Jag lever!

Jag vet att jag inte har bloggat på några dagar! Förlåt!
Jag hinner inte riktigt blogga nu heller utan jag ska försöka göra det ikväll, lovar!

Nu ska jag åka och förbereda insläpp på ridklubben och sen ska jag gå på promenad med Coddan!

Skriver mer senare!


*Smäll på fingrarna*

Nu var det några dagar sen jag bloggade igen. Fy på mig! Men jag skulle blogga igår men kom tyvärr inte genom hela inlägget..
Igår var en riktigt omtumlande dag kan man säga!
På måndags kvällen fick jag sms från Linda med ett hemskt besked. Coddan hade blivit sparkad i ansiktet så det rann blod ur munnen på honom. Linda och hennes pappa hade lastat in honom och kört honom till kliniken vid 8 på kvällen så blev han kvar över natten.
Igår var jag i stallet vid 7, mötte upp Linda som skulle iväg till klinken igen. Jag skulle stanna kvar och fixa hästarna och stallet. Kan ju säga att man gick som på nålar..
Usch. Och på morgonen skulle jag ta på Corazon ett täcke, det var under deras lilla lek som Coddan blev skadad tyvärr. Och när jag kom in till honom så la han huvudet i min famn och tittade på mig precis som han ville säga " Förlåt, det var inte meningen att han skulle göra sig så illa".
Sen gick tiden långsamt.. Minuterna kändes som timmar medan jag väntade på att Linda skulle ringa. När allting var klart i stället så var jag tvungen att ringa till Linda. Hon ringde upp mig och meddelade att hon skulle lasta in Coddan och åka hem. Men det blir nu boxvila!
Så när hon kom tillbaka så blev det lite omorganisation i stallet och ute i hagarna. Men det blir nog bra!

När allt var klart åkte jag hem till mig, fixade lite lunch och sen började jag med min eftermiddagssyssla. Den innebar att klippa hösilage i mindre bitar. Eftersom Coddan bara får äta uppblött mat så måste hösilaget vara i mindre bitar. Så jag hade en hel ikeakasse med med hem och allting blev klippt!
Men det var skönt att ha något att fokusera på. Tankarna vandrade lite för mycket annars till saker det inte skulle.

Var på ridklubben under kvällen och var social med folk. Hjälpte även Kattis att börja klippa Maddis. Tyvärr blev skären slöa så bara halva hästen blev rakad. Lyckat!

Idag har vart en fulldag.
Var i stallet med Linda i morse. Idag blev det premiär för mig som kusk bakom Unico. Linda körde Biffen bakom mig. Och Unico var sååå duktig! Han skrittade och travade på först utan några problem. Makalös häst!
Efter det åkte Linda ut med Corazon och hade Coddan på släp. Jag fortsatte att fixa stallet under tiden som hon var borta.
När hon kom tillbaka gjorde vi klart det sista innan vi åkte för att äta lunch. Därefter blev det spånhämtning och sen iväg med Edic till ridklubben, vädret tillät inte riktigt utomhus aktiviteter. Väl tillbaka så städade vi lite utanför innan jag åkte hem.

Har sen vart på ridklubben under eftermiddagen och kvällen. Kattis och jag skulle försöka klippa klart Maddis men det fick vi skjuta på efter vissa omständigheter. Siktar på imorgon istället ;)

Nu sitter jag hemma, redigerar bilder och försöker blogga.. Måste strax krypa ned under täcket för imorgon blir det jobb i Borlänge.. Så sömnen är nödvändig!
Hoppas bara jag kan sova.. Linda skickade att Coddan hade feber nu på kvällen och var mer svullen så oron finns där just nu.. Han måste bli frisk! Fina lilla häst!

Nu, sova!


Overload!

Just nu är det väldigt mycket som snurrar i mitt huvud! Jag orkar inte skriva utan jag måste försöka sova nu!

Det får bli uppdatering imorgon!

Nu ramlar ögonen snart ihop!

Blev lite ändrade planer igår kväll. Mia var bjuden hem till Anna på vin och kareoke. Och hon ville att jag skulle följa så det var bara att dra ett djupt andetag och göra sig i ordning. Kom dit vid 10 ungefär, jag höll mig nykter kan tilläggas!
Var trevligt och vi sjöng, strax efter midnatt var det hemgång för mig och Mia. Kan inte säga att det var svårt att somna direkt!

Vaknade vid 7 i morse, jag skulle bort till Lindas stall för att släppa ut och fixa hästarna, jag gav henne en sovmorgon!
Mia skulle ha jour på ridklubben men det fick bli ändrade planer. Jag körde först jour på ridklubben och sen bort till Lindas stall. Solen lyste och det var såå skönt att vara ute! Och självklart så blir det ännu bättre när man får vara bland de underbara djuren!

När jag var klar i Lindas stall åkte jag hem för att se hur det var med Mia. Hon kände sig piggare så vi åkte tillbaka till Lindas stall för det var dags att ut på tur. Idag var det premiär för Unico att följa med de grå ut. Jag körde Corazon först, sen kom Linda med Unico och Mia red bakom med Coddan. Unico skötte sig hur bra som helst och självklart de grå också! Corazon blev vara lite frustrerad på mig när han inte fick galoppera där han brukar :P Men han skötte sig ändå! Underbara hästar!
Efter turen passade vi på att ta lite kort på Biffen som Linda ska lägga ut på sin hemsida. Några blev riktigt bra och kommer bli super bara jag får fixa lite med bakgrunderna ;)

Efter det åkte jag och Mia bort till ridklubben för att luncha hästarna och sen invänta det lilla gänget som skulle rida ut på ridskolehästarna. Jag stannade kvar på ridklubben, packade påsarna som var kvar och sen la jag mig ute på en bänk i solen med musik i öronen och bara njöt! Lovely! Blev halvt skrämd av Mia när hon kastade ett spö på mig, de hade överlevt uteritten i alla fall.

Nu på kvällen var det hoppträning så jag var där och kikade lite. Linda hade kört dit Jubon åt Malin som skulle vara med. Han hoppade riktigt fint tycker jag!=)
Åkte med Linda och hjälpte henne ta in hästarna innan jag fick skjuts hem av Gerd.

Sitter nu hemma och äter lite rester sen maten igår. Ska snart hoppa in i duschen och sen sova. Ska till Borlänge imorgon och jobba på förmiddagen. Så det blir tidig uppstigning som vanligt.

Just det, det skulle komma en utvärdering också! Kladdkakan var god, lite annorlunde i smaken men man kände fortfarande den mörka chokladsmaken vilket jag tyckte om! Tyvärr tyckte inte Mia om det lika mycket. Men jag serverade det med hallon och grädde så då blev det ännu bättre!:)

Nu blir det en dusch!

Effektivitet är bra!

Idag gick jag bort till Lindas stall för att hjälpa henne med stallet. Tog med kameran som en chansning trots att himlen var extremt grå och trist. Märker att konditionen har blivit bättre för det tog mig "bara" 20 minuter att gå idag. Underbart!
Började släppa ut hästarna innan Linda dök upp och sen började vi fixa stallet. Vet inte hur vi lyckades men det gick på rekordfart idag! Undra om vi glömde något? :P
När allting var klart fixade vi staketet runt hagen som de bruna går i nu så att det inte var någon hängande tråd.

Linda gav sig sen iväg för att skjutsa Bonnie till ridklubben, Mia skulle rida henne på dressyrcupens sista omgång. Och jag gick iväg hem till Ida och Lina, jag hade lovat att skjutsa över Ida för att hon också skulle vara med på cupen!=)

Väl där var det full fart på både det ena och andra sättet. Bonnie visade sin finaste brall sida idag. Hon hoppade och skuttade men Mia var jätteduktig och löste situationerna! Hennes ritt gick sen jättebra! Det slutade med 61%! :)

Ida var nästa på tur och hennes ritt gick bra. Tyvärr tyckte hon att hon var ofokuserad och det inte gick bra.. Men imorgon ska hon till Ludvika och tävla, hoppas att hon är mer fokuserad då;)

När Ida efter att ha smörjt och fixat med alla saker kunde lasta sin häst så åkte vi tillbaka till deras stall. Mia kom ned och höll oss sällskap medan Ida fixade klart till hästarna. Åkte sen och lämnade deras bil innan Mia och jag åkte för att handla och sen skjutsade hon hem mig!

Har hunnit med en del sedan dess, hängt tvätten ute för första gången i år, städat och nu bakat kladdkaka. Mia och jag planerade att äta den ikväll och kika på Gladiatorerna, som vi alltid gör. Och den här gången var hon väldigt envis!
Eftersom jag gör en LCHF kladdkaka så måste man ju ha choklad i den som är över 70%, jag för min del tycker att det är helt okej men Mia föredrar hellre den som är fylld med vit tryffel och mint.






Och den här gången ville hon ha den i. Och det spelade ingen roll vad jag sa, hon ville prova. Så nu har jag gjort en kladdkaka på den. Men såklart blev den vita tryffeln grynig så jag fick blanda ut med mer grädde och den vanliga 70% chokladen. Den står nu på spisen och svalnar. Utvärdering av den kommer förhoppningsvis ikväll! :)

Jag ska snart börja förbereda maten. Ikväll blir det fläskfile, broccoligratäng och svampsås! Är det lördag så är det ;)

Vet att mitt senaste inlägg inte var det gladaste men jag har sådana stunder då allting bara väller över! Och då behöver jag ha någonstans att göra av känslorna. Jag har under hela mitt liv försökt hålla känslorna inom mig men tyvärr så är det inte alltid det bästa. Så nu försöker jag att skriva av mig när det känns för mycket för att det inte ska bli för mycket inom mig. Så jag kan förvarna om att det inte var sista gången det där hände. Men som sagt, det är min blogg där jag måste kunna skriva av mig. Vill ni inte veta vad jag känner, då kan ni undvika inläggen eller bloggen. Upp till er;)

Nu är tvättmaskinen klar. Dags för nästa upphängning!


Känslourladdning, är sådana tillåtna?

Detta är inlägg som jag bara vill få ur mig. Om du/ni tycker att det blir egoistiskt eller någonting så finns det ingen som tvingar er att läsa det! Jag gör det för mig själv!!

Tänk vad mycket tankar som kan snurra i huvudet på en under en dag.. Tyvärr så har jag inte alltid de mest positiva tankarna. Men jag försöker verkligen att få dem bättre.

De senaste dagarna har jag känt en enorm panik. Jag har stått stilla på vågen. Jag vet, det kommer stunder då man gör det när man minskar i vikt. Men det enda jag känner när jag ser det är PANIK!
Och tyvärr så blir det bara värre när folk kommer och säger att jag bara blir mindre och mindre för varje gång som de ser mig. Förlåt, jag vet att ni peppar mig. Men under den här tiden så blir det inte peppande under de känns mer som lögner!
Jag har satt upp mål, mål som innebär att jag kommer att kunna rida igen.. Jag vill inget hellre än att komma upp i sadeln igen och få rida. Men idag och under några dagar som varit så har det känts som att det inte kommer hända. Det är en dröm, tyvärr en dröm som inte kommer gå upp.

Jag vet inte, vårdepression kanske det ska kallas eller vad det nu kan vara. Jag vill verkligen inte ge upp efter att jag har kommit så långt som jag har. Men ändå så kommer tankarna på att sluta upp..

Det händer väldigt mycket just nu.. Jag vet snart inte vad jag ska känna eller hur jag ska göra.. Jag vill mest bara dra täcket över huvudet och hoppas på att allting bara är en mardröm som jag kommer vakna upp ur.
Men samtidigt så finns känslorna av att det inte hjälper att dra täcket över huvudet..
Men vad ska man göra om man tappat sugen på att kämpa. Vore det inte enklare att bara släppa taget och låta allting gå runt som det ska. Men utan att känna något, tänka något. Bara finnas där kroppsligt men inte mentalt.. Skulle vara skönt..

Finns mycket som vill komma ut just nu men jag orkar snart inte lyfta fingarana för att skriva mer.. Förhoppningsvis behövs det ingen större urladdning nu utan detta håller mig över ytan ett tag till. Så jag kan förska att ta ett andetag innan jag tar ett litet steg i rätt riktning..


Varför är det så svårt med rubriker??

Nu var det några dagar sen jag bloggade igen.. Men ska jag vara helt ärlig så har jag varken haft tid eller lust att blogga..

Igår så var det full fart som vanligt! Började dagen med att åka och jobba i Borlänge. Man hinner verkligen med mycket under en förmiddag kan jag säga! Men trots att jag var halvdöv och halvt drogad av allt smärtstillande så gick det bra;)
När jag slutat så åkte jag direkt till Lindas stall där det skulle vara avelsvärdering. Tyvärr så kom jag precis när de åkte så jag missade det!:( Synd!!
Men i alla fall så blev Coddan, Bonnie och Dijon bedömda och alla tre godkändes! Coddan blev inmätt som 159 cm, Bonnie som 158 cm (tror damen växt lite!) och Dijon som 164 cm(!!).
Hjälpte sen Linda i stallet, när jag skulle gå ut och mocka i ligghallen så hittade jag någonting väldigt sött!


Sover



Kunde inte låta bli att ta ett kort på den lilla huliganen när han för en gångs skull låg ner;) När vi var klara i stallet så åkte vi iväg till ridklubben med Edic, Linda skulle longera honom en stund. Tanken var att prova pessoa selen på honom men den idén fick vi glömma direkt utanför stalldörren. Edic tyckte INTE om att ha något som tryckte mot rumpan så han snurrade mest runt och var rädd, stackarn! Så vi fick plocka av den och hon longerade med inspänningstyglar istället, det var mycket mer uppskattat!

Mia kom på besök sen på kvällen, satt och pratade strunt i någon timme, hon hade sin första praktikdag igår på min pappas gamla jobb. Tror hon tyckte det var roligt, lät då så i alla fall :)

Idag har jag vart i Borlänge och jobbat under förmiddagen, solen lyste så det blev snabbt varmt! Hade en tur bara att köra idag så tog en ordentlig tur uppe i skogen med den hästen. Skönt när solen värmer:)
Sen har dagen gått av bara farten. 
Skyndade mig från Borlänge till Mockfjärd för att hjälpa Linda i hennes stall. Hon körde ut med Biffen, vilket gick bra. Sen var det Unicos tur, detta var premiärturen för honom utan sällskap av mig eller någon annan bredvid sig. Men inte behöver man vara orolig när det gäller Unico heller, det var ju inga problem! Duktig häst!:)

Vi passade på att släppa över de bruna grabbarna på andra sidan vägen och gissa om de började leka! Både Altanero och Dijon var löddriga efter att ha lekt en stund i solen, men det är ju bra att de kan motionera sig själva ;)
Under tiden som Linda var ute med Unico så skulle jag fylla upp skottkärran som skulle över vägen. Hade Mia till hjälp, eller vad man nu kan kalla det! Bad henne att trycka ned höet för att jag skulle få plats med så mycket som möjligt. Det slutade med att hon la sig raklång över och tyckte att jag skulle KÖRA över skottkärran med henne på!! Hon är inte lite självmordsbenägen heller! Lyckades avstyra den idén, även om Linda också tyckte det skulle vara bra styrketräning för mig. Men jag vill gärna ha Mia i livet, ett tag till i alla fall ;)

När allting var klart i stallet så skjutsade Mia över mig till ridklubben där jag skulle ha teorilektionerna. Var glad att jag är halvdöv för tillfället, dock var min stubin extrem kort efter en lång dag så fick ha ett litet prat med två av barnen när de inte lyssnade. Gaah! Ibland kan man verkligen tappa tålamodet...

Nu sitter jag hemma i soffan med min sambo ;) Haha! Ni kan ju aldrig gissa vem det är heller..
Det är självklart Mia, men vi är inte sambos på riktigt.. Jag är bara hennes extra mamma som ger henne lite nyttig LCHF mat ibland :P Och sen tycker jag om hennes sällskap ;) (Mias ord: MISSTOLKA INTE!!!!)

Imorgon blir det att gå till Lindas stall på morgonen. Om det är fint väder ska jag ta med kameran och försöka fota lite. Sen blir det dressyrcup mitt på dagen. Mia ska starta med Bonnie och jag ska agera chaufför åt Ida med Ester. Om batteriet räcker i kameran så ska jag försöka fota även det. Vi får se ;)
Vad som händer sen får vi se.. Har ingenting planerat direkt..

Nu ska jag se om jag ska ta tag i disken och sen sova tror jag!

 

 


Våren är här!

Visst är det underbart? Idag har det vart riktigt vårväder ute, termometern visade på närmare 15 grader! Man kan inte annat än älska det!

Idag skulle jag på läkarbesök i Säter så jag blev kvar hemma och gick iväg till Lindas stall i morse. Vi släppte ut hästarna och sen körde hon ut med Biffen och jag mockade hans hage.
Efter det var det de grås tur att komma ut. Vi körde ut en tur i skogen, det var såå skönt i solen! De travar och galopperar på fint i vagnen nu, enda nackdelen är att den vagn som jag kör i har en trasig skärm så hela mitt högre ben var blött när vi kom tillbaka och fullt i lera. Men så är det när man har sin hobby som yrke;)
Sen blev det Jubon som skulle iväg och hopptränas. De hoppade en bana och han såg riktigt fin ut!

Vi åkte och åt lite lunch innan det var dags för näste man att komma ut, Unico. Jag åkte med på hjulet idag också när vi skulle ut på en ny väg men det var inga problem! Så nu har Linda bestämt sig för att hon ska köra honom själv nästa gång:)

När vi var tillbaka med honom så var det dags för VÅRSTÄDNING! Imorgon ska det hållas avelsvärdering i Lindas stall så nu skulle det städas. Selarna hade vi tvättat på ridklubben när vi var där med Jubon. Jag krattade och mockade ur Edics hage medan Linda damsög sadelkammaren och även fönstren. Det såg ganska roligt ut kan jag tillägga;)
Efter några timmar så var vi klara och stallet var rent och snyggt. Och vi var trötta!

Linda skjutsade sen över mig till ridklubben där det skulle hållas styrelsemöte som jag vart på under kvällen.
Nu är jag hemma igen och ska strax sova.. Imorgon blir det jobb i Borlänge under förmiddagen och sen ska jag försöka hinna till avelsvärderingen direkt efter. Hoppas jag hinner för det skulle vara roligt att se:)

Kan också nämna att jag fortfarande är lika döv så när man ringer till mig så måste jag köra med högtalare för jag kan inte ha telefonen mot örat. Det är lite drygt men jag hoppas att jag blir av med det snart!

Just det! Jag glömde ju utvärderingen igår! Min cheesecake blev riktigt god! Mia kom och smakade på den och hon tyckte om den tror jag. Lämnade även några bitar till Linda, hennes utvärdering får jag imorgon men hon hade smakat en liten bit och hon tyckte om den. Den var inte lika söt som cheesecake kan vara annars så det var ju bra :P

Nä, nu ropar sängen på mig! God natt gott folk!

Cheesecake

Här kommer receptet på den cheesecake som jag nyss gjorde. Utvärdering av den kommer senare ikväll ;)
Receptet hittade jag på: http://www.lchfrecept.com 


Ingredienser:
3 ägg
5 msk sukrin
1 vaniljstång
200 g philadelphia
3 dl vispgrädde
1 citron


Gör så här
Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll sukrin och vaniljfrön (från vaniljstång) över äggulorna.

Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

Vispa äggulorna och sukrin till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).

Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i äggula-smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten.

Häll i smeten i en form med löstagbar botten. Strö över citronskal som dekoration.

Låt den stå i frysen i 5 timmar. Ta ut den en stund innan servering och dekorera gärna med smält mörk choklad och varma hallon!



Som sagt, utvärdering kommer senare!=)

Dagen slutade inte riktigt som jag tänkt mig..

Igår var jag i Borlänge och jobbade på förmiddagen. Vi trodde nästan vi skulle blåsa bort när vi var ute men det var bara att bita ihop och göra det man skulle.
Tyvärr så hade jag lite små problem när jag var ute. Natten innan så vaknade jag av att jag hade en enorm örvärk men med några värktabletter i kroppen så fungerade det. Men när jag ute och det blåste så gjorde det ganska så ont och jag kände mig öm i huvudet när jag åkte hem.

Kom hem och åt lite lunch innan jag liftade med Linda bort till hennes stall. Där hjälptes vi åt att göra klart stallet, Linda körde Biffen och sen åkte vi ut med Unico. Den hästen är makalös! Det är tredje gången han är i vagn här hemma och han travar på som om han vore körd i flera år! Duktig häst!
Linda skjutsade sen hem mig när vi hade tagit in och nattat hästarna. Och det var då det slog till. Öronen blev bara värre och värre. Jag tog värktabletter men nu fungerade det inte. Ringde efter pappa och efter några samtal till sjukvårdsupplysningen bestämde vi oss för att åka in till akuten..
Väl där så konstaterade läkaren att mina hörselgångar var väldigt svullna så han kunde inte göra en ordentlig undersökning. Utan de la in bomull med alsolsprit på som skulle sitta i öronen över natten. Med lite starkare värktabletter med hem så fick jag åka hem och försöka sova..

Idag på morgonen fick vi åka tillbaka till Falun igen för att se hur det såg ut. Ny läkare som kunde konstatera att jag hade inflammationer i hörselgångarna på båda öronen och det kunde även ha värkt hål om vi inte åkt in. Behandling? Örondroppar och starkare värktabletter under en vecka.
Hade nyss i första omgången örondroppar och kan inte säga att det gjorde annat än ont! Men, det som inte dödar härdar och jag vill bli av med detta så fort som möjligt!

Innan vi åkte från Falun var vi in på "ta till vara", pappa skulle kika på en ny dator och jag kollade bara runt. Hittade en dvd film med två filmer i en som jag köpte för 20 kronor. Måste ju ha något att göra idag!


Movie!


Pappa skjutsade hem mig när vi kom från Falun och jag har vart hemma sedan dess. Fick order från två väldigt fina personer om att jag borde hålla mig inne så jag gör väl det idag. Imorgon får se hur jag känner ;)

Bakade nyss en cheesecake på LCHF vis så nu står den i frysen. Hoppas den blev god och att det kommer någon som vill smaka på den med mig :P
Lägger strax in det receptet här på bloggen om det är någon mer som vill testa att göra den!=)

Nu ska jag återgå till att inte göra mycket! :P

Helgen går mot sitt slut!

Ber än en gång om ursäkt för att jag inte bloggade igår. Det blev en lång men väldigt lyckad dag!

Dagen igår började tidigt med att Mia hämtade mig och vi åkte bort till Lindas stall. Där gjorde vi klart hästarna och lastade in Jubon och Edic i varsin transport och sedan bar det av mot Svedens ponnyklubb! Jag åkte med Mia som körde Edic. När vi kom fram så var det lite svettigt att ta sig ut på parkeringen som var en blöt åker! Men vi kom ut och var i bra tid. Vi gick ned till ridhuset så Linda kunde startanmäla och gå banan innan det var dags att göra i ordning Edic som var förste man ut.
Han skulle hoppa en 90 clear round och man kan inte annat än säga att det gick bra! Han var superduktig och nollade, vilket innebar en rosett som skulle följa med hem! Många hästar skulle kunna lära sig av Edic som har den bästa inställningen till hoppning!

Edic på tävling på Svedens Ponnyklubb den 17 mars 2012

 










Edic!


Sen var det dags för stora Jubon att inta banan. Även han hoppade 90 clear round utan problem så ännu en vit rosett fick följa med hem! Duktig häst!

Jubon på tävling Svedens Ponnyklubb 17 mars 2012
Jubon!


Jubon fick gå in i transporten och vila en stund innan det var dags för nästa klass som var en 1 meters klass, två faser.
Väl inne på banan så var Jubon trött så det följde med någon bom men de kom runt banan och Linda och han var superduktiga!
Sen var det dags att packa in alla saker och hästar och börja rulla hemåt. Även nu var det lite nervös när vi skulle över åkern men med lite fart så gick det bra och resan hem gick bra!
Väl hemma i stallet så hjälptes vi åt att göra klart stallet, lite halvtrötta men det gick fort och bra!

Fick skjuts av Mia hem så jag kunde duscha och plocka lite. Råkade sen somna på soffan och vaknade först när Mia klev in genom dörren typ en timme senare :P
Vi åt lite hemmagjord tacosallad och kikade på gladiatorerna. Mia ville att vi skulle gå på den lilla krogen som finns här i Mockfjärd men jag orkade verkligen inte! Så vi blev kvar hemma och Mia sov kvar här..

Gick upp tidigt i morse och gick iväg till Lindas stall. Jag sa till henne igår att hon kunde få sovmorgon/ledig förmiddag så jag släppte ut hästarna och fixade stallet. Det är så mysigt att ha musik i öronen och fixa i stallet. Men när jag mockade i en av ligghallarna så höll jag på att få en hjärtattack. Jag hade hörlurarna i öronen och höll på att mockade. Plötsligt så kände jag hur någon/något blåste mig i nacken, jag hoppade till och möttes av Jubons stora förvånade ögon. Han tyckte väl att jag inte gav honom nog med uppmärksamhet ;)
När allt var klart knatade jag hem och hittade Mia fortfarande liggandes i sängen men hon var vaken :P
Fixade lite lunch till oss, det fick bli kycklingfile, grönsallad och en champinjonsås. Mums!

Nu på eftermiddagen har jag varit iväg på US-möte. Jag sitter som sagt som ordförande för ridklubbens ungdomssektion så vi har planerat lite inför kommande aktiviteter! Ni kan läsa om dem i vår blogg http://gagnefsusek.blogg.se eller på ridklubbens hemsida http://gagnefsridklubb.org!

Nu sitter jag hemma i soffan och bara tar det lugnt och njuter av tystnaden. Kände att jag behövde några minuter då jag inte gjorde något. Men snart ska jag hänga en tvätt och packa i ordning väskan inför imorgon. Imorgon blir det jobb i Borlänge under förmiddagen. Uppe med tuppen med andra ord;)
Men det är roligt så det går bra!:)

Nu, dags att göra nytta!

 


Broccoligratäng

För några dagar sen så gjorde jag en broccoligratäng som går att göra enligt LCHF! Den är jättegod och VÄLDIGT mättande så man behöver inte äta mycket för att bli mätt. Jag fick receptet av Linda när jag började med LCHF så jag gjorde den hemma någon gång, men nu när jag bor själv så var jag klantig och lyckades få vatten över hela så det gick inte att läsa. Men som tur var kunde Linda ordna en ny kopia åt mig. Så nu tänkte jag lägga ut receptet här så att fler kan göra det :)


Broccoligratäng
4 personer

cirka 5-6 hg broccolibuketter
4 dl gräddmjölk (jag använde mildas matlagningsgrädde)
½ tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
2 ägggulor
1 dl grädde
ca 3 dl riven ost (Går även att ha i mer)

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 225°.
Om du använder fryst broccoli så ska den kokas enligt anvisningarna som finns på den påsen.
Smörj en form med höga kanter som du sedan lägger den avrunna broccolin i.
Fräs smör och blanda sedan i gräddmjölken. Smaka av med salt och peppar efter egen smak.
Rör ut ägggulorna med grädden och vispa ned detta i såsen.
Rör ned osten och låt den smälta utan att låta såsen koka.
Häll ostsåsen över broccolin och ställ in formen i ugnen.
Låt den gratineras i cirka 10 minuter eller tills ostsåsen fått en fin färg.

Detta kan serveras med olika former av kött, kyckling eller vad man nu vill ha till!

Prova gärna på egen hand!

Tidig morgon

Förlåt att jag inte bloggade igår! Hade en fullspäckad dag och när jag kom hem så somnade jag på soffan.
Men kommer uppdatera er senare med vad som hände igår, det utlovade receptet och även vad som händer/hänt idag!

Nu ska jag i alla fall klä på mig strax och äta lite frukost innan jag ska gå bort och släppa ut lite hästar hos Linda. Lite tråkigt väder idag, men så kan det vara!=)

Länka

Efter att jag har varit lite dum mot Mia nu på kvällen så kan jag väl vara snäll och skicka ut en länk för hennes blogg. Men enligt mig så har jag inte gjort något fel, har bara hjälpt henne lite på traven ;) Haha!

För den som kanske hörde vår diskussion så ber vi om ursäkt ;) Skämt åsido :P

Här kommer i alla fall länken till Mias blogg:

http://miaaw.blogg.se

Nu ska vi se om Mia drar på smilbanden när jag varit så snäll ;)

Dålig uppdatering

Förlåt att jag inte har uppdaterat på några dagar! Jag har haft mycket att göra och inte haft orken till att blogga på kvällen för det har blivit tidiga kvällar.

I onsdags så var jag i Borlänge och jobbade under förmiddagen. Hade en väldigt intensiv dag som slutade i vanlig tid. Fick sen skjuts av Monica hem, tack snälla Monica! Åkte hem och duschade lite snabbt innan Monica kom och hämtade mig. Jag skulle låna hennes bil under eftermiddagen och vara lite till hjälp för hennes kära döttrar med skjuts och allt vad de behövde. Väntade på att Linda skulle höra av sig för att fixa mitt hår, men vi sköt upp detta till torsdagen!
Så jag skjutsade över Ida med hennes häst Ester till ridklubben för att hon skulle kunna rida i pausen. Under tiden som Ida red så passade jag på att färga Jolins hår efter att hon ringt och varit hysterisk över att hennes hår inte matchade med hennes löshår. Så det var bara att färga det :P
Sen skjutsade jag tillbaka Ester och sen hem till Ida och Lina igen. Hjälpte Lina att plugga lite matte innan jag fick skjuts hem och kunde gå och lägga mig!

På torsdagen var det jobb igen. Hade bara en häst att köra så jag fixade med det mesta utav stallet. Eftersom det var trav på Romme så var det mycket som skulle göras innan första start :P Men vi hann i tid och jag avvek från jobbet i vanlig tid. Fick skjuts till Djurås där jag mötte upp med Linda för att åka och hämta havre. Följde sen med till stallet och gjorde klart det sista medan Linda red ut på Jubon.
Åkte sen hem till henne, hon klippte och färgade mitt hår. Blev väldigt bra och jag är jättenöjd. Tusen tack Linda!
Bild kommer vid tillfälle ;)
Åkte sen hem med Mia till mig för att laga lite mat, det blev broccoligratäng och kassler. Mums! Lyckades även göra två matlådor som kan ätas senare.
Sen var det sovdags!

Idag har det också varit jobbdag i Borlänge. Morgonen har flytit på som vanligt och jag har kört några hästar i vanlig ordning. Efter jobbet så åkte jag till Djurås för att uträtta några ärenden innan det var dags att åka till nästa jobb på ridklubben. Hade de vanliga teorilektionerna, har kommit på att jag hoppas att ungarna lär sig något på mina lektioner i alla fall :P
När jag slutade så åkte jag och Mia hem till mig för att laga mat och slöa i soffan. Det blev laxfile med grönsallad till middag idag. Mums!

Nu har det tagit en stund för mig att skriva det här långa inlägget så Mia sitter och småsparkar på mig för att hon vill läsa inlägget ;) Men snart ska jag skicka hem henne så jag får gå och lägga mig. Stackars Mia, hon blir utkastad på kvällarna!

Imorgon blir det också upp tidigt. Men då blir det tävling i Falun. Linda ska starta med både Jubon och Edic, Edic ska gå en 90 cm-klass och Jubon 90cm och 100cm. Så nu håller vi tummarna att allt går bra imorgon!=)

Kommer lägga in receptet på broccoligratängen imorgon, just nu orkar jag inte :P

Sovdags!

Man hinner med mycket bara man vill

Idag har jag varit i stallet hos Linda. Vi hade många hästar som skulle tränas just idag. Biffen var först ut, Linda körde iväg och jag fixade i stallet och tog in Unico som var näste man.
Linda tyckte att vi nu skulle köra honom hemma eftersom det hade torkat upp så bra. Så på med alla saker och även vagnen och sen gick vi ut. Jag gick med framme vid huvudet en liten bit sen kunde jag gå bak och sätta mig på vagnen med Linda. Han skötte sig sååå bra! Han kunde till och med trava med vagnen utan att bry sig! Den hästen är så otroligt duktig! Och så är han lite söt också ;)

Sen var det dags för de grå att ut på tur. Jag körde Coddan idag och han har börjat komma på att man kan ponnybusa så det var både en och två gånger som huvud försvann och han började bocka i galoppen. Känns lite konstigt när man sitter i en vagn kan jag säga!
Vi körde uppför en lång backe i galopp och grabbarna fick tävla uppför. Kan säga att det gick lite långsamt på slutet :P
Men de var superduktiga och det var jätteskönt att vara ute och köra i det fina vårvädret!:D

Efter dem åkte vi och åt lite lunch innan det var dags att hämta Jubon och åka till ridklubben. Linda red lite dressyr och jag satt och tittade.
Väl tillbaka så var Linda tvungen att åka så jag fixade klart stallet innan jag gick hem. Hemma så fick jag skynda mig att duscha och göra mig i ordning. Skulle följa med Malin, en yngre tjej som brukar vara på ridklubben på hennes orkesterträning.
För er som inte visste det så har jag under många år spelat klarinett, jag har både tagit lektioner och sen spelat i olika orkestrar. Nu på senaste tiden så har jag inte haft tid att spela så jag erbjöd Malin att hon kunde få låna och eventuellt köpa min klarinett i framtiden. Så hon har haft den hemma ett tag men inte spelat så mycket. Så nu skulle hon på orkesterträning och har inte velat gå dit av vissa anledningar så då frågade de om inte jag kunde följa med och spela lite. Och det gjorde jag. Hade faktikst glömt hur roligt det var att spela så just nu står jag i valet och kvalet om jag ska sälja klarinetten eller inte :P Men vi får se!

Kom hem för någon timme sen och då pratade jag lite med Ida i telefon. Hon berättade att hennes mamma behövde lite hjälp. De hade lämnat bilen på verkstaden och nu skulle hon hämta den och behövde en extra chaufför. Och självklart ställer jag upp!
Så nu sitter jag och väntar på henne. Sen när jag kommer hem är det dags att sova för imorgon blir det upp tidigt igen! Så får vi se vad som händer under morgondagen! ;)

Sov gott allihop!

Sorg<3

När jag var i Borlänge och jobbade idag så fick jag ett sms från pappa. Han skrev att han ville berätta något. Idag på morgonen fick vår älskade hund Nalle somna in.. Han kunde inte stå i morse så pappa fick ta beslutet att det var dags..
Blev självklart jätteledsen av smset, var svårt att dölja det när man jobbade. Han har varit med under så många år.

Kommer fortfarande ihåg den dagen vi skulle hämta honom. Uppfödaren frågade vad vi barn ville att han skulle heta och eftersom han hade så mycket päls och såg ut som en björn så fick han namnet Nalle. Det roliga var att uppfödaren hade kallat honom för samma namn som en äldre man i byn. Anledningen var att Nalle skällde en del och det gjorde tydligen den här mannen också!:p

Nalle hann också bli pappa till en kull på 10 valpar. Han var jätterädd för dem så när vi släppte ut dem tillsammans med honom så sprang han med en lång svans efter sig. För att komma undan så hoppade han upp på min dåvarande kanins utebur. Kan tillägga att kaninen inte var i buren just då! Valparna stod omkring och skällde medan Nalle drack vatten från taket.

Även nu när jag skriver det här så rinner tårarna. Du är saknad gubben. Men nu har du inte ont och du får göra det du tyckte om. Du får springa och jaga älg tillsammans med Bamse och Cindy!

R.I.P. NALLE <3<3

Lång dag, kort inlägg!

Detta har varit en väldigt intensiv dag! Men det är mina dagar för det mesta ;)
Var i Borlänge hela förmiddagen, gick bra och det var såå skönt när solen lyste redan när man började jobba! Tänk för någon vecka sen så var mörkt när man började. Men det är skönt med ljus! :)

Sen åkte jag tillbaka till Mockfjärd och följde med Linda för att hämta spån och sen spåna upp i boxarna. När hon gav sig ut med Edic så gjorde jag klart det sista innan jag gick iväg mot ridklubben. Satt och kikade på lektionerna och pratade lite skit en stund med några föräldrar.

Nu har jag vart hemma i lite mer än en timme och ätit lite middag. Det fick bli lite rester från igår, tacosallad och den var lika god idag som igår ;)

Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen är det dags att sova! Känner mig ganska trött så det ska bli skönt att krypa ned under täcket :P

Good Night people!

Vart tog veckan vägen?

Ja, det kändes som att veckan gick väldigt fort. Men det har hunnits med mycket! :)

Var i Lindas stall i morse och släppte ut hästarna och fixade stallet. Även fast det var grått och kallt så var det mysigt! När allting var klart åkte jag hem och åt lite lunch innan det var dags att åka tillbaka till stallet.
Vi skulle åka iväg med Biffen och Unico till travet. När vi kom fram så upptäckte vi att det var islandshästar i mängder där! Detta skulle bli spännande!

Biffen var förste man ut. Linda körde iväg mot parkeringsslingan och jag var kvar i stallet. Efter en liten stund så ringer min telefon. Linda hade fått lite problem så jag var tvungen att ta mig till parkeringen. Först försökte jag låna en bil av tjejen som var i stallet, tyvärr var det inte hennes bil. Nästa ide var att ta Lindas bil bort, insåg att Linda hade nycklarna i sin tröja!

Så sista alternativet blev att ta mig över banan själv. Och det skulle gå fort! Så det var bara att börja springa mellan alla islänningar :P Var ganska slut när jag kom fram men kunde hjälpa Linda och sen fick jag åka med tillbaka på hjulet. Måste ha sett lite roligt ut när vi kom farande där;)

Unico var näste man på tur. Detta är 3dje gången som han sattes för vagn och han var sååå duktig! Trots att det var massa hästar och transporter på området så gick han fram själv. Jag fick efter att varv runt stallet sätta mig på hjulet och åka med. Så vi travade runt på området något varv innan vi åkte in med honom. Duktig Unico!=)

Väl hemma så släppte vi ut de duktiga grabbarna i hagen och sen skjutsade Linda över mig till ridklubben. Kikade på lite klubbtävling innan jag gick ut i privatstallet till Kattis. Mia kom efter och tag och hämtade mig och sen dess har vi vart hos mig.

Har nyss ätit lite sen middag bestående av hemmagjord tacosallad utan bröd och chips.

                                        Middagen bestående av grönsallad, tacofärs och ost. Mums!


Måste även berätta en sak som gjorde mig lite glad idag. När jag kom till ridklubben idag så kom en förälder fram till mig med ett paket i handen. Hon gav det till mig och sa att hon följde min blogg och tyckte jag skulle ha paketet! Det fanns också ett kort där med en väldigt gullig text, när ni får läsa vad jag fick så kan ni kanske förstå vad det handlade om i kortet :P
När jag öppnade paketet så låg det en bok där. "Du äger" av Mia Törnblom. Den boken handlar om självkänsla och hur man ska kunna bygga upp sin egen! Så tusen tack Lottis för boken! Jag blev jätteglad för den!:)




Boken!

Nu ska jag plocka undan disken och sen ska jag försöka hjälpa Mia med hennes naglar innan jag ska sparka hem henne till en speciell person så att jag får sova ;) Imorgon blir det upp tidigt som vanligt :P



Have a nice evening!

 

 

 


Melodifestivalen, vad har hänt med mig?

Sitter hemma i soffan med Ida som sällskap och tittar på Melodifestivalen. Jag har under de senaste veckorna tvärvägrat se på detta för jag tycker inte det är Melodifestival som jag minns det utan nu är det mer populärtävling än något annat. Men när Ida kom förbi så är det bara att bita ihop och lyssna på "mirakel" och "jag reser mig igen".
Har försökt få tag på Mia men det går inte så bra:( Så Mia, om du ser det här så försök ringa mig eller kom in på facebook!

Har varit hos Linda under förmiddagen. Fixade i stallet, sen när allting var klart så gav jag mig iväg till ridklubben. Linda var snäll och lånade ut sin bil idag, tusen tack!!
Där skulle det hållas en hundutställning idag så vi i US hade hand om cafeterian under dagen. Hade trevligt sällskap så det gick bra och vi fick in en fin förtjänst till US! :)

När allt var slut så åkte jag tillbaka till Lindas stall där Mia hade ridit Edic och skulle rida Bonnie. Vi åkte över med henne till ridklubben så hon kunde rida i ridhuset. Och det var tur för det började spöregna!
När hon hade ridit klart åkte vi tillbaka med Bonnie och jag åkte sen ned till andra stallet och lagade hage innan jag tog in hästarna :P

Nu är jag som sagt hemma med Ida som sällskap. Hon har mobilen i högsta hugg som vanligt. Sällskap var det ja ;)

Nä, nu ska vi försöka peta i oss lite mat tror jag :P


Sena inlägget

God kväll allihop!
Hoppas ni gillade den lilla gästbloggningen från min ständiga soffgäst ;)
Vet att jag inte bloggat på några dagar men tyvärr så har jag inte haft orken till det. Jag vill passa på att tacka alla er som kommenterat min blogg med stöttande ord när det känns tungt. Det värmer!

Dagarna har flutit på som vanligt. Idag och igår så har jag vart i Borlänge och jobbat lite.. Man kan inte säga att man sitter stilla direkt, men det är roligt och det är roliga människor att jobba med!

När jag slutade jobba idag så kom Erica och hämtade mig, hon slutade samma tid så jag liftade med henne hem. Satt och pratade hela vägen hem om ditt och datt. Tusen tack för skjutsen vännen!
Kom till ridklubben där jag skulle ha teorilektioner som vanligt.
Ida, Lina och Mia kom senare på kvällen så vi hade några små mysko diskussioner vid bordet :P haha!

Sen åkte Mia och jag hem till Kattis för att lämna nyckel inför imorgon. Stannade och pratade en stund innan vi drog vidare till mig.
Nu sitter vi i soffan och gäspar ikapp tror jag :P Har ätit lite sen middag bestående av kycklingsallad ;)

Det finns mycket som jag skulle vilja skriva men jag har inte ork till det! Många tankar flyger runt just nu.. Det börjar bli lite jobbigt men jag hoppas att allting ska bli bättre snart.. Förhoppningsvis så ser jag en ljusning på detta och kan fortsätta jobba mot mina mål, må bättre och ha en bättre bild av mig själv. Men jag vet också att jag har mycket att bearbeta och det kommer ta tid. Men hoppet finns kvar!

Nu ska jag försöka skicka hem Mia så är det dags för mig att sova. Upp tidigt imorgon!

Good Night!

Miaaw in da house! ;)

Mohaha!! ;)
Loggade in på Sofias dator! Så det är Mia som skriver!! ;) hihiih busigt.

Sitter här och försöker övertala sofia att följa med till Rättvik den 27 April, gå på krogen där och se Dead by April. Sen är det parken någon dag efter..
Vad tycker ni? Visst ska hon följa med ut på bus?? ;)

Nu håller Sofia iaf på att bränna ner sitt nya hus! :O Blev riktigt rädd.. Bara bolma (stavning?) ut rök ur ugnen!
Men hon är så duktig så, mina andra mamma som förser mig med mat när jag behöver! ^^ hihihihihi-..

Nä usch vad tråkigt inlägget blev. Men,men..
Ska dra mig ur hennes söta blogg!
Ciao ciao bitches! ;)

Besök gärna min blogg:
http://miaaw.blogg.se

Mobilblogg: God Morgon!

Sitter i busskuren och väntar på bussen. Ska åka till Borlänge och jobba lite.. Humör idag? Inte på topp dessvärre.. Tror tyvärr inte att det är enbart morgontrötthet som gör det.. Gaah, jag är less på detta! Vill bara stänga av känslorna nu!! Nu kommer bussen så jag ska hoppa på och betala. Bloggar troligen på vägen hem!

Bloggfri!

Förlåt alla ni som läser min blogg men jag orkar inte skriva om min dag.. Mitt huvud snurrar av alla tankar så jag måste få ordning på lite tankar!

Hoppas på blogg imorgon!

Jag vill stänga av..

Jag skulle egentligen skriva detta i det förra inlägget men det kändes som att det skulle bli så långt. Som ni kunde läsa så har det hänt mycket det senaste dagarna men allting har ändå känts såå bra! Jag har mått bra och ett litet leende har hela tiden funnits på läpparna..
Fram tills nu..

Nu på kvällen så känns det som att någon skulle ha slagit mig med en klubba i ansiktet eller något. Jag tappade totalt lusten till allting igen.
Anledningen till detta är för att det känns som att de människor som står mig närmast inte gör det mer. Jag vet, detta låter egoistiskt men det är min blogg där jag ska kunna skriva ur mig vad jag känner. 
Men just nu känns det som att jag förlorat de närmaste. Jag är mest i vägen så fort jag öppnar munnen eller bara visar mig. Det gör ont att det ska vara så och jag vill verkligen inte att det ska vara så.
Men just nu verkar det vara den verkligheten som är.

Tyvärr så hamnar mitt humör inte på topp direkt utan det är snarare så långt ned jag kan vara. Jag orkar inte tänka eller göra någonting utan det känns som att jag mest sitter och stirrar just nu. Tankarna snurrar runt i huvudet och det enda som hörs är i princip ideer på hur jag ska få det att sluta snurra. Men tyvärr så är det inga bra ideer utan det är sådana som har lett mig in på fel vägar tidigare.. Vägar som är svåra att ta sig upp från och som får allting att kännas mörkt och konstigt..

Men jag försöker just nu andas och bara ta ett andetag i taget. Jag ska försöka ta mig upp ur det här och inte gräva ned mig alltför mycket. Jag önskar bara att jag kunde stänga av alla känslor för en stund och bara få ha lugn och ro.

Men det ska gå. Jag vill inte ge upp nu.. Jag måste verkligen försöka kämpa...


Sveriges mästerkock

Förlåt att jag inte bloggade något igår! Det fanns ingen tid för något sådant igår utan det får bli idag!

Igår var jag hos Linda under dagen. Jag fixade stallet innan hon kom. Då skulle vi ut med de grå. Hon red Coddan och jag körde Corazon. Coddan var piggelin som vanligt och han ser ganska rolig ut när han ska ponnybusa i galoppen:P Vi skrattade ganska mycket åt honom!
Väl tillbaka så körde Linda ut med Biffen och jag passade på att städa upp lite i hans hage. Han har blivit ganska kaxig så det var lika bra att passa på när jag kunde stå själv utan "hjälp" av en liten häst ;)

Hovslagaren skullen komma på eftermiddagen så jag stannade i stallet medan Linda och Malin red ut på de stora hingstarna, det var ju såå fint väder!

När allting var klart i stallet fick jag skjuts hem av Linda, tusen tack! Kvällen spenderades hemma med Mia som sällskap. Vi lagade lite laxsallad till middag och sen kikade vi på lite tv. Under tiden så passade jag på att laga Edics innetäcke som hade gått sönder. Det tog en stund men täcket blev helt igen och jag hoppas att Linda blev nöjd!

Idag började min dag med att jag åkte till vårdcentralen. Jag hade en tid med en läkare för att kika på mina sår. Eftersom jag har gått ned en del i vikt så har det resulterat i att min mage blivit mer och mer hängande. Under magen så har jag då fått en massa sår som gör ONT! Och efter några samtal och lite tjat på vc så fick jag äntligen komma dit. Efter en liten undersökning så fick jag en salva utskriven som jag ska ha på morgon och kväll. Så nu får vi hoppas att det blir bättre!

Sen fick jag skjuts av pappa till stallet där Linda var på väg ut med Edic på en klättertur. Jag passade på att mocka klart i stallet under tiden. Sen åkte vi iväg med Jubon till ridklubben där det skulle tränas studs för hans del. Han hoppade jättefint och var superduktig!

Efter lunch var det dags att åka till travbanan med unghingsten som skulle sättas för idag för andra gången någonsin! Man kan inte annat säga att han var superduktig! Vi kunde till och med trava i vagn idag och han vickade inte ens på örat för det. Duktig häst!!
Sen passade vi på att göra lite ärendena innan vi åkte hemåt igen. Vi gjorde klart det sista innan Linda skjutsade över mig till ridklubben.
Pappa hämtade mig där så jag kunde åka med hem till floda och åka tillbaka med bilen sen. Får låna den imorgon så att jag kommer iväg dit jag ska..
Detta var mina två dagar i ett inlägg igen ;) Så kan det gå ibland :P

Nu ska jag äta upp det sista av min laxsallad och kika på Sveriges mästerkock!

Sleepy!

Jag är nu hemma hos mig igen och håller på att göra i ordning några smörgåsar med stekt ägg på som kvällsmat. Sen ska jag ta en dusch innan det är dags att sova! Imorgon ska jag gå bort till Linda på morgonen som vanligt och släppa ut hästarna =)

Kan ju nämna att jag fortfarande inte fått min ugn lagad så min matsedel är än så länge väldigt begränsad. Nu börjar det bli lite tråkigt att inte kunna göra broccoligratäng och andra goda rätter i ugnen! Hoppas verkligen att elektrikern kommer imorgon och fixar det!!

Detta blev ett kort inlägg men jag är så himla trött så jag tittar nästan i kors :P Mer uppdatering kommer imorgon!

Good Night!

Halva dagen gått

Sitter i bilen med pappa på väg mot Mockfjärd. Skriver detta som ett litet mobilinlägg;) Har vart i Borlänge under förmiddagen och hjälpt till lite. Mycket att göra men de är roligt;) Nu ska pappa skjutsa mig till ridklubben:) Bloggar mer senare!

Många tankar flyger ikväll

Ska försöka att inte skriva ett så långt inlägg ikväll. Känner mest just nu att jag vill dra täcket över huvudet.

Dagen har varit väldigt trevlig! Började med att gå bort till Lindas stall i morse för att släppa ut hästarna och fixa stallet. När allting var klart där gick jag iväg till affären för att handla lite och sen hem till mig. Solen lyste och värmde så det var UNDERBART att vara ute och gå! 
Väl hemma så har jag hunnit med att städa, tvätta, diska och laga mat. Det blev en enkel lunch bestående av äggröra, smörstekta champinoner och grönsallad. Kanske men väldigt mysko kombination men det var gott och mättande! ;)

Sen behövde Ida hjälp att färga utväxten på sitt hår så detta gjordes! ;)

Liftade över med Linda till ridklubben där det skulle vara hoppträning, Edic skulle få träna på titthinder denna gång. Men det var ju inget problem utan han klarade det galant! :)

Nu sitter jag hemma i soffan och ska som sagt dra täcket över huvudet.
Har kommit på en sak som är helt galen. Ena stunden så mår man hur bra som helst och känner att allting är hur underbart som helst! Men sen på bara någon sekund så känner man att man tappar andan och sugen på allting.. Jag vet inte varför det blir så men det kommer lite då och då.. Idag har allting känts just så underbart och ingenting kan verkligen få en ur balans. Men sen nu när jag steg innanför dörren och såg mig i spegeln så tappade jag sugen på allting. Jag vet att jag bara klagar men jag behöver få ur mig det..

Det känns som att hur jag än gör just nu så kommer jag ingenstans.. Jag mår verkligen inte som jag ska.. Allting bara snurrar runt och jag vet snart varken ut eller in. Många gånger så kommer det känslor och tankar som gör att jag vill ge upp allting. För det känns som att man alltid kämpar mot krafter som man inte rår på hur man än försöker.. Så varför ska man försöka ens då? När ingenting går som man vill? Kan man inte lika gärna bara ge upp...
Jag vet att nu är det många som kommer säga att jag inte får ge upp för att jag kommit så långt med allting.. Men dessvärre så gör jag det ändå.. Jag vill inte känna så men det är svårt att undvika. Ibland skulle man bara behöva stänga av alla känslor och låta tankarna bara få flyga utan att någonting ska hindra..
Det finns så mycket mer som jag skulle vilja skriva just nu men jag klarar det inte... Jag har mycket inom mig som skulle behöva bearbetas.. Och jag försöker göra det, väldigt små steg i taget.. Jag hoppas att jag en dag når de mål jag vill och att jag även då kommer att må bra och tycka om mig själv,, Även den stund som jag ser mig själv i spegeln. Men vägen är lång....

Nä, nu blev det ett långt inlägg.. Många fler känslor finns det men de får komma en annan dag..


Nu drar jag upp täcket!

Två dagar i ett inlägg! :P

Förlåt att jag inte bloggade igår!
Hade verkligen ingen ork när jag kom hem på kvällen. Var i Borlänge och jobbade på förmiddagen som vanligt. Vi jobbade i ett väldigt högt tempo vid utsläpp och mockning.

Sen var det dags att köra häst, jag fick börja med den lilla hingst som satte banrekord runt parkeringen med mig dagen innan. Jag kan ju säga att vi inte höll ett mycket lägre tempo den här gången. Han kan verkligen springa;)
Sen fick jag ut i skogen med nästa hingst, han är av det lite lugnare slaget så det blev en fin träningsrunda.

SEN kom den sista och för mig nya hästen. Körde runt parkeringen först för att känna hur han var att köra. Allting verkade lugnt så jag skulle ta ett varv uppe i skogen planerade jag. På den rundan så finns det en backe som hästarna får ta i lite mer i. Den gjorde även den här, bara det att han rullade över i galopp så jag fick hålla in honom. När jag kom tillbaka in så upptäckte jag att jag tappat min nyckelknippa. PANIK!!
På den knippan fanns min hemnyckel och alla nycklar som hör till ridklubben.
Jag frågade Johanna som jag jobbade med om hon kunde ta hand om min häst och sen gav jag mig ut. Jag gick runt hela parkeringsslingan först utan att hitta nycklarna så det var bara att ge sig upp i skogen och leta. Den här dagen måste vara ha varit min lyckodag för i backen blänkte mina nycklar. LYCKA!!
Sen var det bara att gå tillbaka. Men motion är ju bra och eftersom jag inte fick min vanliga morgonpromenad så kunde det inte passa bättre ;)

När jag slutade så åkte jag till Lindas stall, hon skulle vara i Västerås under dagen så jag fixade stallet med mockning, foderfix och mycket mer ;)
Väl klar där så fick jag snabba mig iväg till nästa jobb. Det var dags för teorilektioner på ridklubben. Dagens ämne var " Rätt sak på rätt plats". Orkanen Olga hade dragit förbi i stallet så allting låg på marken, barnen skulle hitta alla fel och lägga allt på rätt plats igen. Duktiga barn måste jag säga ;)

Sen åkte jag tillbaka till Lindas stall för att ta in hästarna och även för att lämna hennes bil som jag fått låna under dagen. Tusen tack Linda för lånet av din bil!
SEN fick jag åka hem och då landade jag i soffan! Det var knappt att jag orkade dra mig till duschen innan jag somnade :P

Idag väcktes jag av att solen lyste in genom mina fönster. Underbart!
Gick bort till Lindas stall och så släppte vi ut hästarna och började fixa stallet. Idag stod det dressyrcup på schemat, där skulle Linda starta med Jubon och Edic och Mia skulle starta med Bonnie. Det blev mycket åkande fram och tillbaka men hästar och ryttare var mycket duktiga och det blev fina ritter!=)
Efter tävlingen åkte vi tillbaka så jag gjorde klart i stallet när Linda åkte till jobbet.
 
Åkte bort till ridklubben för att lämna tillbaka Mias bil, vi åkte sen iväg till Lindas pappa som behövde hjälp med sin dator. Det var lätt fixat så vi kunde snart åka vidare. Jag kände att jag inte orkade laga mat så vi köpte varsin sallad på Jerusalem! Sen dess har vi setat i soffan och slöat :P Vi har kikat på Twilight Saga: Breaking Dawn och nu kollar vi på Gladiatorerna.
VÄLDIGT skönt med en slökväll ;) Den behövs! Vi sitter och dreglar över snygga killar, både i film och på Gladiatorerna. Vi önskar oss varsin som pojkvän tror jag. Men det är TUR att vi har olika smak ;) Haha!

Nä, nu är det dags att fortsätta kika på tv innan sängdags! Imorgon ska jag släppa ut hästarna och fixa stallet, Linda jobbar och sen blir det troligen hoppträning på kvällen.

See you tomorrow! ;)


Soffan, min bästa vän för kvällen.

Extremt trött efter en lång dag. Orkar inte blogga om min dag utan jag gör det imorgon! Nu tänker jag lägga mig och se på tv en stund innan det är dags att sova!

Good Night

Upp som en sol, ned som en pannkaka

Nu är det alldeles strax dags för mig att dra täcket över huvudet och sova! Imorgon ringer klockan kvart över 5 sen är det dags för jobb i Borlänge.

Har som sagt vart på ridklubben och filmat en ridgrupp när de red lektion. Det är en dressyrgrupp så det var mycket sidvärtsrörelser och övergångar.
När jag stod där med filmkameran så kunde jag inte låta bli att börja drömma. Jag drömmer om att få sätta foten i stigbygeln och svinga mig upp i sadeln igen.
Jag vet att många personer i min närhet berömmer för att jag är så duktig och att jag tappat så mycket. Och ja, jag ser det också på vågen och självklart på kläderna.
Men just i denna stund och även under dagen så har jag fått prestationsångest. Det känns som att det inte händer något just nu.. Jag känner mig enbart stor och väldigt mycket i vägen överallt.. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, hur jag ska göra, vad jag ska göra. Det blir så mycket frågor på en gång och det snurrar runt i min skalle.
Men förhoppningsvis klarnar allting inom en mycket snar framtid. Annars sprängs nog mitt huvud..
Blev ett klagande inlägg igen men det behövde komma ut.. Ber om ursäkt för det!

Nej, nu ska täcket dras upp över huvudet!

Good Night!


Lååång dag!

Snabblandat i soffan en stund med Mia som jag försett med lite mat som tack för att hon skjutsar runt på mig ;)
Ska snart åka till ridklubben för att filma en ridgrupp när de har lektion :P

Min dag började riktigt tidigt i morse. Klockan ringde vid halv 4, pappa kom och hämtade mig halv 5 för att jag skulle åka med honom till Borlänge. Fick vänta på bussen inne i stan ut till Stora Tuna kyrka som ligger någon kilometer från Romme. Jag hade sällskap av Johanna som jag jobbar med på bussen så vi tog sällskap till stallet.
Vi började som vanlig med fodring och utsläpp av hästar. Erika, andra tjejen som jag jobbar med kom lite senare så vi släppte ut de sista hästarna och sen började vi mocka.
Förmiddagen bestod sen av att köra hästar både i skog och runt parkeringen. Har nog satt banrekord runt parkeringen idag tror jag :P

På eftermiddagen kom Linda och Mia med unghästen som skulle sättas i vagn. Han var väldigt skärrad först men efter ett varv ute utan vagn så var han lugn så vi spände för honom. Han skötte sig utmärkt!! Två varv runt gäststallarna gick vi i ett ganska friskt tempo. Linda frågade när vi kom tillbaka om jag kom ihåg att andas. Mitt svar: Ja, någon sekund ibland ;)
Efter körningen tog vi av vagn och sele. Tyvärr så hade han såklart lyckats dra sönder grimman så vi gick bort till travshopen för att köpa en ny. Ingen grimma fick vi tag på men en massa annat:P Både Linda och jag köpte oss varsin ny hjälm som var sååå skön!
Men eftersom vi inte hittade någon grimma fick vi åka vidare till Aubiouse för att leta där och tur nog så hittade vi en;) Så nu fick han en ny fin grimma på sig hem =)

Hemma så hjälptes vi åt att göra klart stallet och även städa ute på stallplanen. "Det som göms i snö kommer fram i tö" Det stämmer verkligen! Men det blev fint:)

Och nu som sagt är Mia och jag hemma hos mig. Hittade min nya spis ute på trappan. För några dagar sen så slutade min ugn att funka så mina hyresvärdar skulle köpa en ny spis till mig. Men tyvärr så kan jag inte koppla in den för det är fel uttag! Så just nu så står det en ny spis där men utan el. Få se hur lång tid det tar innan jag får den inkopplad. Snart hoppas jag!!

Nu är det dags för oss att åka! Kommer kanske ett till inlägg senare när jag får lite mer tid att sitta vid datorn ;)

See you!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus