Morgonstund har guld i mun!

Landade nyss i soffan med Mia som sällskap. Vi sitter och kikar på Sveriges mästerkock. De lagar mycket god mat där måste jag säga, men det är mycket som man kan plocka bort ;)

Har vart i Lindas stall under dagen. Solen lyste utanför och det var riktigt varmt! NU känns det verkligen som att det är vår!=D
Jag fixade i stallet medan Mia och Linda red ut i två omgångar. Började även mocka i Edics hage. Blev ett antal kärror men är fortfarande inte klar :P
Sen åkte vi till ridklubben med Bonnie, Mia skulle rida lite dressyr :) Det gick väldigt bra tycker jag! Bonnie såg fin ut så det kommer nog gå bra på dressyrcupen på lördag!

Efter det åkte Mia och jag hem till mig för att i princip slänga i oss något att äta. Vi hade kommit på att vi skulle åka till Borlänge för att handla till ridklubbens cafeteria. Och jag var helt säker på att affären stängde 5 så vi stressade som idioter, men när vi kom fram upptäckte jag att de stängde 6 så det var ju lugnt!
Det blev en hel del handlat, Mias bil blev ganska nedsänkt av vikten kan man säga ;)
Men även fast vi handlade en massa godis så blev jag inte sugen. Och det känns sååå bra!=)
Sen åkte vi till ridklubben för att packa in alla varor och prismärka allting. Det gick över förväntan, men det ska verkligen INTE vara några andra i närheten för då blir det kaos!;)

Imorgon blir det jobb på Rommetravet igen. Tyvärr så är jag utan bil så det innebär att jag ska åka med pappa till Borlänge, klockan halv 5!! Jippie! Kommer känna mig död innan jag ens börjat jobba :P
Sen blir det jobb till runt 1, halv 2. Då kommer Linda och Mia med den unghingst som vi håller på att köra in. Imorgon ska han sättas framför vagn för första gången. Få se hur det går. Det kan bli spännande ;)

Nu ska jag strax skicka hem Mia och dra täcket över huvudet. Uppdatering imorgon om vi överlever inkörningen;)

Good Night!;)


Frukost

Godmorgon!
Har nyss klätt på mig och ska äta lite frukost innan det är dags att gå till stallet.
För att det ska gå lite smidigare på morgonen så gjorde jag i ordning min frukost redan igår kväll.


Smoothie/yoghurtblandning ;)

Den består av turkisk yoghurt, frysta jordgubbar och frysta hallon. Mycket gott och mättande!


Så fort jag "ätit/druckit" upp så ska jag dra på mig skorna och knata till stallet. Hästarna vill också ha frukost!;)


Dags för sängen!

Kom nyss hem från ridklubben. Var med och filmade lite när Mia red lektion. Kändes som att jag skulle somna stående när jag höll i kameran. Gud, vad jag längtar tills jag också kan rida igen!!
Jag har alltid varit en dressyrryttare. Hoppning har jag varit rädd för efter att ha åkt av ett antal gånger och slagit mig ganska ordenligt flera gånger.
Men nu när jag inte ridit på länge och framförallt inte har hoppat på VÄLDIGT länge så börjar jag till och med sakna det!

Många kommer fram till mig och säger att det verkligen syns att jag tappar vikt, det är jätteroligt att höra! Jag blir jätteglad när ni säger det även om jag inte verkar glad. Men anledningen till att jag kanske inte verkar glad är för att jag ser det inte själv!
Visst, jag märker det på kläder och på att jag orkar mer! Men jag ser det inte när jag tittar i spegeln och det känns inte bra. Det är väl säkert bara jag som lurar mig själv men ändå så känns det så konstigt..
Men som sagt, jag märker det på kläderna. Jag har kunnat få ihop jackor och byxor som jag bara skulle kunnat drömma om tidigare men nu är det äntligen verklighet. Det känns underbart och jag kan knappt vänta tills jag får åka och shoppa kläder på normala avdelningar och framförallt FÅR KÖPA RIDKLÄDER!! Men den dagen kommer!

Nu är det dags för mig att sova! Har varit uppe alldeles för länge enligt min sovklocka nu ;)


Middagen nyss uppäten

Hade en bloggfri dag igår.. Jag kände att jag inte orkade gå in och skriva någonting för det var sååå mycket känslor som stormade inom mig!
Igår var jag i alla fall iväg och jobbade på dagen. Fick köra 4 olika turer med trevliga hästar. Nackdelen var att det var KALLT!! Men det fick gå ändå ;)
Slutade vid 12 och åkte sen direkt till ridskolan där vi skulle ha en tolkdag som US ordnade. Det var dock bara 3 barn som ville vara med så det blev väldigt kort! :P

Sen åkte jag runt och gjorde lite ärenden, passade på medan jag hade bil innan jag åkte till ridskolan.
Pappa ringde sen på kvällen och ville att jag skulle hämta honom på jobbet. Drog med mig Mia så vi åkte till Borlänge. Skönt att sitta och prata strunt ett tag.
När vi kom tillbaka åkte vi hem hit till mig, åt lite mat och pratade. Tror Mia åkte härifrån mitt i natten även denna gång :P Men det var trevligt! Skönt att slippa vara ensam..

Idag har jag INTE jobbat, hade ingen bil så jag gick iväg till Lindas stall istället. Hon gav sig ut på en liten körtur med Biffen och jag fixade i stallet. När hon sen åkte gjorde jag klart. Det var mycket skönt i det fina vårvädret!

När allt var klart så gick jag iväg till ridklubben. Solen lyste och det var skönt att gå. Foten känns fortfarande men jag försöker ignorera det!
Var där en stund innan jag åkte med Mia för att panta flaskor åt henne.. Sen har vi åkt runt och gjort lite ärenden resten av eftermiddagen.
Nu har vi precis ätit lite middag hemma hos mig. Fläskfile och wokgrönsaker för mig, fläskfile och grönsallad för Mia ;) Mums!

Snart ska vi åka tillbaka till ridklubben. Mia ska rida lektion och jag ska filma. Få se om jag somnar stående ;)

Imorgon blir det inte heller något jobb utan jag ska till Linda. Hon jobbar så jag ska släppa ut hästarna innan hon kommer!

Kommer skriva ett till inlägg senare antagligen. Ska kanske ta med kameran och testa att fota lite i ridhuset. Få se om det funkar, i så fall kommer bilderna här ;)


Ibland kan det vara väldigt svårt..

Gårdagskvällen var riktigt trevlig! Mia och Ida kom förbi hos mig så vi åt lite laxsallad som var MYCKET god! Köpte laxtärningar på ICA som jag la i ugnen och sen gjorde jag i ordning en sallad med sallad, gurka, tomat, majs och fetaost. Det var mycket uppskattat ;)
Sen blev det kladdkaka med grädde och hallon till efterrätt. Mysig lördagskväll!
Mia var kvar till typ mitt i natten :P Vi kollade på tv och pratade en hel del!

Idag hade jag gett Linda sovmorgon så jag gick (halvhaltande på grund av min fot) till stallet och släppte ut hästarna. Det är så skönt nu när solen lyser så tidigt! Dock var det lite kallt idag men det är sånt man får räkna med!
När alla hästar var ute började jag att fixa stallet. Solen lyste och värmde så när jag mockade i ligghallarna så stannade jag kvar någon minut extra bara för att njuta. Det var såå skönt!
När allting var klart kom Ida förbi så hon hjälpte mig med några saker innan vi gick ut i solen igen.
På eftermiddagen kom Linda för hon skulle iväg på hoppträning. Jubon fick åka med idag eftersom Edic skulle vila efter tävlingen igår. Träningen gick jättebra och väl hemma så tog vi in hästarna innan Linda var snäll och skjutsade hem mig.

Nu är det snart dags för mig att sova. Imorgon blir det att åka till Romme för att jobba hos travtränaren igen. Hoppas att jag kan gå imorgon med min fot. Det värsta är att ha en sko på sig, utan funkar det rätt bra men jag haltar lite. Men med sko blir det ännu värre. Håll tummarna!
Efter Romme så ska jag hem och uträtta lite ärenden så får vi se vad som händer under eftermiddagen ;)

Sleeptime!

Kladdkaka på LCHF-vis!

100g osaltat smör
100g 90% mörk choklad
2 ägg
1 dl grädde
3 msk
sukrin
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver



Gör så här

Smält smöret och lägg i chokladen så det smälter ihop.
Ttillsätt grädden, ställ åt sidan, vispa äggen och sukrinet tjock och pösigt.
Blanda ihop smetarna och blanda, tillsätt vaniljpulvret och prova dig fram med kakao beroende på hur starkt man vill ha.
Sätt ugnen på 225 grader, i ca 6-8 min, den är godare när den har kallnat.

Servera kakan med vispad grädde och frysta bär, hallon är ett väldigt bra tips!

Bild kommer senare när kakan är klar och serverad ;)

Solen lyser!

Vädret är underbart just nu! Solen lyser in genom mitt fönster så just nu myser jag en stund i soffan efter att ha ätit en liten snabblunch bestående av rester från igår.

Dagen började tidigt i stallet med att släppa ut hästarna innan det var dags att åka till Avesta på tävling! Edic var jättefin idag och fick med sig en rosett från 80-klassen hem. Ett litet pet i 90-klassen gjorde att det inte kom en andra rosett med hem. Men han var jättefin och Linda var supernöjd med honom ändå!=) Klart, han är ju den finaste i världen enligt henne!
Dock så lyckades jag med något som INTE var bra! Edic var lite uppspelt när vi lastat ur honom för att göra i ordning honom så det var lite problematiskt att få av transportskydden och på med de vanliga skydden. Men när jag väl lyckats få på bakskyddet så hann jag inte undan innan han stod PÅ min fot! Och dessvärre så ville han inte riktigt flytta sig på en gång utan stod kvar en stund. Efter så kändes det som om halva foten var borta. Klockan var då runt 9, den är nu 3 och jag har fortfarande ont i lilltån. Så risken finns att den fick sig en värre smäll än vad jag trodde, hoppas bara att den är hel och inte bruten eller krossad nu. Det visar sig säkert senare:P

Nu ska jag ta tag i disken och sen ska jag ta och baka en liten kladdkaka på LCHF-vis ;) Receptet kommer strax!

Mia kommer förbi ikväll så vi ska äta lite laxsallad och sen kladdkaka som efterrätt! Mums! :) Kanske ska skicka ett sms till Linda och fråga om hon också vill ha lite kladdkaka, annars får jag ta med till henne imorgon:P
Hon äter ju också enligt LCHF så det är ju rätt sorts kladdkaka för henne med!

Jag kan ju bara säga en sak, Det finns klart fördelar med att äta enligt LCHF! Man får äta det man tycker är gott och inte vara rädd för att äta det;)

Nu, disk och bakning.

Recept på ingång strax;)

Jag vill inte...

Idag har det varit en mycket lång dag.. Jag åkte hemifrån innan 6 för att åka till travstallet i Borlänge. Dagen där har vart väldigt intensiv men ändå rolig. Jag har mockat en hel del, kört ett långsamjobb med en av hästarna och hjälpt till med de mesta runt omkring. Tränaren var nöjd med mitt jobb så han ville gärna att jag skulle komma tillbaka och jobba mer, vilket känns bra!
Efter det åkte jag lite ärenden innan jag åkte hem till stallet, med andra ord Lindas stall. Hjälpte henne att göra klart i stallet innan hon körde mig till ridklubben där jag skulle ha mina vanliga teorilektioner.
Tusen tack Linda för att jag fått låna din bil idag! Det var jättesnällt!!

Kom nyss hem från stallet och landade i soffan.. Och ska jag vara ärlig så känner jag mig väldigt tom just nu.. Det känns som att jag inte orkar någonting och allting bara är rörigt just nu..
Jag är rädd.. Jag har varit såhär tidigare och då har det inte slutat vackert för mig själv eller min omgivning. Men jag tror att jag just nu är i en stor svacka.
Det känns som att jag står still i viktminskningen och vissa dagar känns det som att jag går uppåt istället. Och nu när jag är sjuk så kan jag inte gå heller vilket gör mig 10 gånger med frustrerad..
Ska jag vara ärlig så känner jag mig mest i vägen överallt. Jag känner panikkänslor för vad folk ska tycka om mig och hur jag beter mig.. Jag vet, jag är 22 år gammal och har inget jobb, ingen karl, INGET LIV! Det enda jag gör är att vara i stallet. Och hur mycket liv har man då? Jag känner mig som en barnunge.. Jag kan inte klara mig själv utan mina föräldrar måste hjälpa till, ska man då ens få säga att man är vuxen? Nej, jag tror inte det!!

Jag vet, nu är det väldigt mycket klagande.. Men jag känner att jag måste skriva ur mig någonting.. Annars kommer jag att göra något jag verkligen ångrar.. Jag vill inte hamna i samma gamla spår där jag gör mig själv illa för att slippa smärtan inombords...

Nu ska jag duscha och invänta Erica som ska komma och hälsa på..
Imorgon blir det tävling för Linda och Edic i Avesta, förste hästskötaren här ;) Tagga! ;)


Kvällen går mot sitt lugna slut

Ska alldeles strax krypa ned under täcket för att sova! Imorgon ringer klockan redan halv 5 för då ska jag inte åka till Linda som jag brukar utan jag ska åka till Romme travbana och prova att jobba hos en travtränare där!=)
Lite nervöst är det allt ;) Men jag hoppas att det ska gå bra och framförallt att jag orkar med tempot.

Tyvärr så måste jag säga att idag har varit en riktig upp och ned dag. Morgonen/förmiddagen var helt underbar! Solen lyste, Linda och jag gav oss ut och körde "de grå" på en av skogsvägarna. Grabbarna travade och galopperade fint i vagnarna. De är sååå fina att se på! Kanske skulle fundera på om man skulle skaffa en PRE den dagen som man ska köpa häst ;)

Sen fixade vi i stallet, åkte till Djurås för att fixa några ärenden innan det var dags att åka tillbaka, lasta den häst som varit svårlastad och åka till ridklubben. MEN idag blev det genombrott! Han gick in på en gång!!=D
Glada åkte vi över och gjorde ordning honom för tömkörning. Jag skulle då gå och hålla i en av de andra unghingstarna som följde med som sällskap. Men jag tror jag åkte mer på fötterna bakom honom än bredvid! Han ville inte som jag ville idag, men med en kedja på och en hel del lydnadsträning med backningar så blev det bättre! Men man kan ju inte låta bli att tycka om dem hur illa de än gör en vissa dagar! Underbara hästar!<3

Nu kommer den tyngre biten. Jag skulle väldigt gärna skriva exakt vad jag känner men tyvärr så är det människor som säkert skulle reagera på detta och ta illa vid sig.
När vi skulle åka och uträtta ärendena så ringde den här travtränaren till Linda och frågade om jag kunde komma redan imorgon halv 7 och jobba. Linda har jobbat hos honom tidigare och det är genom henne som jag får den här chansen att prova att jobba. Självklart så ville jag säga ja, bara jag lyckades fixa en bil. Ringde pappa och frågade honom om jag kunde låna hans bil. Han skulle höra av sig senare talade han om. Väl tillbaka efter tömkörningen på ridklubben så ringde jag upp pappa, han sa då att jag fick låna bilen. Men det var då allting hände och jag bröt ihop totalt! Många ord som inte skulle sägas sas och jag mådde inte bra. Tack och lov har jag Linda som stöd så hon försökte muntra upp mig och puscha på mig!
Hela eftermiddagen har sen gått som i en dimma och just nu vet jag varken ut eller in. Jag ska i alla fall åka och prova jobba imorgon så får vi se efter det hur jag känner. Jag blir mest sårad just nu, när jag äntligen hittar ett jobb som ger lite pengar så får jag inte den stöttning som jag skulle behöva. Det gör ont!
Det finns mer jag vill skriva men just nu orkar jag inte. Jag behöver sömn!
Kanske skriver mer imorgon om detta, när jag lugnat ner mig...

Sweet dreams!

Musik kvällen ut!

Försöker verkligen hålla på att jag ska blogga minst en gång om dagen nu. Har testat att blogga flera gånger förr men det brukar tyvärr ofta rinna ut i sanden när det kommer en dag eller kväll när jag inte orkar så jag skjuter på det och sen fortsätter det så! Men nu ska jag verkligen skärpa mig!

Sitter just nu i soffan och lyssnar på lite gamla 90-tals låter som jag tyckte om mycket när jag var yngre. Det låter kanske som att jag är jättegammal när jag säger så :P
Den här eftermiddagen och även kvällen kommer att vara väldigt lugn. Min förkylning från helvete verkar ha kommit för att stanna. Sitter och hostar och nyser om vartannat just nu. Men tyvärr så är detta min vanliga otur när våren börjar närma sig. Då blir jag alltid förkyld, hostar och tappar till sist rösten. Lovely!
Linda ville att jag skulle vara hemma och vila, men jag nekar till detta. Jag vet att jag blir bättre, det tar bara lite tid!

Dagen har varit ganska lugn i stallet. Linda hämtade mig i morse för att jag skulle slippa gå med min hosta, det tackar jag för! Vi har varit en vända till ridskolan under förmiddagen, sen red Mia och Linda ut på storhingstarna och jag väntade in bonden som skulle komma med nytt hösilage. Många balar på en liten plats! :P
Sen gjorde vi en liten lastträning av samma häst som igår, idag gick det MYCKET bättre! Imorgon blir det lastning och så över till ridklubben för tömkörning tror jag!=)
Kiropraktorn var förbi på eftermiddagen och fixade med storhingstarna. Sen blev det hemgång!

Tog nyss en dusch och lyckades med något som jag trodde var omöjligt. Jag skulle vrida upp värmen på vattnet och lyckades göra det så varmt att jag brände mig! Hur klantig får man vara? Så nu har jag lite lätt ont bara :P

Men nu ska jag ta tag i min disk och städning innan jag ska landa i soffan igen!


Ryggläge under täcket!

Ännu en lång dag är till ända.
Efter mitt inlägg igår så såg ni säkert att en header kom upp här, kändes som att det var dags;) Men den blev inte rikigt bra utan den ska fixas till när tiden finns. Resten av kvällen bestod av att äta fruktsallad med vänner och ha lite sponsormöte på ridklubben!
I lördags så blev jag utnämnd till "årets fixare" på ridklubben och fick då en väldigt fin kartong med massa frukt i! Men när man äter enligt LCHF så får man enbart äta en frukt om dagen vilket då skulle bli ett problem med tanke på mängden. Men det löste en liten del när jag gjorde fruktsallad och grädde som jag bjöd på. Uppskattat av många tror jag ;)

Idag har det varit en heldag i stallet. Började i morse med att promenera till stallet, kände mig lite lätt frustrerad när jag gick eftersom jag har blivit förkyld för jag vet inte vilken gång i ordningen. Det innebär ju såklart att när jag vill gå fortare eller går i backar så tappar jag möjligheten att andas för att det är stopp! Irriterande? JAA!
Väl framme så släppte jag ut hästarna och började med stallsysslorna, Linda jobbade så hon skulle komma lite senare.
När nästan hela stallet var klart dök Linda upp så hon körde ut med första unghästen medan jag gjorde klart. Sen var det dags för "De grå" att komma ut. Jag ska förklara lite mer om dem.
Det är två stycken hingstar som är 2 och ett halvt år. De är halvbröder för de har samma pappa! De är inkörda sedan 1 och ett halvt års ålder ungefär och nu under vintern har de även blivit inridna.
Kanske skulle nämna namnet på dem också=P Deras namn är Codicioso LEY (Coddan) och Corazon de Codicioso (Corazon). Väldigt fina eller hur? ;)
Coddan brukar vara den häst som jag kör men han har varit halt under någon vecka nu så Linda ville rida honom för att känna hur han kändes. Så för min del blev det att sela på Corazon istället men han är lika fin han!=)
Grabbarna var ganska pigga, Coddan bjöd Linda på både en och två bockturer under tiden. Men vi kom hem helskinnade! ;)

Sen blev det lunch för vår del. En kycklingsallad fick bli min lunch.
När vi kom tillbaka skulle vi ta med en av unghingstarna till ridklubben för lite tömkörning. Tyvärr så kom vi inte riktigt så långt, det blev lastträning i STORT mått istället! Men efter några om och men så lyckades vi få in honom, så åkte vi en liten runda och sen hem igen. Tömkörningen får vänta till imorgon!

Sedan skulle de äldre hingstarna dressyrtränas. Först ut var Edic som Linda red på utebanan på ridklubben i det fina vädret.
Jubon skulle gå för en dressyrtränare men när det var dags att åka så gick jag hem till Linda för att hjälpa henne och hennes pappa med deras datorer. Virusskydd saknades men det är lätt fixat ;)
Dock tar scanningen lång tid så jag hoppas den blev klar innan Linda skulle sova i alla fall :P
Efter datafix blev det hem till Ida för matteplugg! Tyvärr så orkade varken mitt eller Idas huvud med uträkningarna ikväll utan efter 5 tal gav vi upp och däckade i deras soffa!=P

Nu sitter jag hemma i min soffa, har nyss intagit min kvällsdos hostmedicin och huvudvärkstablett. Jag hoppas att jag får sova lite mer i natt! Trött på denna förkylning nu! Vill bli frisk!

Sov gott allihop! Det hoppas jag att jag får!


Halva dagen

Sitter just nu hemma i soffan och kikar på tv en liten stund. Ska alldeles strax laga lite lunch och även försöka städa undan lite i min lilla stuga.
För den som undrar så hyr jag en liten stuga med ett rum och pentry som är såå mysig! Jag har egen öppen spis som jag får elda i hur mycket jag vill så det är väldigt mysigt på kvällarna!=)

Men nu tillbaka till min dag.
Har vart i stallet under förmiddagen, tog min vanliga morgonpromenad bort dit. Det var halt men jag höll mig på benen och tog en lite längre väg för att det kändes bra att gå just då!
Dagen började som vanligt med fodringar och utsläpp. Hjälpte Linda ut med en unghäst som håller på att köras in så vi knatade runt lite ute i det underbara solskenet! Det är så underbart nu när solen äntligen börjar värma lite också! Våren är på väg känns det som!
Sen hjälptes vi åt att fixa i stallet med mockning, vatten påfyllning och påspackning. Sen åkte vi upp till Dala-Floda för att hämta spån. Väl tillbaka i stallet åkte Linda vidare till jobbet och jag började spåna upp boxarna. När jag var klar så var jag påväg att gå hemåt när jag kom på att min jacka var kvar i Lindas bil! Klantigt som vanligt!!
Så hon kom tillbaka och gav mig då lift över till affären så att jag kunde handla lite. Sen gick jag över till ridklubben för att lämna de varor som skulle dit. Där erbjöd sig Peter att skjutsa hem mig vilket jag tackade ja till :P
Så nu sitter jag hemma!

Ska som sagt laga lite lunch snart, städa och sen blanda ihop en liten fruktsallad som jag ska ta med mig till ridklubben senare. Kom ju såklart på när jag kom hem att jag har ett möte klockan 6 ikväll där så jag måste tillbaka senare ändå! Men vad gör man inte för lite motion;)

Nu tillbaka till köket för jag börjar bli riktigt hungrig!
Dagens lunch blir: Grönsallad, laxtärningar och keso! Mums!

Starten

Då var det dags att göra ett försök.
Sofia är mitt namn som ni säkert förstått redan. Jag bor ute i dalaskogen i en liten by som heter Mockfjärd.
Jag har alltid haft ett stort intresse i livet och det är hästar! Jag har ridit sedan jag var 5 år och är även utbildad inom hästeriet. Men under de senaste åren så har jag haft väldigt svårt att rida och det är en av anledningarna till att jag startar den här bloggen.

Jag har så länge jag kunnat minnas alltid varit överviktig. Detta har naturligtvis varit något jag skämts över hela tiden och jag har många gånger testat olika dieter och metoder för att försöka komma neråt i vikt. Men tyvärr så har det inte varit något bra resultat av detta..

Men sedan i november 2011 så har jag ätit efter LCHF som betyder low carb, high fat. Och detta har funkat riktigt bra! Jag startade i november på 172 kilo i vikt, för dagen har jag ingen vikt men senaste gången jag vägde mig stod vågen på 141 kg, vilket betyder över 30 kg ner! Detta är väldigt mycket för mig och det betyder enormt mycket att jag hittat något som funkar!=P

I den här bloggen kommer ni att kunna följa min vardag där jag tillbringar många av mina vakna timmar i stallet. Jag är dagligen i ett litet privatstall som heter Stall Högberget där jag hjälper Linda Engvall med hennes hingstar, jag kan ju inte rida som det ser ut idag men jag hjälper till med körning och den allmänna markservicen;)
Det är tack vare Linda som jag har hittat LCHF och också kommit igång med att röra mig mer. Hon är ett enormt stöd för mig i det här och jag är henne evigt tacksam!

Jag har ett stort mål idag! Och det är att jag en dag ska kunna komma upp i sadeln igen! Just nu så siktar jag på att till slut kunna sitta på Jubon, det är en av hingstarna som finns i Lindas stall. Det är en dag som jag ser fram emot!

Det blev ett långt första inlägg men det ger er alla en blick av vem jag är!
Nästa inlägg kommer snart!;)

Välkommen till min nya blogg!


Det var en gång..

Har kommit fram till att jag kanske borde berätta lite om hur jag hittade LCHF och vad som gjorde att jag började med det!

Jag har alltid varit ett barn som har haft en övervikt.. När jag kom upp i högstadiet så började det spåra ur riktigt.. Precis som många andra så tyckte inte jag och mina vänner om skolmaten så istället för att äta på skolan så gick vi på pizzerian några dagar i veckan.
Jag var då fortfarande ganska aktiv. Jag gick till stallet och red fortfarande.
I 9an så hade jag sökt till ett ridgymnasium i en kommun i närheten. Jag kan också nämna att jag är vansinnigt rädd för att hoppa efter diverse avramlingar genom åren. En av avramlingarna slutade på akuten med misstanke om brutet nyckelben.
På det här ridprovet skulle vi rida två olika hästar. Den häst som lärarna tyckte att vi red bäst skulle vi även hoppa en liten bana på.
Och jag tyckte själv att jag gjorde detta ridprov lika bra som alla andra och var STOLT över att jag klarade hoppningen.
Sen kom domen i form av en enskild intervju/utvärdering med lärarna och några andra av gymnasiets behöriga personal. Men känslan av att jag hade klarat ridprovet satte jag mig där inne.. Men så såg inte de på det.

Det enda de såg var att jag var väldigt överviktig och att den skolan inte hade hästar som skulle kunna bära upp min vikt. Så även fast jag ridit bra så kunde de inte godkänna mitt ridprov..

Chocken efter beskedet satt i länge och jag visste inte hur jag skulle göra. Jag ville verkligen gå den utbildningen för den ansågs vara den bästa. Så jag tog kontakt med syon för att se om jag kunde komma in på skolan utan att ha ett godkänt ridprov. Med mina betyg skulle jag komma in men läraren som hon pratade med rådde mig till att fundera om för att jag skulle inte få rida under den första tiden av gymnasiet just för vikten.

Tyvärr så gjorde jag precis som de bad mig om.. Jag sökte annat gymnasium men längtan efter att gå hästgymnasium fanns fortfarande så jag tackade nej till gymnasievalet och gick iv ett år. Under den tiden började jag jobba för att komma ned i vikt. Men tyvärr gav jag upp efter en kort tid och vikten steg..

Året därpå hittade jag ett ridgymnasium som jag kunde gå. Så jag tog mitt pick och pack och flyttade till Linköping för att gå på Vreta Gymnasiet.
Tiden i Linköping gick väldigt mycket upp och ned och vikten pendlade men gick mer upp än ned många gånger..

Under sista året så var vikten uppe på en hög vikt så jag fick sluta rida även här. Jag fick istället fokusera på körning av häst för att fortfarande kunna ta studenten.

2009 tog jag studenten och flyttade hem. Jag jobbade mycket och höll på i stallet men vikten fortsatte stiga eftersom jag åt TOTALT fel! Jag levde på fel mat, massa godis och annat. Vikten stod då på en siffra som är enormt hög, den stod på 175 kg!



                                    
Jag 2010                                                           The Studio - Västerås


Jag kom under 2011 i kontakt med enheten Skönvikt i Säter. Det är en enhet som hjälper personer med stor övervikt att tappa vikt och på så vis må bra! I mitt fall så var planen att jag skulle få genomföra en gastric bypass operation efter ett år ungefär. För den som inte vet vad den operationen innebär så är det att man minskar ned magsäcken för att minska matintaget men också inte kunna äta lika mycket åt gången.
Från början var jag väldigt emot operationen men insåg snart att detta var nog den sista utvägen så arbetet mot operationen började..

Oktober 2011 hände något som har förändrat mitt liv. Under den månaden började jag hjälpa Linda i hennes stall. Till en början var det bara någon dag och då var det i princip bara köra häst. Men efterhand började jag hjälpa henne med stallsysslorna när jag var där. Dagarna blev flera och någonting började hända.

Linda kom och sa att det syntes en liten skillnad på mig, jag började se mindre ut.
Jag hade märkt att det var lättare att orka men det var fortfarande tungt. Så berättade Linda om LCHF som hade fungerat bra för både henne och hennes mamma.
Jag började läsa på lite om dieten och bestämde mig för att prova. Så i början av november började jag med LCHF!
Härefter blev det roligare!
Nu började det verkligen hända någonting, kilona rasade och känslan av att inte orka med stalljobbet försvann..

Idag har jag sedan starten tappat 45 kilo. Många säger att det är för mycket på för kort tid. Men jag tror att bara för att jag hade så mycket att jobba bort så är det tvunget att gå lite fort :P

Målet har jag haft klart för mig från början. Jag vill börja rida igen och ett av mina delmål är att komma under 100kg strecket för att kunna hoppa upp i sadeln igen. Målvikten är runt 80 kg.

Tanken är väl att jag ska genomgå en hudoperation för att få bort huden som hänger. Efter kontakt med läkare så måste jag komma ned till 95 kg och stanna på den vikten under minst 3 månader innan jag får genomföra operationen. Därefter kommer jag få göra operationen och då förhoppningsvis tappa några kilo till i hudvikt.

Så i den här bloggen skriver jag om min vardag och hur det går i kampen mot kilona.

För på ett eller annat sätt så ska jag tillbaka upp i sadeln!

 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus