Tänkvärt.

Många av er som läst tidningsartiklarna har säkert läst att några meningar har gällt vad som fick mig att bli såhär stor. Hur min skolgång har varit.
Och det är lika bra att jag skriver det här nu, jag är nog stark för det..

Jag mådde väldigt dåligt när jag gick i skolan, högstadiet var den värsta tiden någonsin. Mobbing, utfrysning säger många är en vardag. Det var min vardag..
Under 8an och 9an gjorde jag som många andra tjejer. Jag skar mig, i handleder, armar, ben.. Överallt för att det skulle sluta göra ont i bröstet när jag skulle till skolan. 
Under den första tiden var det ingen som såg det, eller så kanske de gjorde det utan att reagera. Vi var fler tjejer som gjorde det, det var vanligt på vår skola.
I början av 9an blev jag och en tjej till kallad till kuratorn, hon och rektorn mötte oss med orden att om vi inte slutade så skulle vi bli anmälda inför soc..
Säger man så till tjejer som mår dåligt? Vad blev resultatet?
Inte till det bättre i alla fall..
 
Efter ett tag kom min mentor och sa bara att skolan skulle stötta mig nu när det här kom ut. Utan att förstå gick jag till rektorn för att få veta vad som var på g. Det hade kommit in en anmälan mot skolan och hur de hanterade vissa situationer. Jag fick läsa artikeln som var skriven i lokaltidningen, rektorn såg att jag inte förstod och gav mig anmälan i handen. Anmälan var riktad mot skolan från en förälder.. Min pappa hade skrivit anmälan..
Skolan gjorde en förändring så länge de var under granskning, sedan föll de i samma mönster som tidigare.
 
Tro mig att börja gymnasiet, ingen visste vem jag var. Det var himmelriket! Dessvärre blev det jobbigt även där men det är en helt annan historia..

Vad jag ville visa med det här att mobbing är så jävla (ursäkta språket!) hemskt och förekommer alldeles för ofta!

De här filmerna som jag lägger ut nu finns på youtube och handlar om just detta. Egentligen är detta något som borde visas i alla skolor. Men vi kan inte börja där kanske så vi börjar här...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni förstår meningen med filmerna, Det finns hur många som helst som känner som personerna i filmen. Ska vi låta detta fortsätta?


KOMMENTARER
Anonym

:love:

Svar: <3 <3
Sofia Olsson

2013-01-18 21:02:22


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-PTrackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus