Morgon!

God morgon allihop!
Är fortfarande kvar på jobbet, slutar om några timmar :P

Sen blir det att åka vidare till stallet för att vi ska köra Domino igen :)

Uppdaterar mer ikväll ;)

Domino, den nya körhästen! ;)

Igår blev det en kortdag i stallet.
Linda åkte iväg till veterinären med en av sina katter så jag fixade i stallet. Nu är det vara Edic och Domino som sover inne så det är väldigt lättskött med mockningen :P
När stallet var klart så åkte jag till Djurås med pappa en vända innan jag tog cykeln över till ridklubben. Blev kvar där under eftermiddagen/kvällen.

Linda jobbade i morse så jag gick iväg till stallet för att släppa ut hästarna och göra klart i stallet. När Linda kom så tog vi av hjulen från den vagn som jag brukar köra i och satte dem på den lilla rockarden. Idag var det dags för Domino att prova vagnen. Trots att vi hämtat en "liten" rockard så var den lite stor åt honom.
Sen gick vi ut, Linda i vagnen och jag ledde. Tror ni Domino var galen? Inte ett dugg!
Han skötte sig utmärkt och gjorde ingenting! Söthäst!




Domino & Linda efter turen

När Domino var ute i hagen igen så åkte vi iväg och fixade hagen hos Coddan och Corazon. Corazon skulle få lite mer hage att gå i och även kunna se Coddan.
Linda passade på att ta med sig kameran för att försöka fota Coddan. Och jag tror det lyckades med några bilder i alla fall. De kan ni kolla på hennes hemsida http://www.stallhogberget.se

Med hagen fixad så åkte vi bort till Linda för att fixa en sko på Bonnie. Efter det skulle Carina rida Jubon. Jag åkte med Linda till ridklubben sen tog jag cykeln hem därifrån.

De ringde och frågade om jag kunde jobba från 15 till imorgon och självklart tackade jag ja. Så jag fick som sagt cykla hem, duscha och byta kläder innan jag fick cykla till jobbet. Blev mycket motion på kort tid ;)

Jag jobbar som sagt nu och slutar imorgon förmiddag. Då ska jag cykla över till stallet för då är det dags för Domino att köras igen. Busponnyn! :)


Jag lever!

Vet att det har gått över en vecka nu. Men jag lever i alla fall! Jag har haft väldigt mycket att göra och det har hänt väldigt mycket..
Bland annat har det byggts beteshagar, vi har vart tur och retur till Norrtälje, några av hästarna går nu på bete,
en del tävlingar och träningar. Det är en liten del av allt ;)

Men nu hoppas jag att uppdateringarna ska bli bättre!

Kan säga att ikväll blev årets första dopp gjort! Det har varit helt underbart väder hela veckan så nu kunde man äntligen bada!

Nu sitter jag uppkrupen i soffan med Melwin som springer runt på golvet. Blir tidig kväll ikväll tror jag. Är riktigt trött!

Lovar bättre uppdatering!

Tralalala :P

Dagarna går så fort att jag knappt hinner med! Nyss kändes det som att det var måndag men nu är det torsdag. Helt sjukt!!

I måndags var jag i stallet på morgonen med Linda. Vi gjorde klart stallet på rekordtid tror jag innan jag fick skjuts av henne till ridklubben. Blev kvar där resten utav dagen :P Det var några praktikanter där så de fick hjälpa mig att inventera hindermaterialet inför tävlingarna, i blåsten som kändes som en storm! :P

På tisdagen gick jag till stallet tidigt, var där vid innan halv 8 för att släppa ut hästarna. Linda jobbade och vi skulle åka till ATG med Pilos så de andra skulle vara ute innan.
När Linda kom från jobbet så lastade vi in Pilos och åkte mot kliniken, det var återbesök för en gammal skada. Efter undersökning så sa veterinären att skadan är i princip utläkt. :)
När vi kom tillbaka till Mockfjärd så fick vi skynda oss att lasta ur Pilos och åka till stora stallet för att göra ordning Jubon, Carina skulle rida ett dressyrpass.
Solen tittade fram på eftermiddagen så Linda passade på att köra ut med Corazon och vända och jag städade utanför stallet efter stormen dagen innan.
Johanna S och hennes vän Martina kom lite senare. De skulle stanna till onsdagen och kika på lite hästar eftersom Martina letar storhäst.

Igår blev det en heldag i stallet! Vi åkte först med Jubon till ridklubben, Martina skulle få testa att rida honom. Hon sken som en sol när hon väl började trava på honom.
Hon skulle även prova att rida Bonnie så jag åkte bort till lilla stallet och hämtade henne och Pilos medan de andra var kvar på ridklubben. Tur för lättlastade hästar säger jag bara!
Jag körde hem Jubon och skulle då ta med mig Corazon tillbaka. Tyvärr så gick inte det lika lätt.. Några ungar som körde i en epa ställde sig på vägen utanför och började bränna däck när jag skulle lasta in Corazon. Tror ni han var sugen på att gå in i transporten då efter att ha blivit skrämd? Nej...
Hämtade upp de andra på ridklubben när de var klara så att vi kunde hjälpas åt att lasta in Corazon. Linda longerade honom en stund på utebanan. Han såg fin ut :)

På eftermiddagen hämtade vi spån och fixade klart stallet innan equiterapeuten kom för att kika på Jubon.
Kvällen spenderades på ridklubben sittandes på ett styrelsemöte. Kattis följde med mig hem efter för att göra klart jobb som vi behövde göra. Mia kom förbi för att få lite sminkhjälp innan hon skulle på hea. Fick agera chaufför under natten, var riktigt skönt att sova sen! ;)

Idag skulle jag egentligen jobba. Men det blev en dubbelbokning så det blev inget för mig.
Blev lite annat gjort under dagen istället, bland annat byggde jag, Linda och hennes mamma beteshage på hennes gård som Pilos och Bonnie ska gå i. Gissa om Pilos var nöjd när han kom in dit :)

Resten av dagen har jag vart hemma. Har nyss ätit middag bestående av:

Kött i form av karré
Stekta champinjoner
Grillad zuccini
Sallad
Gurka
Tomat

Säger en sak: Mums! :D

Nu ska jag ställa mig och diska undan lite och sen blir det tidig kväll!


Blää!

Vet att bloggningen inte är stor.. Och tyvärr så kommer jag inte blogga nu heller.

Jag orkar inte, det händer lite för mycket just nu..
Det är tråkigt när ingen tror på en utan man får bara höra att allting var bättre förr..

Kanske kommer en uppdatering imorgon!

Nu ska jag gömma ansiktet i Melwins päls en stund <3


Solig, långsam dag ;)

Idag har varit en lugn och behaglig dag än så länge! ;)
Gick till stallet i vanlig tid i morse. Började med att gå bort till Pilos och Bonnie för att ge dem frukost! Det var såå mysigt att gå i solen! ÄNTLIGEN! Hoppas bara det håller i sig nu :P

Gick sen iväg till stora stallet för att släppa ut de andra hästarna. När jag gick upp till foderutrymmet för att hämta morgonhavren så fick jag en liten chock! När jag öppnade tunnan så satt det inte 1, inte 2 utan 5(!!) möss i havren och de kom inte upp ur tunnan!



Efter lite pyssel fick jag upp dem ur tunnan. Jubon tittade på mig ungefär som att han ville säga " kommer det någon mat idag eller?"
Fodrade och släppte ut alla hästarna innan jag började mocka. När allting var klart i stallet släckte jag och gick hem i solskenet. Underbart!

Har varit hemma under resten av dagen, ätit lite lunch, diskat och nu tvättar jag. Funderar på om man skulle försöka baka någonting eller vad man ska hitta på.. Har lite småtråkigt :P
Får se vad jag hittar på, något måste jag göra snart ;)

Något har hänt!

Insåg att det var länge sen jag skrev något om viktnedgången nu..
Så nu är det dags att uppdatera lite ;)

Jag började med LCHF och mer träning i november och har nu den senaste veckan nåt en helt makalös siffra på vågen som jag aldrig trodde var möjlig!






Jag har tappat 50 kg i vikt!!

Som sagt, trodde inte det var sagt när jag såg siffrorna men det är de. Och det känns så skönt att det faktiskt händer något ibland så man orkar fortsätta.

Men jag vet också att jag har en helt fantastisk person som hjälper mig och pushar mig till att fortsätta även när det är tungt! Linda, jag är dig evigt tacksam för ALLT du gör för mig! Du är en klippa!
Och självklart, tack till alla er som tror på mig! Era kommentarer värmer enormt! :)


Dagarna kommer och går!

Dagarna flyter på väldigt fort, nästan så man inte hinner med ;)

I förrgår så släppte jag ut hästarna och fixade stallet, Linda jobbade under morgonen. Jag skrattade ganska gott när jag skulle leda iväg Coddan till andra sidan vägen och hans nya stora hage. Trots att han är hingst och vi passerade flera av de andra hästarna så gick han lugnt. Men när vi kom över vägen och han insåg vart han var påväg blev det fart på honom. Överlycklig skuttade han iväg i hagen när jag släppte honom. Söthäst!:P

När Linda kom åkte vi till ridklubben med Jubon. Carina skulle rida lite dressyr på utebanan.
Efter dressyren åkte Linda och jag till Djurås för att hämta några potatislådor. De är jättebra att lägga hö i ute i hagen så att man slipper få så mycket nedtrampat :)
Vi passade på att svänga in vid Therese (som äger Domino) för att se om hon hade en vagn att låna ut nu när vi ska köra in Domino. Efter lite pyssel fick vi in den i transporten :P
Vi skulle ju ha med oss en liten fripassagerare hem också ;)



Melwin <3

Jag hade bestämt mig för att skaffa en liten kanin så det fick bli en liten Melwin :)
När det var dags att åka hem fick han åka i transporten hem :P Anledning? Linda är grymt allergisk mot kaniner så för att minimera risken för allergisk reaktion fick han åka där. Lilla bebisen!

Var hemma ett tag under eftermiddagen med Melwin som undersökte mitt lilla hus :)
Blev sen att vara på ridklubben för att fixa klart med funktionärslistorna. Regnet öste ner så jag blev hämtad av Linda för att hjälpa henne ta in hästarna och även hämta mat till Coddan under kvällen.

Igår var Linda snäll och hämtade mig här hemma, regnet öste ner fortfarande. Vi fixade stallet. Jag lyckades klanta mig ordentligt! Jag hade tömt skottkärran på dyngstacken och var på väg nedför plankorna som ligger i högen. När jag nästan var nere kände jag att fötterna bara försvann och sen satt jag i DYNGAN! Självklart lyckades jag vika foten på något konstigt sätt. Jag var skitig och blöt men jag fick spola av mig med slangen innan jag fick låna Lindas bil för att hem och byta kläder. :P

När jag kom tillbaka körde jag ut en vända med Corazon. Han skötte sig fint och kändes inte alls lika seg som förra gången. Duktig häst! Men vi var ganska blöta när vi kom tillbaka kan jag säga :P
Gick hem till Linda när jag hade släppt ut honom i hagen. Hon bjöd på lite snabbfika innan vi åkte tillbaka till stallet för att lasta in Jubon och åka på dressyrträning.

På eftermiddagen hade jag mina vanliga teorilektioner, Mia kom förbi sen på kvällen så jag hjälpte henne att plugga lite.

Idag var vädret lika när jag öppnade ögonen. Trött på regnandet!! Fick skjuts av Linda till stallet.
Vi släppte ut hästarna och fixade klart i stallet. Strax innan 11 åkte vi med Pilos och Bonnie till ridklubben. Mia skulle få hoppa Bonnie lite och då fick Pilos följa som handhäst :P

På eftermiddagen tittade solen fram, äntligen! Var ute och gick en timme i skogen när jag kom hem. Skönt att vara ute och bara strosa runt, nu när jag bor precis bredvid en jättefin skogsdel.
Resten av dagen har bara varit lugn.. Känner mig ganska trött så jag vill inte göra så mycket mer :P

Ska berätta en lite rolig sak också med det kommer i ett annat inlägg om en liten stund ;)

Trött..

Känner mig alldeles föt trött för att skriva något långt inlägg..
Får försöka uppdatera imorgon istället...

Vart tog sommaren vägen??

Sol, sol och sol.. Vad ser man när man vaknar i morse? Regn! Bläää!!

Gårdagen var intensiv precis som mina dagar brukar vara!:P
Var i stallet på morgonen. Linda och jag fixade med lite ombyggnad av kullen, det skulle bli två hagar av den. Altanero och Domino skulle få gå i den ena delen och Dijon i den andra. Anledning? Det var dags för Unico att flytta till sin nya ägare!

Innan hagombygget så tog vi oss för med en annan intressant men välbehövlig uppgift! Domino skulle bli av med sin björnpäls. Och trots att det var första gången (tror vi) som han klipptes så skötte han sig strålande! Han stod stilla och lät Linda klippa hela honom. Han blev ännu sötare utan päls kan jag säga! :)
Sen kom den del som inte uppskattades av Domino, nämligen tvättning. Det var tur att han är så liten som han är just då!
Tyvärr så höll inte renheten längre än 1 minut i hagen när vi släppte ut dem. Suck! :P

Som sagt så skulle Unico flytta. Linda var tvungen att åka iväg så jag var kvar i stallet och väntade in de gamla ägarna som skulle hämta honom.. Kan lova att det kändes tungt när han klev på lastbilen.. Lilla Unico! <3

När han hade åkt så satte jag igång att skrubba av vagnarna som jag och Linda brukar köra i. Efter någon timme, antal liter vatten så var de riktigt fina :P

På eftermiddagen blev det lite planändringar som slutade med att jag drog på mig skorna och gav mig ut på intervallträning. En bit från där jag bor finns det en backe som leder upp till skolområdet. När jag började med LCHF så berättade Linda att när hon var som mest tränad gjorde hon intervallträning i den backen och klarade 7 eller 8 gånger.
Jag provade igår och klarade 5 vändor innan jag dog! När jag stod och hämtade andan kom Erica förbi så vi pratade någon minut innan Mia kom ridande på Bonnie. Hon frågade om jag ville göra sällskap med henne och Bonnie till stallet så det gjorde jag! Men att hänga med i Bonnies tempo var inte lätt! Det är ju fusk när hon har 4 ben och jag bara har 2! :P¨

Under kvällen blev det matteplugg med Mia. Hon skötte sig riktigt bra måste jag säga;)

Idag var det en ruskdag men det hindrar inte när man ska till stallet! :)
Linda red först ut på Jubon och sen Edic medan jag fixade i stallet. Framåt halv 11 kom hovslagaren för att sko de grå och Edic. Under tiden som Edic skoddes så passade jag och Linda på att flytta en hösilagebal från stora stallet hem till Linda. Vi kunde nästan flytta den in i transporten själva, det var bara en liten bit som hovslagaren fick hjälpa oss. Han suckade något om svenska tjejer. Haha! Vi är vana vid att göra allting själva;)

När Corazon var skodd körde jag ut en sväng med honom. Insåg att nästa gång måste jag ha ett spö med mig för han var seg med stort S! Så kan det vara ibland ;)

När allting var klart fick jag skjuts hem av Linda, åt lite lunch som bestod av kyckling och sallad. Fxade lite här hemma och så efter det. Nu på kvällen så har jag varit på ridklubben med Marianne, vi har suttit och fixat funktionärslistorna inför tävlingarna som ska hållas nu i juni. Lite pyssel men det blir nog bra!

Linda ringde och frågade om jag kunde hjälpa henne att ta in och natta hästarna, självklart sa jag ja så hon hämtade upp mig på ridklubben. Kan säga att vi inte är särskilt populära hos Domino för tillfället efter rakning, dusch och idag täcke. Söthäst!

Nä, nu ska jag krypa ned under täcket och sova!

Good night my friends!

Pannkakor för LCHF

Idag testade jag på att göra pannkakor enligt ett recept från http://www.recept.nu. Hittade en flik där som gällde LCHF så jag klickade in och hittade det här receptet.
Det är taget från en bok som heter "LCHF för kvinnor". Har inte sett boken men det verkar bra ;)

Här kommer i alla fall receptet
Pannkakor
 2 st ägg
 1 dl vispgrädde
 1–2 krm vaniljpulver
 1 msk fiberhusk
 Smör, att steka i

Gör såhär:

1. Vispa 2 ägg med 1 dl grädde och 1-2 krm vaniljpulver.

2. Tillsätt 1 msk fiberhusk under fortsatt vispning och låt smeten stå och svälla i 5 minuter.

3. Vispa ordentligt före gräddning.

4. Använd en liten stekpanna för bästa resultat.

5. Smält en klick smör och stek cirka ½ dl av smeten per pannkaka.

6. Rör om i smeten mellan varje stekning.

7. Blir pannkakssmeten för tjock, späd med grädde.


Resultat?
De smakade precis som vanliga pannkakor! Med andra ord kan man göra dessa till hela familjen, tror inte att barnen kommer att känna någon skillnad ;)
Så jag rekommenderar verkligen detta recept till hela familjen :)


Tävlingshelg!

När jag vaknade igår sjönk mitt glada morgonhumör. Det regnade/snöade ute. Men vi skulle till Mora på hopptävling så jag gjorde mig i ordning och blev sen upphämtad av Linda.
Vi åkte till stallet, släppte ut hästarna, gjorde ordning Jubon och lastade på honom. Vi hämtade upp Malin i Djurås och styrde mot Mora.

Fram till Rättvik var marken grön så det kändes lite, lite hoppfullt men det ändrades fort! Från Rättvik och upp till Mora låg det snö på marken och det var inte uppehåll en sekund. Suck!
När vi kom fram kikade vi lite på första klassen innan det var dags att gå banan. Eller snarare simma banan. Det var vattenpölar överallt. Kan nämna att Jubon inte är särskilt imponerad av vatten så detta skulle bli en prövning.
När Malin satt upp så skulle hon gå över en liten banan för att komma till framridningen. Den lilla banan kunde man snarare kalla för bassäng för den bestod av bara vatten. Och som Linda säger, hon är gravid så det var bara för mig att greppa tag i Jubon och vada över banan! :P

Väl inne på banan så skötte Jubon sig jättebra! Ett nedslag blev det men vi kom fram till att det var inte Jubon som rev utan det var Malin som rev med sitt knä! :P
Klass två avanmälde vi och begav oss hemåt. Hemma möttes vi av ett gäng genomblöta hästar så vi bestämde oss för att ta in hästarna. Och självklart, när alla stod i sina boxar så började solen komma fram. Gaah! Men de blev kvar inne och de verkade inte klaga ;)

På eftermiddagen åkte jag hem och städade lägenheten. Pappa kom förbi med lite saker hemifrån. Vad det var kommer jag förhoppningsvis berätta om imorgon ;)

På kvällen kom Ida och Lina förbi. Vi åt lite kycklingsallad till middag och tog det lugnt framför tvn. Trevligt värre! :)

Idag hade jag gett Linda sovmorgon så jag knatade iväg till stallet i solskenet som väckte mig idag! Lovely!
Fodrade hästarna och började släppa ut hästarna. Jag gick iväg med Corazon och släppte honom i hans hage. När jag gick tillbaka så hörde jag ett vrål innifrån stallet. Med rädsla om att någon av hästarna hade kommit lös och gått fram till någon av de andra så sprang jag in! Men allting var LUGNT! Edic och Biffen hade haft en diskussion över väggen bara!

Jag släppte ut alla hästar utom Coddan som jag ställde på gången. Hans sår skulle göras rent innan han fick gå ut. Och nu verkar det som att det börjar läka för det stänger igen sig hela tiden trots att det verkar finnas var kvar där inne. Och Coddan tycker inte om när man petar på det där så man måste försöka lura honom lite ;)
Jag började klia ovanför såret och kliade längre och längre ned tills jag nådde såret. Snabbt drog jag med tussen i handen och såret öppnade sig. Varet sprutade ut samtidigt som Coddan kastade huvudet mot mig..

Och var tror ni varet hamnade? Såklart i mitt ansikte. Kväljningarna kom direkt och jag fick se min frukost för andra gången! Tur att jag hade ställt skottkärran utanför dörren. Usch!

Gjorde klart i stallet innan Linda kom. Jubons ägare skulle komma förbi och visa hästarna för sina vänner. De skulle hämta en häst på ett annat stall så de passade på att stanna till.

På eftermiddagen kom en tjej förbi med lite täcken som Linda skulle kika på. Domino behöver ett litet regntäcke så ett sådant blev det.
Vi passade på att visa alla hästarna, även Pilos och Bonnie. Linda red ut på Edic och jag tog med mig tjejen bort till Pilos och Bonnie. När vi stod där ringde Linda. Divina, hästen som Åsa skulle hämtade hade gått över bommen och de behövde hjälp! Panik!! Jag sprang tillbaka till stallet och kastade mig iväg i Lindas bil. När jag kom dit hade de lyckats lossa bommen så allt var lugnt. När de åkte med transporten så rullade jag tillbaka till stallet.

Även idag blev det tävling för Jubon. Denna gång dressyr i Insjön så vi gjorde klar honom och rullade dit. Carina skulle tävla Lätt A:1, därför kunde vi åka så sent ;)
Jubon såg fin ut på framridningen och även inne på banan. Men tyvärr räckte det inte.. Men det blir nya tag till nästa tävling! :)

Hjälpte Linda att ta in och natta hästarna innan jag fick skjuts av henne hem. Har suttit i några timmar nu och försökt skriva men det går trögt. Kämpar samtidigt mot illamåendekänsla som kommer lite då och då.. Jag hoppas inte att det är magsjuka på g just nu utan att det bara är trötthet! Jag hinner inte bli sjuk nu! :P

Nu är det dags att krypa ned för mig under täcket! Håll tummarna att maten stannar i magen nu!

Svar på kommentar

marina om Kvällspromenad!:
Hej Sofia. Vad peppad jag blir när jag läser din blogg. Hur mycket har du gått ner?. Hur långt har du kvar till de 95 kilona?
Kram :-d

Svar:
Hej Marina!
Vad kul att du blir peppad. Jag närmar mig nu 50 kg-strecket vilket känns underbart! Jag började på 172 så jag har en del kvar men det går framåt och nu har jag fått ny energi att kämpa med det här beskedet! :)
Kram!

Snöhelvete!

Ursäkta rubriken men man blir inte annat än trött! Igår när jag kom hem var det varmt ute och det såg inte ut att bli någon snö. Men när man vakna imorse, hur såg det ut då? Vitt på backen och det vräkte ned! Gaah!!

Skulle jobba på ridklubben på morgonen så det blev en längre promenad än vanligt! Väl där så var jag sjöblöt men hästarna skulle ut och sen gjorde jag stalltjänsten. Var klar vid 9 ungefär och då kom Linda med Jubon. Carina skulle rida lite dressyr inför tävlingen på söndag.
Sen blev det tvättning av Jubon och smörjning av utrustningen. Åkte sen med Linda tillbaka till hennes stall där vi hjälptes åt att fixa i stallet. Linda åkte sen iväg och gjorde ett ärende så då hade hon gett mig i uppgift att koppla ihop strömmen för två av hagarna. Sagt och gjort, jag kopplade med en ståltråd och efter lite mixter gick strömmen genom. Sen blev det lite klättring för att plocka ned en sladd som hängde uppe. Och jag kan då säga att jag avskyr stegar. Usch, höjder är inte min grej! :P

När Linda kom tillbaka åkte vi och åt lunch, Tack Linda! Sen bar det av till ridklubben, skulle ha mina sedvanliga teorilektioner.
Lektionerna gick bra idag, kikade på lite lektion innan det blev hemgång.

Sitter hemma nu och ska strax hoppa in i duschen innan jag ska jobba lite vid datorn. Ska försöka fixa lite med bloggen också, jobbar fortfarande med att förstå min nya design :P


Imorgon blir det tidigt upp igen för att åka på tävling! Roligt! :)

Nu, dusch!

Tidig morgon, man hinner mycket då ;)

Halva dagen har gått men jag har ändå hunnit med en del;)

I morse bar det av till Säter för ett läkarbesök på skönviktsenheten. Jag skulle ju träffa en läkare för att se hur mycket mer jag behövde gå ned för att genomgå en hudoperation och få bort den hud som nu börjar hänga.
Jag fick träffa samma läkare som jag träffade när jag började på skönvikt för ungefär 1 år sen. Och när jag satte mig och berättade varför jag hade tagit den kontakten så tittade han mest på mig. Han sa sen att han var imponerad över hur långt jag hade kommit.
Så det blev lite mätning och tester som visade att jag måste ned till 95 kg och hålla den vikten i 3 månader innan jag får genomföra operationen. Men jag är redan nu ställd på kö för den eftersom det kan ta tid att få tid för operationen.

Så nu är jag taggad till tusen! Nu ska det köras stenhård så att den efterlängtade vikten kan stå på vägen!;)

Efter Säter blev det snabbt hem och byta om innan jag gick bort till stallet. Linda är förkyld så jag skulle fixa stallet. När jag kom dit var fortfarande Linda där, hon skulle bara släppa ut hästarna innan hon skulle tillbaka till sängen :P Hon sa att om jag ville så fick jag köra Corazon en sväng. Så innan jag började med stallet så selade jag på och körde ut en vända. I skogen så mötte vi en massa skogsmaskiner men coola Corazon viftade inte ens på örat åt dem. Duktig häst!
Det mest typiska var att så fort jag kom tillbaka så sprack det upp och solen började lysa. Så jag ångrade att jag körde ut så tidigt men men. Så kan det vara! ;)

Gjorde klart allting i stallet innan jag släckte och knatade hem hit. Så nu har jag ätit lite köttbullssallad till lunch. Snart ska jag dra på mig skorna och gå tillbaka till stallet. Vi ska köra över Jubon till ridskolan för att Carina ska rida lite dressyr.
Ikväll blir det sen matteplugg med Ida, hon har matteprov imorgon ;)

Nu är det dags att gå ut i det sköna vädret!=)

Kvällspromenad!

Idag jobbade jag som sagt under förmiddagen. Direkt efter jobbet åkte jag hem, bytte om kläder och åkte sen vidare till stallet.
Linda och Malin var på ridklubben med Jubon så jag började fixa stallet under tiden. När de kom tillbaka hjälptes vi åt att göra klart stallet. Det gick så smidigt i det fina vädret!:)

När allting var klart åkte jag till Djurås för att uträtta lite ärenden innan jag fick köra hem bilen till Floda igen.. Hade den bara till låns till idag. Mamma gav mig sen skjuts tillbaka till ridklubben där jag underhölls av min kusin Emma som skulle rida. Trevligt!

När klockan var strax innan 7 så ringde min mobil. Det var en tjej som heter Anna som har två tjejer som rider på ridklubben. Anna och jag läste även omvårdnad på komvux tillsammans. Nu ringde hon och sa att hon ville ha promenadsällskap och ville höra om jag var intresserad. Självklart svarade jag ja så hon hämtade upp mig vid ridklubben och skjutsade mig hem så jag kunde byta lite kläder. Sen gav vi oss ut på promenad. Vi tog den slingan som jag tog förut Lindbyn genom skogen till Färmsnäs, upp bakom Högsveden, till Högberget, ned mot älven och sen tillbaka till Lindbyn.

När vi passerade Lindas stall så passade vi på att hälsa på alla hästarna. Linda kom då och skulle ta in hästarna så jag hjälpte henne när vi ändå var där.
När alla hästar var nattade så knatade jag och Anna vidare hemåt.
Kom hem strax efter 9 så det blev en två timmars tur. Men det var skönt och roligt att komma ut med sällskap!
Tusen tack Anna! Det får vi göra om snart!:) <3

Nu sitter jag uppkrupen i soffan och ska snart hoppa in i duschen och sen i säng. Imorgon blir det uppstigning tidigt för läkarbesök! Sen blir det stallet efter det :)

Ny design!

Nu har jag provat mig på att göra om min design. Den kommer att byggas upp efterhand som jag lägger in recept och annat under alla kategorier.
Om du inte kan se den nya designen, prova att uppdatera sidan så hoppas jag att det ska funka.

Kom gärna med åsikter vad ni tycker! :)


Svar på kommentar

marina om Efter regn kommer solsken!:
Hej Sofia.
Jag undrar bara, när du började med LCHF, gick du upp i vikt eller har det gått neråt hela tiden?
Känner en som har gått upp istället.
Tycker du att det är lätt eller svårt?
Kram

Svar:
Hej Marina!
Jag började att gå ned i vikt från början. Det har ju kommit tider då det har varit tyngre men då har jag ändå haft "turen" att jag stannat och inte börjat gå uppåt.
Jag tycker det är lätt. Sen kommer det självklart dagar då man längtar efter vissa förbjudna saker men man måste försöka på om det är värt det..
Kram

Efter regn kommer solsken!

Under de senaste dagarna har det verkligen varit så!
Igår gick jag bort till stallet för att släppa ut hästarna då Linda jobbade. Solen letade sig fram mellan molnen när jag gick så med en förhoppning om samma strålande väder som dagen innan så släppte jag ut hästarna utan täcke. Men fram på förmiddagen började gråa, tunga moln komma och min förhoppning sjönk!

Linda var förbi och vi hjälptes åt att fylla vatten i Corazons badkar. Mannen ifråga hade lite överskottsenergi så när hon körde med fyrhjulingen så jagade han den. Det var en rolig syn!
Linda sa att om jag ville så kunde jag köra Corazon en sväng när jag var klar, han behövde bli av med lite energi. Och självklart sa jag ja! Selade på och körde sen ut efter västerforsvägen. Han travade på fint bortåt. Och med risk för att få en liten flygning galopperade vi och han gjorde ingenting! Hela turen skötte han sig hur bra som helst! Och jag tror han var ganska trött när vi kom hem. Duktig häst!

På eftermiddagen kom Mia förbi så jag hjälpte henne välja kläder och fixa smink inför kvällen. Planen var att hon skulle på parken i Floda och jag skulle agera chaufför. Med inställningen att jag inte skulle in på parken så kändes inte mina planer för outfit särskilt avancerade förrän jag fick ett halvt skrik i örat av någon som tyckte att jag skulle gå in! Ni kan aldrig gissa vem ;)

Så det blev klädval, sminkning och hårfix även för mig. Inga bilder finns på denna spektakel!

Jolin kom en stund innan vi skulle åka så jag hjälpte även henne med sminkning och sen skjutsade vi iväg Mia på förfest. Jolin och jag åkte hem till Ida och Lina för att Jolin skulle låna deras plattåg och fixa håret.

Åkte tillbaka och hämtade festfolket och körde mot Floda där det var stopp vid ännu en förfest. Och eftersom Jolin bor granne med den festen så passade vi på att smita hem till dem för att gå på toa.
När vi kommer in så sitter hennes föräldrar i soffan. Jag hälsar på dem som vanligt och hennes mamma tittar upp och säger: "Hej, Åsa heter jag."
Jag stirrar på Åsa och går fram och frågar lite försiktigt "Åsa, känner du inte igen mig?"
Och hon skriker nästan rakt ut "Men Sofia, jag känner inte igen dig för du är så liten!!"
Vi skrattade ganska länge åt den kommentaren och det är ju alltid roligt att höra att det blir någon skillnad :P

Väl på parken så gick jag in som jag blev tillsagd och kvällen flöt på. Vart ganska kallt på slutet så jag var GLAD när jag kom hem och kunde krypa ned i min varma sköna säng!

Idag har det vart en lugn dag. Började jobba vid halv 11 och jobbar till samma tid imorgon! Så det har blivit lite utevistelse med en bok och solen som sällskap. Gissa hur jag ser ut nu på ryggen? Jajamen, röd som en tomat! Räcker med att jag är ute bara en kort stund så ser jag ut så, hopplöst!

Jaja, nu tillbaka till vardagen!
Btw, om någon vet hur man gör en snygg design till bloggen så hör gärna av er! Jag skulle vilja ändra lite men det blir inte riktigt som jag vill så jag behöver hjälp!:P


See you!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus