skodda. Jag och Coddan tog oss en liten promenad under förmiddagen. Han verkade piggare och gick och smånöp mig i armen när han tyckte jag gick för sakta. Kan det vara så att Linda lärt honom hur man ska agera personlig tränare för mig? ;)
På eftermiddagen åkte jag iväg till ridklubben och att kika på lite dressyrträning och prata med Helene.
Åkte sen runt och uträttade lite ärenden innan jag hämtade upp Ida. Skulle släppa in hästarna på ridklubben och även ut och promenera med Coddan. Tanken var att ta in ridskolehästarna och sen promenera men det blev tvärtom. Vi tog med oss Coddan ut och promenerade genom byn. Ida har väldigt svårt att se skillnad på Coddan och Corazon och kan därför inte heller deras namn. Men igår kom hon på den perfekta lösningen. Hon ska numer kalla båda för Coddazon för då är det en blandning av bådas namn. Ibland kan man undra hur blond den damen är med sina ideer;) Coddan var i alla fall pigg och busade till och med lite på vägen hem. Jippie!
Sen åkte vi till ridklubben för att ta in ridskolehästarna som levde loppan. Har aldrig sett de leka som de gjorde nu. Men efter några bocksprång och svordomar så stod alla på rätt plats och var nattade.
Vi fick åka upp till Floda för att lämna bilen så att pappa skjutsade mig och Ida hem till mig sen. Här hemma blev det matlagning med Ida och Mia under tiden som finalen av gladiatorerna visades!
Blev ganska sen kväll men det var skönt att sova ;)

Idag har det varit en intensiv dag!
Gick iväg till Lindas stall för att släppa ut hästarna. Coddan hade ätit upp all mat i sina krubbor, vilket är jättebra! Släppte ut de andra och började sen fixa stallet. Linda jobbade så hon kom förbi för att ge Coddan hans medicin. När hon hade åkt fortsatte jag mina sysslor. Efter en stund skulle jag flytta över Coddan till en annan box för att jag skulle mocka. När jag var klar i hans box så skulle jag flytta tillbaka honom. Han låg då ned och jag försökte väcka honm utan resultat. Paniken började krypa och jag knuffade på honom och försökte verkligen få upp honom. Men ingenting hände. Ringde efter Linda och bad henne komma. Stod då med ett grimskraft i handen och försökte dra upp honom. När jag tog för allt jag var värd så lyckades jag få upp honom! Sen var det bara att gå ut och gå. Linda kom så hon lyssnade efter magljud på honom. Dessvärre fanns det inga så det var bara att börja gå medan hon ringde och rådfrågade veterinären. Efter en stund ropade hon in oss och så ställde vi in honom i en box för att bjuda honom mat. Och han åt! Då kunde jag börja andas igen!
Efter det hade vi i princip ständig uppsyn på honom under de närmaste timmarna. Men han började äta och verkade piggare.
På eftermiddagen selade vi på Corazon och Biffen för att ut och köra en sväng. Linda körde Biffen och jag Corazon. Biffen var ganska laddad och Corazon var även han lite på tårna. Men vi kunde till och med galoppera med dem bredvid varandra nu så de var duktiga!
När vi kom tillbaka sopade vi och sen skjutsade Linda över mig till ridklubben. Skulle upp till ett annat litet privatstall där jag ska vara hästvakt under de närmaste veckorna när ägarna åker till USA. Mycket hästar nu ;)

Nu på kvällen så har jag suttit och bråkat med några bilder på Biffen. Han är till salu och Linda hade tagit några jättefina bilder i vårsolen som jag skulle fixa till. Men det var krångligare än vad jag trott men efter MÅNGA svordomar och "gör om, gör rätt" så blev de bra!

Och NU ska jag stänga ned datorn och sen gå och sova. Imorgon blir det jobb i Borlänge under förmiddagen. Sen får vi se vad som händer resten av dagen ;)

Ska försöka bli bättre på att uppdatera dagligen. För annars blir det sådana här långa inlägg och det orkar inte jag;)

Nu, God natt!Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus