Det var en gång..

Har kommit fram till att jag kanske borde berätta lite om hur jag hittade LCHF och vad som gjorde att jag började med det!

Jag har alltid varit ett barn som har haft en övervikt.. När jag kom upp i högstadiet så började det spåra ur riktigt.. Precis som många andra så tyckte inte jag och mina vänner om skolmaten så istället för att äta på skolan så gick vi på pizzerian några dagar i veckan.
Jag var då fortfarande ganska aktiv. Jag gick till stallet och red fortfarande.
I 9an så hade jag sökt till ett ridgymnasium i en kommun i närheten. Jag kan också nämna att jag är vansinnigt rädd för att hoppa efter diverse avramlingar genom åren. En av avramlingarna slutade på akuten med misstanke om brutet nyckelben.
På det här ridprovet skulle vi rida två olika hästar. Den häst som lärarna tyckte att vi red bäst skulle vi även hoppa en liten bana på.
Och jag tyckte själv att jag gjorde detta ridprov lika bra som alla andra och var STOLT över att jag klarade hoppningen.
Sen kom domen i form av en enskild intervju/utvärdering med lärarna och några andra av gymnasiets behöriga personal. Men känslan av att jag hade klarat ridprovet satte jag mig där inne.. Men så såg inte de på det.

Det enda de såg var att jag var väldigt överviktig och att den skolan inte hade hästar som skulle kunna bära upp min vikt. Så även fast jag ridit bra så kunde de inte godkänna mitt ridprov..

Chocken efter beskedet satt i länge och jag visste inte hur jag skulle göra. Jag ville verkligen gå den utbildningen för den ansågs vara den bästa. Så jag tog kontakt med syon för att se om jag kunde komma in på skolan utan att ha ett godkänt ridprov. Med mina betyg skulle jag komma in men läraren som hon pratade med rådde mig till att fundera om för att jag skulle inte få rida under den första tiden av gymnasiet just för vikten.

Tyvärr så gjorde jag precis som de bad mig om.. Jag sökte annat gymnasium men längtan efter att gå hästgymnasium fanns fortfarande så jag tackade nej till gymnasievalet och gick iv ett år. Under den tiden började jag jobba för att komma ned i vikt. Men tyvärr gav jag upp efter en kort tid och vikten steg..

Året därpå hittade jag ett ridgymnasium som jag kunde gå. Så jag tog mitt pick och pack och flyttade till Linköping för att gå på Vreta Gymnasiet.
Tiden i Linköping gick väldigt mycket upp och ned och vikten pendlade men gick mer upp än ned många gånger..

Under sista året så var vikten uppe på en hög vikt så jag fick sluta rida även här. Jag fick istället fokusera på körning av häst för att fortfarande kunna ta studenten.

2009 tog jag studenten och flyttade hem. Jag jobbade mycket och höll på i stallet men vikten fortsatte stiga eftersom jag åt TOTALT fel! Jag levde på fel mat, massa godis och annat. Vikten stod då på en siffra som är enormt hög, den stod på 175 kg!                                    
Jag 2010                                                           The Studio - Västerås


Jag kom under 2011 i kontakt med enheten Skönvikt i Säter. Det är en enhet som hjälper personer med stor övervikt att tappa vikt och på så vis må bra! I mitt fall så var planen att jag skulle få genomföra en gastric bypass operation efter ett år ungefär. För den som inte vet vad den operationen innebär så är det att man minskar ned magsäcken för att minska matintaget men också inte kunna äta lika mycket åt gången.
Från början var jag väldigt emot operationen men insåg snart att detta var nog den sista utvägen så arbetet mot operationen började..

Oktober 2011 hände något som har förändrat mitt liv. Under den månaden började jag hjälpa Linda i hennes stall. Till en början var det bara någon dag och då var det i princip bara köra häst. Men efterhand började jag hjälpa henne med stallsysslorna när jag var där. Dagarna blev flera och någonting började hända.

Linda kom och sa att det syntes en liten skillnad på mig, jag började se mindre ut.
Jag hade märkt att det var lättare att orka men det var fortfarande tungt. Så berättade Linda om LCHF som hade fungerat bra för både henne och hennes mamma.
Jag började läsa på lite om dieten och bestämde mig för att prova. Så i början av november började jag med LCHF!
Härefter blev det roligare!
Nu började det verkligen hända någonting, kilona rasade och känslan av att inte orka med stalljobbet försvann..

Idag har jag sedan starten tappat 45 kilo. Många säger att det är för mycket på för kort tid. Men jag tror att bara för att jag hade så mycket att jobba bort så är det tvunget att gå lite fort :P

Målet har jag haft klart för mig från början. Jag vill börja rida igen och ett av mina delmål är att komma under 100kg strecket för att kunna hoppa upp i sadeln igen. Målvikten är runt 80 kg.

Tanken är väl att jag ska genomgå en hudoperation för att få bort huden som hänger. Efter kontakt med läkare så måste jag komma ned till 95 kg och stanna på den vikten under minst 3 månader innan jag får genomföra operationen. Därefter kommer jag få göra operationen och då förhoppningsvis tappa några kilo till i hudvikt.

Så i den här bloggen skriver jag om min vardag och hur det går i kampen mot kilona.

För på ett eller annat sätt så ska jag tillbaka upp i sadeln!

 KOMMENTARER
Birgitta Nilsson

STort GRATTIS till din prestation att
gå ner så mycket i vikt.Jag har nyligen börjat med LCHF och väger 83 kg.Det är på tok för mycket eftersom jag bara är 160 cm lång.Jag blir uppmuntrad att fortsäta när jag läser sådana erfarenheter som du delar med dig av.Coolt! Ride on!

Svar: Tack så mycket!Håller tummarna för dig! Du kommer märka det fina med LCHF inom en kort tid :)
Sofia Olsson

2012-09-29 15:42:29
Mia

Grattis! Jag har några kilon kvar (3-5) att ta (har tappat 10-15 hittills)men nu går det trögt. Så det är peppande att läsa om andra som dig!

Svar: Åh vad kul! Heja dig!!Håller tummarna för dig och att du får tappa det sista kilona :)
Sofia Olsson

2012-09-30 08:59:59
Anna Tåli

Hej
GRATTIS vad duktig du är. Jag har starta en helt ny LCHF sida och skulle verkligen vilja ha din berättelse med på den sida.
Har gjort en sida som är till för att inspirera andra som vill börja eller som håller på med LCHF.
Den är helt ny men jobbar med att få fler med du skulle verkligen passa in där. Själv är jag på jakt med att gå ner just nu 32 kg men från börja 40 kg. Blir verkligen inspirerad när jag läser om alla er som det går så bra med. Hoppas verkligen du vill vara med på sidan.

//Anna

2012-10-16 15:55:36
URL: http://lchfhornan.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-PTrackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus